Jump to content
Annons

stratsvante

Medlem
  • Antal inlägg

    624
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av stratsvante

  1. Nu finns vi på Spotify! Hoppas ni gillart' =) http://open.spotify.com/artist/64MN4Do05GIyPCzu4JHPkC
  2. Jag spelar bas i videon och i bandet, vår sångare är grym som ni säkert hör och han sätter det verkligen live!
  3. Hej alla glada, Har varit medlem ett tag men har aldrig riktigt sagt hej för jag har känt att jag inte riktigt haft något att visa. Jag är precis i slutet av mina studier vid Linnéuniversitetets på deras musikproduktionsprogram och ska snart ut i den stora vida världen och börja jobba som livetekniker. Jag och en vän gjorde ett projektarbete där vi gjorde en platta och några musikvideor som ni gärna får kolla in om ni vill! http://www.youtube.com/watch?v=4Cwfrm7F8s4 Men hej på er och kul forum! hej hopp!
  4. Response ska du kolla på i så fall, de är det som visar ärligast. Men det säger inte kvast om de låter bra eller inte. Bas är fantastiskt men det är inte heller kul att lyssna på musik med bra bas och kass resten.
  5. Sonnet har lite adapters och PCI-e grejer för sig också! http://www.sonnettech.com/product/thunderbolt/ Jag trodde bara att intel skulle komma med optiska versionen av TB som skulle klara upp till 100 Gb/s? Tvekar starkt på att det utvecklar en lösning och sen bara gör en helt ny bara för grejens skull.
  6. Jag tror annars att det är en väldigt billig detalj att göra till micken och mer funktioner brukar ju ofta låta mer lockande.
  7. Skulle rekomendera att ta en tlm 102a begagnad om du kan stretcha till det priset. Annars en SEs 2200a är ganska mysig!
  8. Det måste ju va ett skämt, ingen har väl någonsin spelat in ett sånt gitarr solo seriöst, nånsin?
  9. Vet inte vad du har för os, gissar windows? 9an är väldigt beta fortfarande, speciellt med lion och windows 7 så jag tror att det är en bug bara. Men det är väl bara uppdatera till 10an om det ska bli något hopp om att få uppdatering antar jag då?
  10. Tror inte att svenskar är så irrationella att man börjar protestera något inte finns, jag förstår poängen, de gör de flesta men de finns inget krav eller ens några att protestera emot, blir bara något tunt "system" eller liknande...
  11. Är väldigt oinsatt, känner bara till Linnea Eriksson eller hur hon nu stavas på svd och den kvinnan har sämst smak någons när det kommer till musik. Det säger förstås ingenting men de är väl som allt som har med musik att göra, de är fruktansvärt mandominerat, altihopa. Tror inte det är nåns fel specifikt.
  12. Jag fegade ur och köpte en TLM 102 begagnad, vart så lite pengar så jag nöjer mig med den tills vidare!
  13. Exakt så det går men annars, nej det finns inte en usb till firewire adapter.
  14. Ja de är väl bara borra in dom, eventuellt använda sargar med hållare i sig som tama har på deras högre nivå?
  15. Absolut inte, midi är ett dataprotokol, inget annat! Det förmedlar kontrollkommando och är lika mycket en komprimeringsmetod som en datormus.
  16. tips är att stoppa i ramen själv på imacen, de är väldigt lätt, de är bara en liten lucka på undersidan av skärmen där ramen sitter så slipper du apples hutlösa överpris på ram.
  17. Använder de också ganska sällan, fick för mig i början att de va en as bra mick som kunde allt men nu tycker jag den e ganska middig och har ett fras jag inte gillar... Svårt att föklara, allt låter lite skräpigt och gammaldags i dom. Kan funka till typ jazz baskagge, då brukar jag hugga dom eller pukor.
  18. Du menar rms? Det är som sagt ett medelvärde som är ganska advancerad uträkning på om jag kommer ihåg rätt. Vet inte om de korrelerar direkt till VU men ungefär ja. Man brukar se rms på högtalare och liknande, alltså hur mkt watt de tål under lång tid.
  19. Grejen me preampar enligt mig är att ja det är skillnad, såklart men en 1000 kroners preamp och de du har i ditt mackie bord är det liten skillnad på... Och ja rum mick och det du mickar spelar betydligt större roll än preampen. Om du känner att du saknar något i de preamps du har idag kanske de är värt att skaffa en bra extern men om du är ute efter den där magiska lilla touchen som jag tror många har fått för sig att en preamp ger kanske du borde fortsätta me de du har idag. Bara för att de är svindyra betyder inte att det är den magiska lösningen många letar efter. En kompressor eller liknande kan ge minst lika mycket effekt om inte mer när det kommer till sånt. Men de är bara min åsikt.
  20. Peak visar exakt hur ljudet "ser ut" men inte hur örat uppfattar det, VU visar mkt mer generell volym och är mer likt hur vi anser att de låter. I extremt grova drag.
  21. Ganska vanlig teknik faktikst men ja de är tanken. Svårigheten är ju bara att göra det på ett bra sätt, tips är jätte bra iso hörlurar, högvolym och sen ba flytta så mkt som möjligt.
  22. juste, kanske de mest självklara men krävs ändå att sägas, rensa papperskorgen annars går det inte.
  23. Igen kolla båda ställen, de bör vara på hårddisken bara, inte under din hemmap. Hade också strul med detta när jag ominstallerade en dator, slutade me att jag rensa hårddisken men sen lärde jag mig att ta bort ALLA filer, inte ba dra bort iconen. Ett tips är typ app delete eller nåt liknande, gör allt detta automatiskt.
  24. Tkr sången funkar och gillar att det är lite platt. Tänk lite på engelskan bara, överdriv gärna lite dialekt för att få det att låta lite mer internationellt. Fast det är bara jag, är verkligen allergisk mot svengelsk dialekt... Gillar prodden annars, lite 90 taligt fast på ett coolt sätt!
×
×
  • Skapa ny...