Jump to content
Annons

Placering av stärkare


Fertan

Recommended Posts

Satt och funderade lite nyss, kollade runt här men kunde inte hitta något som behandlat det här ämnet riktigt. Vid inspelning av gitarr/bas/synth/whatever som körs genom stärkare och mickas upp, var är det lämpligast att placera stärkaren i rummet? Vid sång använder man oftast(/helst) ett hörn med akustikbehandling, trummor placerar man där man får plats och med akustikbehandling, men stärkare har nog aldrig tagits upp riktigt. Det brukar nämnas att man helst ska smacka upp så mycket gobos man kan, men var? Är det lämpligare att använda ett hörn som vid sång inspelning, eller ska man ställa den längs en kortsida i ett rektangulärt rum? 38% ut i rummet? Plus eventuella gobos runtom då, förstås.

Antar att en del kommer tycka att placeringen inte spelar någon större roll vid närmikning, men som med allt annat borde problemfrekvenser bli värre på en del ställen. Hur blir det med basen i ett hörn t ex, skillnad med basfälla vs utan? Om man även smackar upp en konding en bit ifrån kommer det garanterat att bli skillnad beroende på placering.

Hur är det med frikoppling av stärkare från golvet? Någon som brukar använda dämpmaterial där, alternativt specialbyggda/köpta plattformar för att frikoppla stärkaren från golv?

Och så vidare... Ponera ett tomt rektangulärt rum och berätta hur du skulle göra din stärkarplacering, gobos och allt som hör till. Alltså inte hur ni mikar upp stärkaren med 45 graders vinkel rätt in i konen och blahtheblah, utan allt annat runtom!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...