Jump to content
Annons

Fertan

Medlem
  • Antal inlägg

    989
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Fertan

  1. Are You Filled With Regret 2.mp3 🎵Kim Danielsson - Are You Filled With Regret? Allmän feedback vore grymt! Gissa vad jag använt för gear & mjukvara, vettja! Kom igen, det blir kul, vad är det värsta som kan hända?
  2. Skulle behöva lite svidande kritik, både gällande komposition och mix. Tycker fortfarande att den är lite dov, tycker jag försökt fixa det ganska drastiskt men problemet kvarstår, tips? Kan ligga i arrangemanget... Hur som, tycker låten blev skitkul! Börjar bli ganska nöjd med mixen nu, men det finns alltid rum för förbättring... 🤪 Vettefasen hur jag fick till embedningen sist, men här är en länk till låten på SoundCloud: Noisea - Snatch
  3. Tack, hörni! Nu har jag ju lite att slipa på i alla fall! Sången ska på, har en grym sångerska klar - vi har bara inte hittat tid att göra det än. Uppdaterar sen när den är på. Fram till dess har jag ju tid att slipa detaljer och lyfta musiken ett snäpp 🙂 Man blir ju hemmablind efter ett tag, ni hör ju det som jag "stängt av" efter för många lyssningar.
  4. Det är samma saker som gäller för alla genrer, hur ser ljudbilden ut, får alla ljud plats, definition etc. Är rätt färsk inom edm jag med, har mest sysslat med annan musik förut, det här är väl det första jag gjort inom den här genren som börjat närma sig slutfasen. Tanken är att det ska på med lite vocals också, men sångerskan jag tänkt arbeta med har fått lite förhinder så tänkte försöka få lite feedback på musiken under tiden. Vet iofs inte ens riktigt vilka genrer jag rör mig inom här heller, annat än superbrett "edm", någon mer sakkunnig får gärna yttra sig.
  5. (Vem kom på genidraget att begränsa filstorleken till 2mb i låtkritiken? Har inte hängt här på ett tag, men har Studio Forum verkligen SÅ mycket trafik att man måste begränsa den mest vitala delen av hela forumet till en !@*#?nivå? Oh, well...)
  6. http://www.musikteori.se/?page=kapitel Google är din vän!
  7. Är elluttaget/n jordade?
  8. Skaffa en jurist som sysslar med musikbranschen på heltid, går väl att få hjällp med via Stim eller liknande? Kanske kostar en slant, standardtaxa ligger väl runt 1500kr/h, men det är ju oerhört lite jämfört med 40k+moms så är nog värt den konsultationen för att se till att det går rätt till.
  9. Tips: se till så båda filerna är streambara, måttligt sugen på att tanka 42mb wav för att jämföra mot en streamad fil som kan vara i helt annat format osv. Företrädelsevis någonstans där degraderingen av ljud är minimal eller åtminstone detsamma på de två olika filerna.
  10. Går det rent mekaniskt inte att trycka in knappen, eller slås monitorn helt enkelt inte på när du gör det?
  11. Jag kör Chrome och har gjort det sen det släpptes i stort sett, aldrig haft några problem. Rensa alla cookies etc och se om det är något där som ligger och spökar?
  12. Höpp, leta reda på en beggad flipcam? HD, helt okå kvalle, och till ett redigt bra pris... Annars har ju många av dagens vanliga digitalkameror också börjat få helt okej video.
  13. Autotune. Flanger, chorus, delay etc, blandningar mellan allt. Går att göra rätt intressanta padliknande ljud av nästan vad som helst med delay/kompressor/reverb/kompressor/chorus/flanger/kompressor i rad etc. Bara att kolla igenom de pluggar du har och prova allt möjligt?
  14. Titeln på tråden är "Vem kan mixa till mig för 500kr? (och kvalite därefter)"... Men det är klart att vem som helst vill försöka få det bästa möjliga för de pengar man lägger ut, tror inte att han förväntar sig att CLA (dåligt exempel för genren kanske, men har dålig koll på hiphopmixare) ska göra mixen och att det ska göras i en fullt utrustad professionell studio med massa utombordsutrustning.
  15. Det närmsta du lär komma är att frikoppla trumsettet från golvet för att undvika stomljud som går rakt ner i golvet och sprider sig i stommen. Tror jag sett någon liknande "scen" för trumset hos Tysken en gång i tiden, alternativt bygga själv, men är väldigt tvivelaktigt på att det är tillräckligt. Mer isolering i tak kommer inte att hjälpa eftersom det är just stomljud som verkar vara ditt problem - men även om det skulle vara frikopplat från golvet kommer ju ljudet sprida sig i rummet och sedan in i väggarna och upp i resten av strukturen. Rum i rummet är nog enda lösningen med ett garanterat resultat, men är tyvärr sällan varken billigt eller utrymmesekonomiskt.
  16. http://audio.tutsplus.com/tutorials/sound-design/sound-design-falling-forever-the-shepard-tone/
  17. Moms (ca 10% i de flesta delstater, en del har full avsaknad av moms) behövs inte betalas om du beställer online - men det förutsätter att du har en address du kan beställa till. I övrigt är moms heller aldrig inkluderat i pris, så köper du i butik (beroende på delstat) får du lägga på ca 10% på alla angivna priser.
×
×
  • Skapa ny...