Jump to content
Annons

Recommended Posts

Posted

Här har ni receptet på 12 st lucia-anpassade chokladmuffins med saffransfyllning.

3dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl margarin

1 dl mjölk

5 dl florsocker med chokladsmak

3 st ägg

Fyllning:

200 g Cream cheese naturell (t.ex philadelphia)

½ dl strösocker

2 pkt saffran

-------------------------------------------------------

Sätt ugnen på 175 grader celsius.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt margarin (smält/flytande), ägg & mjölk.

Blanda väl.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela muffins-smeten i muffinsformar.

Tryck i en klick av fyllningen i varje muffins och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Låt svalna på galler.

-------------------------------------------------------

Come on, bake a muffin Mr. Grahn!

Annons
Posted (edited)

"florsocker med chokladsmak"

Är det något jag har missat, finns det att köpa? 🙂

Edited by ChrioN
Posted

Appropå muffins så fins det ett mugginsbageri bara några meter ifrån mitt hus.. stora som hus e dom. Fins massa märkliga smaker så som lök&basilika osv.. har inte vågat testa dom, men dom "vanliga" är helt underbara!... Föreseten hur många har bakat detta recept som tråden handlar om?

Posted
Appropå muffins så fins det ett mugginsbageri bara några meter ifrån mitt hus.. stora som hus e dom. Fins massa märkliga smaker så som lök&basilika osv.. har inte vågat testa dom, men dom "vanliga" är helt underbara!... Föreseten hur många har bakat detta recept som tråden handlar om?

Varnånstans, huvudstaden?

Posted
Jag har redan bakat lussekatter idag. Med äkta saffran dessutom. 😏

//Nisse

Finns det fejk-saffran?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.