Jump to content
Annons

inafool

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

7 Neutralt
  1. Vi har ett band som heter The Grinch som gör om julsånger lite. Här är vår andra skiva, den första kom bort men är på väg tillbaka.
  2. Oh mäktigt, aldrig hört om. Kanske nått å göra när man blir pensionär.
  3. Tack! Ja precis, är ingen myt de där med att öva 🙂 men ja vet nu att man också kan träna upp kreativiteten.
  4. jo såklart. men då hade jag ju vart kvar i samma gamla mönster och jag hade aldrig blitt nöjd forever. poängen var ju att jag skulle träna på att inte tänka för mycket.
  5. Hörru tusen tackar! Och ja så klart de inte är för alla. Men om man stör sig dagligen på att man övertänker så tror jag att man nog har nån form av drivkraft till att försöka komma ut de. Annars hade man nog släppt det och gjort nått annat 🙂 och japp, växte själv upp i myten av att man bara kan göra musik på natten, om man är full å mår dåligt. Tog faktiskt länge innan ja fattade att de inte vara inspiration utan lite träning å. Menar att de är lätt å fastna och bli självkritisk om man bara kör på inspirationsdelen.
  6. Ja alltså bästa beviset på huruvida man gjorde nått med glädje är ju efteråt, och om man vill lyssna på de. Min skiva som tog 7år och tusen tagningar på allt, är jag inte alls sugen lyssna på. Men dom tolv från förra året lyssnar jag på med glädje. Iofs så hann jag ju höra första skivan fler ggr, men ändå, du fattar.
  7. Hej alla! Tänkte bara dela med mig av vad jag gjorde under förra året och hur det är bland de bästa jag gjort musikwise. Jag har alltid gjort massa med musik. Men jag har också varit bedrövlig på att göra klart saker. Och när en skiva tog 7 år och jag gjort om låtarna 30 gånger, och la 800 sångtagningar utan att bli nöjd. Då kände jag att de va helt absurt och nästan inte värt att hålla på. Alla kärlek till musiken var liksom borta. Samtidigt som jag försökte lära mig mixa själv och hamnade i typ samma fälla där. Så, jag bestämde mig i jan 2021 för att jag skulle göra ett album i månaden, med minst 8 låtar. Oavsett om jag bara hade en dag över (småbarnspappa och heltidsjobb) så skulle jag göra å släppa, även om de så bara blev inspelat på mobilen med gitarr å sång. Så jag gjorde det. Jag gjorde, spelade in, mixade och släppte ett album i månaden i ett år. Ett för varje månad. Och det är det bästa jag gjort. Jag lärde mig sluta övertänka. Och när jag gick tillbaka och inte behövde speedgöra, så hade jag verkligen med mig allt de bra. Att lita på mig själv, acceptera det jag kanske inte är så bra på, men också va stolt över de jag är bra på. Tips till er som varit i samma sits som mig. De behöver nog inte vara ett år heller, räcker nog med ett par månader. Men damn va jag lärde mig. Här finns länk till juniskivan om ni vill höra hur de blev. Alla albums finns också på både bandcamp och spotify. https://tonynaima.bandcamp.com/album/a-big-year-june
  8. hörrni, skulle vilja bju er på kaffe allihopen! Har snickrat absorbenter å basfällor här i tre dar, och damn va de funkade, å dom jobbiga tonerna är borta! Tusen tackar!! Å blir nyfiken, va gör ni för musik där ute i alla studios?
  9. hade lite akustikplattor som jag kör i taket och på nån vägg, men kör dubbla lager då dom inte va så tjock. Sen hitta ja lite stenull sen renovering också, men funderar på vilken form härnfällorna ska vara. Behöver dom vara hela vägen upp till tak?, och tror ni de funkar med runda korvar liksom), har lite ont om plats så må ju tänka ut bra lösningar 🙂 Och jo lite mattor har ja allt.
  10. Ah fattar! Å ja provar genast, man har ju inte tid med sånt här, man vill ju jobba! 🙂En tackar för tipsen, nog på tiden ja lär mig lite!
  11. Från golv till tak, på hörnen alltså?
  12. Vart borde ja hänga absorbenterna tyck ni?
  13. Gitarren vore konstigt, då ja dels aldrig märkt de förut, och att med alla mina andra gitarrer, både akustiska och el, så blir det samma sak. Men rummet ja är konstigt. Bifogar en liten teckning: Och den lilla klossen nere i hörnet är en garderob, hälften i trä men också en bit av murstocken.
  14. här är ett ljudklipp å https://www.dropbox.com/s/5bvhjr46d907536/martin övertoner.mp3?dl=0
  15. de är när jag spelar akustiskt utan förstärkning, också på elgitarren som ringandet hörs. Så de kan inte vara nått med utrustningen heller, hade känts lättare då 🙂
×
×
  • Skapa ny...