Jump to content
Annons

övnings förstärkare


izzy

Recommended Posts

Sen kan man ju fundera på vilken stil du spelar med 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Kloka ord av diehard där. Testa själv. 😄

Absolut, varför vågar man inte tro att man själv ska hitta en stärkare måntro ...

Iof, det jag tyckte lät bra när jag började spela, är knappast nått att hänga i julgranen.

Nu duger inget annat än en bra rörstärkare, lite bättre en nån gamal distpedal för runt 1000lappen.

MEN, det är ju bra med lite tips om VAD man ska testa, men knappast att köpa det från thomann.

Om man inte drar fulingen att testa det i nån butik hemma i Sverige först!

Så ta tips och testa.

Svårare än så är det ju faktiskt inte!

Link to comment
Dela på andra sajter

Om du kan få AD30 för 2000:- så köp! Jag tycker faktiskt dom låter grymt! Spelade alltid på AD-serien när jag inte hade nåt att göra i musikaffären där jag jobbade just för att den låter bra på låg volym också ock effekterna låter faktiskt bättre än man kan tro.

Så det är bara att köpa! Finns inget bättre alternativ för dom pengarna om du vill ha flera olika sound och ett bra ljud på låg volym.

Link to comment
Dela på andra sajter

vad är skillnaden på AD och AC då?

ja vox låter bra för pengarna tycker jag har lyssnat på en marshall mg 15 dfx med men den kanske inte är lika bra som vox? 😆

Vox AC-förstärkare (AC15, 30 och 50) är en förstärkare som funnits sen i a f 60-talet. Använts av bl a Beatles och Queen. Riktigt bra förstärkare med mycket karaktär och bra tryck i ljudet. Men ska man spela lite tuffare rock så bör man komplettera med extra OD/dist/boost-pedal(er). Dessutom är samtliga (även 15W-modellen) på tok för högljudda för att använda hemma.

AD är en nyare serie förstärkare från Vox som bygger på s k emulering. Man har analyserat gamla Vox-förstärkare (plus en hel del andra, från bl a Marshall, Fender, Mesa Boogie och Peavey) och sen gjort datoremuleringar av dessa förstärkare. De första modellerna kom väl för ca 7 år sen. Dom har i allmänhet fått väldigt bra kritik för hur bra dom låter. Själv har jag kört på en AD120VT de senaste sex åren, och varit mycket nöjd med ljudet (har dock på senare gått över till en Boss GT-8, lättare att bära 🙂).

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad är det för skillnad på en förstärkare och en efterstärkare?

Du menar nog förförstärkare och slutsteg. Om man generaliserar lite grovt kan man säga att förförstärkaren formar ljudet, och att slutsteget sen förstärker upp det ljudet (volym).

Det är dock inte helt sant, eftersom många slutsteg (speciellt de med rör) färgar ljudet en hel del. De flesta tycker att rörförstärkare låter bättre på stark volym, vilket beror på att det då skapas en slags distorsion i slutsteget som tilltalar många. När man spelar på lägre volym så behöver inte rören jobba lika hårt, och ljudet kan då låta lite livlöst.

Sen är det såklart andra saker som händer när man vrider på volymen också, själva högtalarlådan och högtalarelementet påverkas ju också av vilken volym man har.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej, hej och grattis till gitarren 😆 Du kanske redan har skrivit det men vilken musikstil spelar du? Det är kanske lite svårt att svara på det om du precis har fått gitarren och inte riktigt vet vad du ska spela för musik, men det är lite lättare för folk på forumet att ge tips om vi vet det. Kanske du har några favoritgitarrister? Om du tex ska spela hårdrock/metal och liknande så skulle jag inte rekommendera Blackhearten, som har föreslagits tidigare i tråden, om du inte ska köpa någon pedal till förstås, men då spricker budgeten ännu mer. Du måste dra på ganska rejält med volym för att den ska dista i och med att den inte har någon mastervolym.

Ett hett tips om du vill få mycket för pengarna är att köpa begagnat. Jag har en Hughes & Kettner Tube 20 edition som jag köpte begagnat för 2500:- (här i Norge). Den har enligt mig väldigt bra dist och rent ljud, helt kanon. Om du har planer på att spela i ett band i framtiden så kan du då, om inte volymen räcker till, koppla in en extra högtalare 🙂.

Redigerat av TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)
vad är skillnaden på AD och AC då?

ja vox låter bra för pengarna tycker jag har lyssnat på en marshall mg 15 dfx med men den kanske inte är lika bra som vox? 😄

Vox AC-förstärkare (AC15, 30 och 50) är en förstärkare som funnits sen i a f 60-talet. Använts av bl a Beatles och Queen. Riktigt bra förstärkare med mycket karaktär och bra tryck i ljudet. Men ska man spela lite tuffare rock så bör man komplettera med extra OD/dist/boost-pedal(er). Dessutom är samtliga (även 15W-modellen) på tok för högljudda för att använda hemma.

AD är en nyare serie förstärkare från Vox som bygger på s k emulering. Man har analyserat gamla Vox-förstärkare (plus en hel del andra, från bl a Marshall, Fender, Mesa Boogie och Peavey) och sen gjort datoremuleringar av dessa förstärkare. De första modellerna kom väl för ca 7 år sen. Dom har i allmänhet fått väldigt bra kritik för hur bra dom låter. Själv har jag kört på en AD120VT de senaste sex åren, och varit mycket nöjd med ljudet (har dock på senare gått över till en Boss GT-8, lättare att bära 😛).

nu har jag varigt och testat VOX AD15VTXL och AD15VT 😆 kanske samma stärkare men olika pris som sagt jag är inte den bästa på att döma men tycker att båda låter lika dant men ad15ctxl är biligare än VT tror att 15 watt kommer att passa mig mycket bättre än 80 watt som jag har lånat nu kör med volym på knapt 1 haha låter inte speciallt bra..

jo jag har pedaler med Boss dd6 och boss ds1 boss mt2 🙂. så är det möjligt att få typ steve vai insperat ljud av den förstärkaren?=) Gitarr är en ibanez S470

Redigerat av izzy
Link to comment
Dela på andra sajter

Man kan väl säga som så, att om Steve Vai spelade på din utrustning, så skulle det garanterat fortfarande låta som Steve Vai. Det uttjatade klyschan om att "ljudet sitter i fingrarna" är tyvärr sann 🙂 Och tvärtom, skulle man själv spela på exakt samma rigg som Steve Vai, så hade det inte behövt låta speciellt likt.

Det är klart, skulle t ex Slash bli tvungen att spela på en telecaster genom en Fender Twin Reverb så hade det kanske inte direkt låtit som man är van att höra honom.

Men Vox Valvetronix, vilken du en väljer, är nog tillräckligt allsidig för att du ska kunna imitera de flesta gitarrister något sånär. Distpedalerna tror jag ärligt talat inte tillför så mycket, du kan säkert skippa dom. Speciellt om du väljer en XL-modell, dom ska tydligen ha mer gain i försteget. Men delay-pedalen är ju en riktig klassiker, kan gott hända att du aldrig mer behöver köpa någon annan delay-pedal.

Har annars för mig att DS-1:an ingår/har ingått på Steve Vai's pedalbord. Men vad han isåfall haft den till är jag osäker på, är inget direkt fan av honom.

Och 15W räcker till mer än väl för hemmabruk.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...