Jump to content
Annons

TUFFTUFFTUFF

Medlem
  • Antal inlägg

    743
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av TUFFTUFFTUFF

  1. Det ska jag definitivt göra?.
  2. Tack för svar 🙂. Jag såg det erbjudandet och hade precis köpt alla 3 när jag postade förra posten, he, he, men hade inte hunnit testa.. men det har jag nu. Diezeln och Fryetten låter kanonbra ju, klart imponerad 🙂 . Har du några mer förlsag på bra Reampzone-profiler som jag borde checka ut så lyssnar jag? Här går det mest i mid to high gain, typ hotroddad Marshall.. Friedman och sånt.
  3. Bump. Är på Kemperköret så hit me gärna med flera bra förslag vettja :) . Deadlight studios har ju en del läckra profiler, men jag är alltså öppen för förslag :) ..
  4. Hallojs. Om du har kvar den och fortfarande är intresserad av att sälja den.. PM:a (det gick inte att skicka PM till dig) eller skicka mail till tufftufftuff1 SNABELA hotmaail punkt com 🙂 .
  5. Hej, testa en JCM 800 2204 eller 2203 och se vart det tar dig. Men se dig inte blind på Marshall, varför inte tex checka ut en Orange Dual Terror? Kanonamp. Bra storlek, inte så dyr, krämig dist, mmmm 🙂 .
  6. Först ett "Tusen tack" på riktigt, batz, precis vad jag var ute efter, snällt att du tog dig tid att skriva här 🙂 . Sen ett ironiskt "Tusen tack", nu blev jag sugen på att testa Kempern igen, he, he.. men jag säljer inte AXE II förrän Kempern är ordentligt testad 🙂 .
  7. Njae, för min egen del så vill jag gärna ha en burk som jag kan spela genom hemma plus använda när vi ska spela in med bandet och bägge två fungerar till det, så nog går de väl att jämföra.. i alla fall liiiitegrann 🙂 .. eller? Nejdå, men jag förstår vad du menar, det är inte samma grej, jag vet, det är sant. Men när jag köpte en Kemper för ca ett och ett halvt år sedan och jämförde den med min Axe II så var det ingen tvekan om vilken jag skulle behålla av de. Och det var inte pga effekterna, det var pga ljudet generellt (mest bara amp in i kabinett) och känslan och där vann AXE II helt klart. Folk påstod då att man kunde profila AXE men det lät inte bra och känslan var inte där (obs, min personliga åsikt). Men mycket har säkert hänt sedan dess, bägge burkarna har ju uppdaterats så därför är jag ganska nyfiken på hur det är i dagens läge. Om Kemper har klarat av att få till det jag saknade, lika bra ljud och lika bra känsla som AXE II, så är det ju väldigt frestande. Man kan ju inte ta något seriöst på varken Kempers eller Fractals forum angående jämförelse mellan de två och på Youtube är det lätt att bli lurad, i alla fall för mig. Så därför skulle det vara schysst att höra om någon, som inte är Fractal eller Kemper-fanboy har jämfört de två nyligen. Nu är jag ute på väldigt tunn is och vet inte riktigt vad jag pratar om här, men kan man inte profila effekter med Kempern? Eller i alla fall en amp med en effekt framför? I så fall borde man ju kunna få bra effekter den också. Alltså jag använder inte många effekter men jag bara undrar.
  8. Hej, nån här som har testat och jämfört en Kemper med en Axe II där bägge två har varit typ up to date firmware-mässigt?
  9. Hej, vi har börjat researcha möjligheterna inför nästa fullängdare med bandet. Nån som har några tips på en bra studio till punkrock (vi låter typ så här live http://www.riots.no/videos.html). Budget? Vet inte, vi har inte kommit så långt i planläggningen, men nånstans runt 10000:- totalt för.. hm, let´s say 4 dagar? Helst så nära Oslo som möjligt eftersom det är där vi bor men det är inget krav. Allt kan vara av intresse, vi är öppna för det mesta. Reklam för egen studio är definitivt tillåtet 🙂 . Mathias.. Riots.
  10. Verkar inte lilla rackaren lite rolig? En stationär Windows 8 PC som förvandlas till en Windows 8/Android-tablet. "Ah, jag tror att jag har lust att mixa plattan med lurar i sängen" lixom. Gå tillbaka till den stationära och checka ljudet i monitorerna.. mmm, kan leva med det 🙂 .
  11. Någon som har erfarenhet med att köra Cubase på touchscreen PC, till exempel Sony Vaio Tap 20. Verkar ju kanon, men hur funkar det i praktiken?
  12. Ja du har rätt, jag borde absolut prova bägge.. men jag är inget fan av att testa saker i musikaffärer, vet inte varför. Jo men jag ska försöka få gjort det.
  13. Fan Nilsson, var det nödvändigt liksom 🙂 ? Nejdå, jag tror kanske att jag beställer ett par Ultrasone från tyskhandlaren och använder mig av ångrerätten om de inte faller i smak. Jag har sneglat på de ganska länge (till stor del tack vare dig, Claes). Men är det någon poäng att ha Genelec 6010 i tillägg eller får jag i så fall inte ut något "extra" av de med tanke på att jag har lurarna? Borde jag droppa monitorerna eller bytta upp mig? Genelec 8020?
  14. Hej, jag kanske formulerade mig lite dåligt men jag ska inte spela in med lurarna (i alla fall inte sång) så det är i första hand ren mixning som gäller 🙂 .
  15. Det är så perfekt att höra (när man är sugen på att köpa något) 🙂 , då kan jag stryka Sennheiserna från listan och bara hoppas på att inte någon annan kommer och förstör lättheten i valet 😉 .
  16. Hej, jag har ett par aktiva Dynaudio BM6- monitorer som jag är väldigt nöjd med, men nu har det blivit så att jag är tvungen till att nergradera. Studiokroken i vardagsrummet ska flyttas in på sovrummet och ska bli mindre (nej, i utgångspunkt är det inte mitt förslag men jag förstår frugans argument och måste väl tyvärr nästan säga mig enig). Så planen är att köpa ett par bra hörlurar att mixa i och ett par mindre aktiva monitorer i tillägg och hoppas på att den lösningen inte ska bli alltför mycket sämre än det jag har nu. Jag vet att man inte ska mixa i hörlurar men så får det väl bara bli. Det används i stort sett en gång per år när vi spelar in med bandet (punkrock, http://www.riots.no/videos.html) och så lite akustiskt. Jag vill helst at det ska låta bra både genom laptopens (som jag inte har köpt ännu) inbyggda ljudkort, mitt externa ljudkort (RME Babyface) och det gör ju inget om det låter helt okej genom iPod Tochens utgång. Budgeten på hörlurar och monitorer totalt är väl ungefär vad jag får för mina Dynaudio BM6:or, typ 7-9000:-. Jag är inte rädd för att köpa begagnat. Jag har ett par AKG 271 (som jag förövrigt inte tycker ger en rättvis bild av hur mixen låter, inget speciellt jag saknar i de, men om jag mixar i de och sen blastar mixen i Dynaudio BM6:orna så är det mycket som jag måste justera) när jag spelar in sång så jag behöver inte tänka på om hörlurarna läcker eller inte. Det jag har sett på hittills är: Hörlurar: Sennheiser HD 600 Ultrasone Pro 2900 Klarar inte riktigt bestämma mig för vilken av de som verkar bäst, men det lutar kanske åt Ultrasone-hållet. Monitorer: Genelec 6010A Tacksam för förslag på passande små monitorer. Verkar det vara en okej lösning med till exempel Ultrasone + Genelec 6010 eller är det dumt att lägga cirka hälften-hälften på monitorer/lurar? Blir det helt enkelt lite onödigt med monitorer när man kör med så "små" högtalare, är det bättre att lägga allt på lurar och vad borde jag i så fall checka in mig på? Eller är det andra kombinationer högtalare/monitorer som borde passa mig bättre. Väldigt tacksam för hjälp 🙂 .
  17. Funkar kanon om man spelar i olika stämningar, vrid och dra ut voylmratten, szzzttthh och vips så är det färdigt. Jag spelar aldrig i någon annan stäming en den vanliga men jag har en Gibson Les Paul Dark Fire för jag tycker att den är så fin 🙂 . Stäm-mekanismen är lite koko just nu, sist jag skulle stämma så flippade den ur och stämde ostämt och gjorde så att en sträng tackade för sig. Tanken är god men vette fan om det är så livesäkert 🙂 .
  18. Sorry reklam, men jag har en JCM 800 2204 Marshall-topp (50 watt) att sälja. Hör av dig om det kan vara intressant. Den står i Oslo och säljes för 7600:- norska kr. Annons finns här .
  19. Hej, nu spånar jag lite här och är väl kanske inte direkt till någon hjälp, men ändå. "För många gitarrer för lite plats"-problemet löste jag genom att köpa en IKEA Pax - garderob + stång + ett gäng guitar hangers . Mitt Pax-skåp som är 37 cm djupt, 50 cm brett och 236 cm högt tar lite golvplats samtidigt som det får plats 8 Les Pauls i det utan att det blir alltför trångt i skåpet (4 st. på en stång överst i skåpet och 4 st. på en stång i mitten av skåpet.. eller alternativt använda nedersta delen till annat som behöver skåpplats). Nu ser jag att du har postat under akustiska instrument så jag antar att du har akustiska gitarrer så då blir ju måtten annorlunda, men det går säkert att lösa. Nej, jag jobbar inte för IKEA 🙂 . Like this..
  20. Hej, njae, i så fall var det en större variant han körde, men det var säkert något liknande. Jag har för mig att själva mixerbordet var mycket större. Nu vet jag inte hur den Mackien fungerar men när ljudmannen stod på scenen tillsammans med oss så hade han bara iPaden, ingen tilläggsgrej/adapter eller liknande. Han sa at programvaran följde med mixerbordet.Genialt var det i alla fall 🙂 .
  21. När vi var på turne i Kina för några veckor sedan så dök vi upp på gig-stället i Wuhan. Vi checkade ljudet på det vanliga sättet, kagge - boom boom, virvel - pang -pang, bas - gitar -sång, bla bla. När ljudet ut lät bra så kom ljudmannen upp på scenen med en iPad, går bort till trummisen och frågade vad han vill höra i monitorn. "Lite mer gitarr, mindra bas och högre leadsång". Ljudmannen fipplar på iPaden och löser saken och går sen vidare till var och en av oss andra och frågar, fipplar och löser. Kanon, det är så det borde funka 🙂 .
  22. Allt man hör stämmer inte vettu 🙂 . Ja, då hänger vi på olika forum, he, he. De flesta som säljer sina Axe FX Standard/Ultra säljer nog för att uppgradera till Axe FX II. Detta gäller såklart inte alla som säljer, men det finns inte många begagnade Axe II att få tag på här i Norge och de få begagnade Axe II som finns, säljs för det de kostar att köpa nya. Som ett (dåligt?) exempel så kan jag ju berätta att jag först försökte sälja min Kemper istället för att använda mig av pengarna-tillbaka-garantin. 1 intresserad snubbe. När jag hintade till att jag kanske kunde vara intresserad av att sälja AXE II (pga att jag inte fick USB-tillkopplingen till att fungera på min PC) så fick jag MASSA mail. Ja du, som AnthonyS redan är inne på, det här blir du nog tvungen till att förklara lite närmare 🙂 .
×
×
  • Skapa ny...