Jump to content
Annons

2008/2009 års vinklar på piratkopiering


Björn Olsberg

Recommended Posts

Annons
  • Svar 2,2k
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

I sådana fall beklagar jag att det är det intrycker du fått, du menar alltså att skivpriset har varit konstant i tio år och inte höjts någonting?

Länken du ger anvisar bara till svensktoppen som är bara en del av de skivor som finns idag och anger inte några direkta priser på andra skivor. En skiva jag köpte i danmark för 50 danska kronor vilket motsvarar ca 60 svenska kronor kostar fortfarande minst 155 kronor i sverige utan frakt. Har du fått intrycket hela svenska folket har fast inkomst och fast anställning som bara kan lösa kostnadsfrågan med att ta en öl mindre så tror jag bestämt du har en något felaktig bild av vad jag tror är den största gruppen nedladdare, studerande ungdomar och framförallt arbetslösa. Det är förvisso sant att även äldre med fast inkomst laddar ned men andelen är betydligt mindre. Utveckla gärna dina argument istället om du vill bli tagen på allvar.

ok

från botten:

människor med dålig inkomst har alltid svårt att ha råd med saker å ting

egen bil, biobesök, öl, ny soffa, utlandssemester, monitorer...

att man inte har råd är ju tråkigt - vi har nog alla varit där nån gång i livet - men knappast ett argument för att man då inte ska betala

för övrigt är det ju underligt att grupperna du nämner ändå har råd med bredband & dator

lika synd som du tycker om dessa stackare med låg inkomst tycker du tydligen inte om dom som utövar musik ser jag

dom ska inte tjäna mer än undersköterskor tycker du

fler yrkesgrupper du vill begränsa inkomsten för?

länken visar tyvärr inga priser, men om du tror på fullt allvar att du inte kommer under 155kr utan att betala frakt så tycker jag du ska gå dit länken pekar å botanisera lite i skivhyllorna

det finns säkert skivor där för 69kr som du kan hitta för 189 i andra affärer

att skivpriset varit för dyrt har jag nog alltid hört

och jag kan nog hålla med i många fall - 10kr/låt är rimligt tycker jag personligen

men visst har nypriset legat på 189-200 kr hur länge som helst nu

vad anser du själv är ett rimligt pris för en nyutgiven cd?

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har inte läst allt i tråden utan hoppar in efter att ha läst en del. Ursäkta, men här kommer lite av mina reflektioner.

Fildelningen tror jag inte man kan stoppa. Frågan är nog vad den kommer innebära för artister och skivbolag. Jag försvarar inte skivbolagen men tror att dom fyller en funktion för artisterna. Jag tror att fildelningen blir ett bakslag för både artisterna och skivbolagen. Om skivbolagen slutar att tjäna pengar på artisterna så kommer dom inte heller att satsa pengar på så många nya artister. Det innebär nog att det blir svårare för nya band att ge sig ut på turnéer och bli kända. Skivbolagen hjälper nog till och möjliggör den där Sverige turnén eller USA turnén. För att inte tala om sändningtider i MTV osv. Har jag förstått det hela rätt så är det väl det som skivbolagen hjälper till med, att möjliggöra för artister att på olika sätt nå ut till folket med sin musik. Om vi tar ett band med fyra musiker så skall dom ungefär dra in runt 40 tusen var + omkostnader, för att få ut ca 15 tusen i månaden. Dom tjänar naturligtvis en del pengar på sina spelningar men kommer dom att våga ta tjänstledigt och satsa fullt ut när inkomsten mest kommer bestå av spelningar, och merchandise, när skivförsäljning och eventuell promotion, backup från skivbolag uteblir?

Sen vet inte jag hur mycket skivförsäljningen bidrar till artisternas inkomster men det är nog som att hugga av en arm eller två.

Det lär väl knappast bli svårare för band att bli kända och att ge sig ut på turneer om det läggs ut på internet? Det blir ju snarare tvärtom! Miljoners miljoner kan upptäcka artisten ifråga istället och bokningar och publik kommer öka om folk gillar det som spelas. Dom enda det i stort satsas på i från skivbolagen är ju det skräpet som spelas på radion dygnet runt och schlager o dom som redan är stora. Nä, tack vare internet kan nu dom som är små och lite udda kunna nå ut till en ny publik.

edit: ps Omröstningen på sidan var ju aldrig vinklad ha ha

Redigerat av Flebbo
Link to comment
Dela på andra sajter

Finns väl dom som varit mycket hetsigare i den här debatten än jag...

Ja kanske, men ingen av dem (som du nu ev. syftar på) har ställt redan besvarade/kommenterade frågor till mig. (Du och jag är i och för sig lite lika där, vi slarvar båda med att läsa tidigare debattinlägg innan vi ställer frågor. Lite som forumtipsen att "sök innan du skapar en tråd).

om det inte är relevant vilka man har som vänner på Myspace, så föreslår jag att du håller dig till diskussionen i fortsättningen och inte försöker utföra något slags halvhjärtat försök till förolämpning. (Var det det det var?)

Jag ber om ursäkt för det där ... igen. (Se några inlägg ovan...)

Du sade att du redan kommenterat (...) "jag tror helt enkelt inte på det". I sanning ett vettigt argument, om det var det du syftade på. Annars får du gärna visa vilket av dina inlägg du menade. [../..] Om det var det du menade, utveckla gärna. Jag förstår fortfarande inte varför det är så omöjligt att upptäcka ny musik genom fildelning.

Utveckla "jag tror helt enkelt inte på det"?

OK, häng med nu... Jag tror t.ex. inte på Gud — men det gör kanske du. Om du så fall, på frågan "varför tror du inte på Gud?", inte nöjer dig med ett svar som t.ex. "jag har aldrig sett eller känt närvaron av Gud", då är du ute efter något helt annat (obegripligt). Och med denna, sanslöst töntiga smörja vill jag ha sagt följande:

Jag har varit med några år i branschen nu, såväl inom musik som IT. Och jag kan svära på att jag ALDRIG har "funnit" en för mig okänd artist genom fildelning. Däremot genom rykten, vänner, tidningar, Internet (ej fildelar-siter), TV, radio, andra artister, musiker etc, och inte minst — hör och häpna — mina döttrar! Men som sagt, ALDRIG genom t.ex. TPB!

För att ta upp ovan smörja igen: Så länge jag "aldrig sett eller känt närvaron av Gud" så tror jag alltså inte på honom/henne/det, och tänker inte heller ändra uppfattning bara för att "Du" påstår att han/hon/det har frälst "Dig" och därför måste finnas. För allt vad det är värt — "Du" kanske använder "Din" tro som svepskäl för att göra saker och ting "lättare" i livet, vad vet jag.

Jag säger inte att Soundborn ljuger om sina 50 artister — jag säger bara att jag inte tror på honom. Du tycks ju tro på honom, och då kanske det (åtminståne för dig och Soundborn) ligger en viss sanning i det. Helt OK.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja men varför väljer jag inte något som är gratis istället för en konsert? Jag har ju redan skivan? Därför att det ger mig ett mervärde.
men nu jämför du ett äpple med ett päron

jämför istället ett päron med ett päron

man får ju inte en konsertupplevelse när man laddar ner ett album lika lite som man får det när man köper albumet

Du kan fritt, numera, välja operativ på ett flertal datorer (t.ex. Dell). Så du kan spara en hel del pengar genom att undvika Microsoft. Så där har du fel.

ja det är säkert det absolut vanligaste erbjudandet svensson får 😐

Nix hacket går mest ut på att man får ett verktyg som gör att man lättare kan hacka hemsidor eller hur det nu var. Går att göra för hand utan problem.

alltså inget som lockar till köp då

som sagt, bilen rullar lika bra på plåtfälgar

Basshunter har tjänat jättebra med pengar men den låg först ute gratis. Vad är det som säger att annan musik inte skulle kunna fungera likadant? Eller glöm frågetecknet, jag vill inte veta.

ja å så länge den bara låg ute gratis tjänade han ungefär hur mycket?

Du "glömde" bekvämt nog att kommentera 3s nedladdningstjänst till mobilerna (och då pratar vi inte om ringsignaler). Uppenbarligen fungerar det med ett abbonemang på musik i mobilerna -trots- att man kan ladda hem gratis. Men det kanske inte var något bra argument av mig.

vet alldeles för lite om omständigheterna kring 3:s nedladdningstjänst, vad det kostar, om det finns restriktioner, hur utbudet ser ut, hur det funkar - eller hur bra det säljer

Hur som helst lägger jag ner diskussionen nu, jag kan inte övertyga Demonen att det kanske finns andra vägar att gå som inte gör att man dödar teknisk utveckling.

Tjillevippen! 😛

nej

du kan inte övertyga mig om att människor i det stora hela kommer välja att betala när dom kan få samma produkt gratis hur lätt som helst

det är ju bara läsa vad många anser om priset på musik å vad man är beredd att betala

man kan tycka vad man vill om åsikten i sig - men man kan ju näppeligen blunda för att många har den

Link to comment
Dela på andra sajter

Vill uppmärksamma forum medlemmar på en artikel i en Helsingborg tidning

/ Mikke

Mycket berömvärt initiativ. Helt bizarrt att skivbolagen inte gjort något liknande.

Detta borde EU älska, fri rörelse av varor och tjänster 😐

Musikerna själva väljer kanaler för hur deras alster görs åtkomligt för allmänheten..

Tro 17 att musikbranschen bävar för detta men får skylla sej själva,

alltför många begåvade musiker får inte chansen av skivindustrin,

pga av att dom bara kortsiktigt vill tjäna snabba pengar på radiopop/skvalmusik !!

Link to comment
Dela på andra sajter

Artisterna får i vanliga fall bara ett fåtal procent, så kallat royalties, av varje skiva och det anser inte jag motsvarar skivbolagens och distributörernas arbete. Inte alla skivbolag hjälper heller artister med att boka turnéer utan betalar på sin höjd skivinspelningen. Resten är det för de flesta mindre artister upp till dem själva att ordna.

man bör inte glömma att musiker är ett yrke där du lever på det du tycker om att göra och det kräver ingen utbildning. Få jobb är sådana ute i industrin så man kan faktiskt tycka att de ska vara lite mer tacksamma för att de får chansen att leva på sin musik som i sig är ett privilegium. Tycker personligen inte någon musiker borde tjäna mer än en undersköterska inom äldrevården.

😐

ja, var börjar man?

man får ju hoppas inte andra yrkesgrupper gillar sina jobb...

å musiker på heltid blir man ju bara sådär av en slump å lite axelryckningar - krävs inget alls av dig faktiskt...

lite som harry boy....

Link to comment
Dela på andra sajter

Kul omröstning på förstasidan förresten, har inte sett den förräns nu. Väldigt subjektivt formulerad. 😐

la dit den idag

subjektivt?

finns ju både ja å nej att välja på alla tre! 😛

som tråden så fokuserar den mer på åtalet kring PB än själva frågan om nedladdning i stort

Link to comment
Dela på andra sajter

Det lär väl knappast bli svårare för band att bli kända och att ge sig ut på turneer om det läggs ut på internet? Det blir ju snarare tvärtom! Miljoners miljoner kan upptäcka artisten ifråga istället och bokningar och publik kommer öka om folk gillar det som spelas.

ja

det är lätt att hitta nålen i höstacken

Link to comment
Dela på andra sajter

Kul omröstning på förstasidan förresten, har inte sett den förräns nu. Väldigt subjektivt formulerad. 😛

la dit den idag

subjektivt?

finns ju både ja å nej att välja på alla tre! 😎

som tråden så fokuserar den mer på åtalet kring PB än själva frågan om nedladdning i stort

Kommentar på fråga 3

Skrämmande att se att det finns folk här som anser att man inte har äganderätt till sitt alster..

Tja, då kan man ju lika väl hävda att det är fritt fram att hacka folks lönekonton och sno pengarna, för dom har ingen äganderätt heller 😐

Link to comment
Dela på andra sajter

Vill uppmärksamma forum medlemmar på en artikel i en Helsingborg tidning

/ Mikke

Mycket berömvärt initiativ. Helt bizarrt att skivbolagen inte gjort något liknande.

Hemsidan som är på gång heter Playble.com och är ny typ av nedladdningssajt.

- Tanken är att artister ska lägga upp sin musik för gratis nedladdning och sedan få betalt via reklamintäkter, berättar Johansson.

- Hur mycket man tjänar beror på hur ofta ens musik blir nedladdad, fyller Sunde i.

vad nytt?

det här gjorde mp3.com 1999

men ett bra initiativ som kanske har lättare att funka idag än då

får hoppas ingen kommer på ett sätt att lägga upp reklam på playable.com utan att behöva betala bara... 😐

Link to comment
Dela på andra sajter

Vill uppmärksamma forum medlemmar på en artikel i en Helsingborg tidning

/ Mikke

Mycket berömvärt initiativ. Helt bizarrt att skivbolagen inte gjort något liknande.

Hemsidan som är på gång heter Playble.com och är ny typ av nedladdningssajt.

- Tanken är att artister ska lägga upp sin musik för gratis nedladdning och sedan få betalt via reklamintäkter, berättar Johansson.

- Hur mycket man tjänar beror på hur ofta ens musik blir nedladdad, fyller Sunde i.

vad nytt?

det här gjorde mp3.com 1999

men ett bra initiativ som kanske har lättare att funka idag än då

får hoppas ingen kommer på ett sätt att lägga upp reklam på playable.com utan att behöva betala bara... 😐

Demonproducenten. Det verkar som om du e helt insnöad på att det bara ska generera pengar. Du kanske borde se dig efter ett annat område att verka som du lättare kan tjäna pengar på och överlåta musikskapandet till dom som verkligen gillar att göra musik för skapandets skull.

Link to comment
Dela på andra sajter

"Detta borde EU älska, fri rörelse av varor och tjänster 😐

Musikerna själva väljer kanaler för hur deras alster görs åtkomligt för allmänheten.."

Väljer musikerna själva som det är nu på fildelningssiter och tycker det är bra att dom inte får betalt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Tja, då kan man ju lika väl hävda att det är fritt fram att hacka folks lönekonton och sno pengarna, för dom har ingen äganderätt heller 😐

SILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENCE. I'LL KILL YOU!!! <<<<< Förklaring

nä allvarligt så förstod jag inte din jämförelse alls. Jag håller däremot med dej om att man ska inte tjäna pengar på andras arbete genom att sno musiken o säga det är din. sarkasm påMusiker såsom Timbaland gör aldrig så?sarkasm av.

Redigerat av MikkeÖland
Link to comment
Dela på andra sajter

Ur artikeln ovan, Helsingborg tidning

[Annie Skjöld: Artikelförfattare] Båda killarna laddar själva ner och tycker inte det något konstigt med det.

- Självklart, jag ser det som civil olydnad för att förändra musikbranschen, säger Sunde.

WHOOHOO! "Jag ser det som civil olydnad för att förändra musikbranschen"... Räkna med att den här "frasen" kommer att användas flitigt inom kort (om den inte redan används).

😐

Link to comment
Dela på andra sajter

Demonproducenten: Jag tycker att priset på en nyproducerad skiva borde hamna på 100 kr max, det var vad jag betalade för Far beyond driven för en sisådär 14 år sen.

När jag säger att musiker inte borde tjäna mer än en undersköterskor för att de inte bidrar så mycket till samhället eller nationalekonomin som någon annan yrkesgrupp. Jag tycker en lön på ca 15-18000 före skatt motsvarar musikerns prestation på en sysselsättning de har privilegium att ägna sig åt. Andra yrkesgrupper har mer eller motvilligt accepterat att deras löner inte kan ligga på en önskvärd nivå, ska sjukvårdspersonal beskylla patienter för att de kostnader deras vård uppgår i förhindrar dem från att ha acceptabla löner, precis som musiker beskyller nedladdare? Sjukvård och mediciskt material är inte en mänsklig rättighet i hela världen så varför ska patienter i sverige få kosta mer? Utan att rundgå patent skulle HIV vara mycket mer omfattande idag, utan nedladdning skulle turnéer bringa in mindre pengar.

Då turnéer är det mest inkomstbringande kunde väl fler musiker göra rätt för sina pengar istället för att förvänta sig att pengarna ska ramla in så de får ligga vid poolkanten med en fet kubansk cigarr? Tror dessutom, oavsett vad du tror om att inget kan slå gratis, att produkten alltid kan säljas bara den är bra nog och i dagsläget är detta tveksamt. Samhällets teknologiska utveckligsnivå ska inte behöva bromsas ned pga skivbranschen, vill majoriteten heller köpa musik via datorn istället för skivhandlaren så måste skivbranschen anpassa sig. Förr eller senare kommer cd-skivan försvinna likt LPn och videoband. Mer spelningar åt folket är min åsikt, då kommer musikbranschen att överleva då livekänslan inte kan återskapas i en videofil.

Link to comment
Dela på andra sajter

Demonproducenten. Det verkar som om du e helt insnöad på att det bara ska generera pengar. Du kanske borde se dig efter ett annat område att verka som du lättare kan tjäna pengar på och överlåta musikskapandet till dom som verkligen gillar att göra musik för skapandets skull.

kan förstå din synvinkel

men ha detta klart för dig:

själv är jag vare sig musiker eller låtskrivare utan ljudtekniker å producent sen många år

för egen del är jag inte orolig för uteblivna royalties eftersom dom inte direkt berör hur jag tar betalt

jag har inga som helst problem att tjäna pengar på det jag gör - tack för omtanken

hela denna diskussion handlar om pengar å rättigheter

har du trott att den handlar om skapandets glädje eller vem som bäst förtjänar att få göra musik så är du helt fel ute

1,2 milj minst anses PB ha tjänat på andras arbete utan lov

påståendet att den som har fått möjligheten att tjäna mycket eller lite pengar på sin musik på ett eller annat sätt skulle vara mindre värd att få hålla på med musik, känna mindre glädje eller vara sämre rustade att skapa bra musik är både korkat, irrelevant å grundar sig i djup okunskap om andra musiker å artisters ansträngningar, kunskap, arbetsinsats, förmåga etc

dessutom finns det inte en enda artist/musiker som tjänar pengar på sitt utövande som på något sätt hindrar dig eller någon annan att känna skapandets glädje eller att utöva musik själv

så vem är du att vilja hindra andra?

dessutom skulle vare sig du eller någon annan käft här tacka nej till ett skivkontrakt, royalties eller förskottsbetalningar om det gav er möjlighet att kunna leva på er musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Tja, då kan man ju lika väl hävda att det är fritt fram att hacka folks lönekonton och sno pengarna, för dom har ingen äganderätt heller 😐

SILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENCE. I'LL KILL YOU!!! <<<<< Förklaring

nä allvarligt så förstod jag inte din jämförelse alls. Jag håller däremot med dej om att man ska inte tjäna pengar på andras arbete genom att sno musiken o säga det är din. sarkasm påMusiker såsom Timbaland gör aldrig så?sarkasm av.

Det var mest en liknelse, om att sätta äganderätten ur spel för egen vinning..

Jag kunde gjort vilken liknesle som helst, om bil, hus, företag ect ect..

Link to comment
Dela på andra sajter

vill majoriteten heller köpa musik via datorn istället för skivhandlaren så måste skivbranschen anpassa sig.

itunes

download.com

emusic............

ringer ingen bekant klocka?

märklig omvärldsuppfattning du har

kanske dags att titta dig omkring lite å upptäcka allt det du ropar efter som redan funnits ett bra tag?

nu måste jag byta tåg

Link to comment
Dela på andra sajter

Tja, då kan man ju lika väl hävda att det är fritt fram att hacka folks lönekonton och sno pengarna, för dom har ingen äganderätt heller 😳

SILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENCE. I'LL KILL YOU!!! <<<<< Förklaring

nä allvarligt så förstod jag inte din jämförelse alls. Jag håller däremot med dej om att man ska inte tjäna pengar på andras arbete genom att sno musiken o säga det är din. sarkasm påMusiker såsom Timbaland gör aldrig så?sarkasm av.

Det var mest en liknelse, om att sätta äganderätten ur spel för egen vinning..

Jag kunde gjort vilken liknesle som helst, om bil, hus, företag ect ect..

Varför blandar du in ägande rätten i det här? / Mikke

Link to comment
Dela på andra sajter

"Detta borde EU älska, fri rörelse av varor och tjänster 😳

Musikerna själva väljer kanaler för hur deras alster görs åtkomligt för allmänheten.."

Väljer musikerna själva som det är nu på fildelningssiter och tycker det är bra att dom inte får betalt?

Ja, dom som väljer att använda de kanalerna..

Inte de som vill gå genom skivbolag - men det var ej dessa jag prata om,

utan att det öppnar sej en ny kanal för ickesignade band att nå ut och som ändå inte skulle fått nån chans av skivbolagen..

Link to comment
Dela på andra sajter

Kommentar på fråga 3

Skrämmande att se att det finns folk här som anser att man inte har äganderätt till sitt alster..

Tja, då kan man ju lika väl hävda att det är fritt fram att hacka folks lönekonton och sno pengarna, för dom har ingen äganderätt heller 😳

Jag har i skrivande stund inte "röstat" eftersom jag också kisar lite misstänksamt på tredje frågan ("Anser du att skaparen av ett verk är den som också äger rätten att bestämma hur detta får användas?").

Problemet med att svara "ja" på den här frågan skulle samtidigt betyda att man indirekt motsätter sig att verk ska kunna upplåtas eller överlåtas i den utsträckning som sker idag, t.ex. musikförlag, management och [alla Peter Sunde-fans håller för öronen] skivbolag. Jag vill skilja på skapare/upphovsman och rättighetsinnehavare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Demonproducenten. Det verkar som om du e helt insnöad på att det bara ska generera pengar. Du kanske borde se dig efter ett annat område att verka som du lättare kan tjäna pengar på och överlåta musikskapandet till dom som verkligen gillar att göra musik för skapandets skull.

kan förstå din synvinkel

men ha detta klart för dig:

själv är jag vare sig musiker eller låtskrivare utan ljudtekniker å producent sen många år

för egen del är jag inte orolig för uteblivna royalties eftersom dom inte direkt berör hur jag tar betalt

jag har inga som helst problem att tjäna pengar på det jag gör - tack för omtanken

hela denna diskussion handlar om pengar å rättigheter

har du trott att den handlar om skapandets glädje eller vem som bäst förtjänar att få göra musik så är du helt fel ute

1,2 milj minst anses PB ha tjänat på andras arbete utan lov

påståendet att den som har fått möjligheten att tjäna mycket eller lite pengar på sin musik på ett eller annat sätt skulle vara mindre värd att få hålla på med musik, känna mindre glädje eller vara sämre rustade att skapa bra musik är både korkat, irrelevant å grundar sig i djup okunskap om andra musiker å artisters ansträngningar, kunskap, arbetsinsats, förmåga etc

dessutom finns det inte en enda artist/musiker som tjänar pengar på sitt utövande som på något sätt hindrar dig eller någon annan att känna skapandets glädje eller att utöva musik själv

så vem är du att vilja hindra andra?

dessutom skulle vare sig du eller någon annan käft här tacka nej till ett skivkontrakt, royalties eller förskottsbetalningar om det gav er möjlighet att kunna leva på er musik

Det som jag tycker är helt sjukt är att det krävs att man ska få betalt för att man lagt ner så mycket tid o arbete osv..och vill att pengarna ska trilla in efter det för att man lyckats göra en cd. Hela affärsmodellen måste bytas ut...så är det bara.

Bara för att jag lagt ner mycket tid, arbete o pengar på att bygga tex modellflygplan så kan jag ju knappast kräva att jag ska få massa pengar för detta. Samma sak om jag gillar att spela fotboll. Jag har tex lagt ner massor av tid o träning, ska inte jag få betalt för det?

Nä det rimliga är att man får betalt för en insats som folk tycker är värda att betala för. Tex en spelning. Och är man duktig så kommer det alltid att finnas folk som vill betala en för ens "skills". Är men en riktigt bra mixare så kommer folk att betala en för det även fast det finns gratisalternativ.

Link to comment
Dela på andra sajter

hela denna diskussion handlar om pengar å rättigheter

Bra nu vet vi vad diskussionen handlar om från din sida.

Från min sida handlar diskussionen om ifall musikerns upphovsrätt är viktigare än min yttrandefrihet eller personliga integritet. För mej är upphovsrätten underställd yttrandefriheten och den personliga integriteten. Vi har skillda syn på vad personlig integritet är. Ínternetcensur som i Danmark, Kina, Burma, nordkorea m.fl är inte förenligt med en demokrati coh är dömt att misslyckas till slut. Jämförelsen med DDR och stasi är inte obefogad.

Problemet med åtalet mot Piratbay är väl att det har lagts ut en väldig massa resurser på att få fram ett åtal. Åtalet ser enligt många bedömare väldigt svagt ut. Är det verkligen meningen att pengar slösas på sånt här. Det måste, vid ett frikännande, bli en reaktion från samhället så att detta inte upprepas. Det måste oxo politiskt börja synas en vilja till att hitta en lösning på problemen med den upphovsrätt vi har idag inte fungerar rent praktiskt på internet utan att begränsa och förstöra internet.

Lägg märke till att jag tycker att man bör släppa copyrighten fri för enskilt bruk. Den bör inte släppas fri för kommeriellt bruk. D.V.S Vill Volvo använda din musik till sin TV reklam så måste de som idag ansöka om tillstånd samt betala en skälig summa för det.

/ Mikke

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...