Jump to content
Annons

En kristen text om Black metal vs. homosexualitet


tbruce

Recommended Posts

Vilken tur att man inte är kristen så man slipper oroa sig för vad alla andra tycker/tänker/gör hela tiden..

Verkligen skönt att kunna göra som man vill utan att fundera på om det är rätt eller fel.. rolleyes.gif phu

Tja... fast alla måste väl nånstans ta ställning till vad som är rätt och fel? Visst, vi har ju en lagbok som håller reda på reglerna för det här samhället men man måste ju ändå ta ställning till om man tycker att lagboken bör följas eller inte. Tycker man inte det så ser ju samhället till att man blir straffad.

lundberg: Tror du på gud? Om du gör det, vad är då gud för dig?

Ja, jag tror stenhårt på Gud. Gud är för mig ingen egen existens utan GRUNDEN till existens, källan till allt liv och källan till all kärlek. Det betyder för mig att överallt där det finns osjälvisk kärlek finns också Gud. Vad jag INTE tror är att Gud är en jultomte som bor nånstans långtborta men då och då kommer ner till jorden med julklappar till de som skickat in sin önskelista och varit snälla. Jag tror heller inte att Gud är nån slags stam-Gud som bara bryr sig om sitt trogna folk, de som låtit döpa sig i "rätt" kyrka (eller "rätt" religion) och kan rabbla lösenordet - dvs bekännelsen. Tja, det blir svårt att förklara om jag inte ska skriva en hel uppsats... :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 116
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Njao, det finns det nog faktiskt. Att Jesus som snubbe har traskat på jorden får nog anses vara hyggligt välbekräftat.

Det finns lite oenighet när det gäller vilka årtal han var här o där, men i stort så kan historikerna pussla ihop en hållbar jesus.

Som sagt, det där är något man hör väldigt ofta, men jag har aldrig sett några bevis för det. Men man kanske ska akta sig för att ge sig in i den debatten, det kommer med största säkerhet sluta med det gamla vanliga "kan du bevisa att han INTE funnits?". 😛

En sak som är säker är ju att han inte var vit iaf, det är underbart att han alltid framställs som det, en vit man i mörkblont hår. 😛

Med stor risk för hög nördfaktor, tar jag upp detta igen. Jag skannade lite.

**

Tre oberoende källor:

Den första ickekristna snubben som skrev om Kristus som historisk person var en judisk-romersk historiker vid namn Josefus (ev. Josephus).

Tacitus, en annan lirare, nämner honom också, liksom

Suetonius.

**

De här männen levde runt år 30-150, och finns som uppslagsord i t.ex. NE. Citat-exakt hur de nämner Jesus i sina historieskrivningar har jag faktiskt i en bok i källarn 😆 men fan, det får va nån måtta på mitt engagemang. Jag orkar inte riva fram det. Du hittar det enkelt på bibblan om du vill, eller kanske på nätet.

tjing

Bengan

Link to comment
Dela på andra sajter

Oxå en tråd som jag inte gitter läsa från början. Bengan ? Ska du bli präst eller har du bara lusläst daVincikoden? 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Oxå en tråd som jag inte gitter läsa från början. Bengan ? Ska du bli präst eller har du bara lusläst daVincikoden? 😛

Ja, var kommer detta engagemang ifrån? 😆 ... jag får väl göra bot och bättring och svärta ner mig med nån mörkmetall en stund i stället...

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tycker nog tvärtom. En blåst kristen plockar ur de delar hon/han vill följa ur bibeln och skiter i resten.

Jag skrev så här:

"En blåst kristen hittar 2-18 bibelcitat som pasar med hans/hennes fördomar". Och det är ju inte tvärtom mot din hållning.

Man kan faktiskt läsa resten av ditt inlägg som att du tycker att Jehovas Vittnen är vettigare än Svenska Kyrkan, och det var nog inte det du menade?

Det livsfarliga är bokstavstron.

edit: ändrade ett ord

Men du skrev också "En vettig kristen inser att det är år 2006, tar del av samtiden som jämkas mot historien och inser att man inte kan hänga upp sig på ett enda bibelcitat."

Det tycker jag låter som att du tycker att det är vettigt att tro på vissa delar i bibeln beroende på vad som passar för stunden.

Jag har inte jättebra koll på Jehovas Vittnen, men det jag menade är att jag har mer förståelse för de som tror på bibeln och följer allt som står i den än de som säger sig tro på den kristna Guden men ändå inte följer allt i bibeln. Jag säger därmed nite att det är ett bättre sätt att leva. Det beror ju på vad sanningen är. Eller hur? Skulle jag tro att den krista Guden är sanningen, varför då lämna ute vissa delar av bibeln?

Ang, Jehovas vittnen, så är dem inte kristna. de kallas sig kristna men i själva verket är dem inte det. eftersom de har missat hela poängen i kristendomen. t.ex. menar dem at Jesus inte var guds son och en del av honom själv. därför dem kallas sig just "jehovas vittnen" för det står skrivet att dem inte ska dyrka nån annan än herren själv. eftersdom dem inte tror att Jesus vaer den herren har dem inte honom som andra kristna har. ett är exempell som motsäger deras "tro" är detta bibelcitat, (finns väldigt många liknande som Jesus uttalar sig ilknande.)

Jesus - vägen till Fadern

1Känn ingen ängslan och oro. Ni tror ju på Gud, tro nu också på mig.

2-3Det finns många rum där min Far bor, och jag går nu i förväg och gör i ordning dem för er ankomst. När allt är färdigt ska jag komma och hämta er, så att ni alltid kan vara hos mig där jag är. Om det inte var så skulle jag ha sagt er det.

4Och ni vet vart jag går och hur ni ska komma dit?

5Nej, det vet vi inte, sa Tomas. Vi har ingen aning om vart du går. Hur ska vi då hitta dit?

6Jesus sa till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig.

7Vet ni vem jag är så vet ni också vem min Far är. Från och med nu känner ni honom, och ni har sett honom.

8Filippos sa: Herre, visa oss Fadern så är vi nöjda.

9Jesus svarade: Vet du ännu inte ens vem jag är, Filippos, efter den långa tid som jag har varit tillsammans med er? Den som har sett mig har sett Fadern. Varför ber ni då att få se honom?

10Tror ni inte att jag är i Fadern och att Fadern är i mig? Orden jag talar är inte mina egna, utan de är från Fadern som bor i mig. Och han gör sina gärningar genom mig.

11Tro mig när jag säger att jag är i Fadern och Fadern är i mig. Och om ni ändå inte tror mina ord, tro då på de under ni har sett mig göra.

12-13Ett är säkert: Var och en som tror på mig ska göra samma under som jag har gjort, och till och med ändå större för jag går för att vara hos Fadern. Ni kan be honom om vad som helst i mitt namn, och jag ska göra det. Och Fadern ska bli ärad på grund av vad jag, Sonen, gör för er.

"Jag och Fadern är ett." (Joh. 10:30-33.)

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tycker nog tvärtom. En blåst kristen plockar ur de delar hon/han vill följa ur bibeln och skiter i resten. En smart kristen är den som följer allt som står i biblen. Om man tror på bibelns Gud bör man väl tro på allt som står i bibeln, eftersom bibeln är Guds ord? Vettiga kyrkor plockar inte ut delar ur bibeln som råkar passa för stunden, utan följer hela bibeln. (Och då kan vi ju räkna bort svenska kyrkan direkt som en vettig kyrka.) Tror man att den kristna Guden är sanningen, varför ska man då inte lita på allt Gud säger?

sen är det ju det där med nya och gamla testamentet. jesus kom ju med budskapet om kärlek och förlåtelse. den gamla guden (hur man nu vill se treenigheten) var ju lite barskare i humöret, om man säger så.

sen får man ju inte glömma att bibeln är skriven och översatt av människor, och innan dess är ju saker berättade genom generationer.

Och glöm aldrig att Jesus kom till jorden för att frälsa (rädda) människorna. om han hade dömt dem då han var på jorden hade han blivit dödat av rommarna långt långt innan hann dog. döma gör han på domedagen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Vilken tur att man inte är kristen så man slipper oroa sig för vad alla andra tycker/tänker/gör hela tiden..

Verkligen skönt att kunna göra som man vill utan att fundera på om det är rätt eller fel.. 🙂 phu

Jag tycker det snarare är precis tvärtom. om man följer bibeln, måste man göra det från hjärtat ( Jesus: Älska mig av hela ditt hjärta och av hela ditt förstånd)

Sen är det ju så att alla är bara MÄNNISKOR, och gör fel ibland! Om man har under hela sitt liv levt hela ifrån bibeln, och tyckte kristendomen varit fel, men låt säga att man blir frälst vid 55-års ålder och inser att det är rätt och sanningen. då blir man förlåten, omdet kommer direkt från hjärtat.(Jesus: "det är alltid en seger när ett av mina barn har hittat hem igen") eftersom Gud kan se dig rakt igenom hela kroppen går det inte hitta på nåt. han känner det från hjärtat det är det som är så bra med kristendomen) me jag känner inga som helst såna krav på mig som du verkar skriva att de gör här. jag kan även känna ibland att jag gör sånt som inte jesus älskar att jag gör. men jg är bara för det inte överlämnad till djävulen, fortfarande har jag lika bra kontakt med honom

Redigerat av Tyros
Link to comment
Dela på andra sajter

Om man har under hela sitt liv levt hela ifrån bibeln, och tyckte kristendomen varit fel, men låt säga att man blir frälst vid 55-års ålder och inser att det är rätt och sanningen. då blir man förlåten, omdet kommer direkt från hjärtat.(Jesus: "det är alltid en seger när ett av mina barn har hittat hem igen") eftersom Gud kan se dig rakt igenom hela kroppen går det  inte hitta på nåt.

Men om man inte tror på Gud finns det ju ingen anledning att "fejka"? 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

en stor anledning till att jesus kom till jorden var för att människor inte skulle behöva diskutera vad som är rätt och fel.

På jesus tid fanns det s.k fariseer. präster som kunde HELA gamla testamentet dvs hela lagen. det dom hade missat var kärleken. dom gjorde allt som stod att man skulle göra. offrade pengar, tillbad och gick i kyrkan. men mycket av detta gjorde de för att få folks uppmärksamhet.

När Jesus kom så fördömde han dessa. han var de svagas gud. Istället för att dömma "syndare" som prostituerade så umgicks han med dem.

När han dog så gjorde han vägen till gud enkel. den var genom honom endast.

Därför tror jag att man får vara hur som helst och ändå tro och ta emot jesus kärlek för han älskar alla människor.

Link to comment
Dela på andra sajter

en stor anledning till att jesus kom till jorden var för att människor inte skulle behöva diskutera vad som är rätt och fel.

Amen. Det var tamejfan det finaste jag hört! 😛 Men tyvärr funkade det inte så bra för gamle Jesus eftersom kristna har slagit ihjäl varann i nästan 2000 år pga lärostrider. Tråkigt att en så bra kille ska bli så missförstådd...

Link to comment
Dela på andra sajter

ur ett evolutionistiskt perspektiv tycker jag att det är konstigt att homosexualitet finns, men det stör mej inte det minsta.

Åh, här kan jag flika in någonting! (och ursäkta att jag lämnar religionsdiskussionen en aning)

Homosexualitet kan faktiskt överleva evolutionen även om det mot förmodan skulle vara helt genetiskt styrt. Genom att homosexuella individer till större utsträckning har kunnat hjälpa till med uppfödandet av syskon och syskonbarn, och därmed ökar fitness (~reproduktiv framgång) för sin familj, förs individens gener indirekt vidare.

Nu tror jag dock inte att homosexualitet har så mycket med gener att göra, utan är mer en fråga om miljöfaktorer, eller kanske ännu troligare en kombination av de båda, och miljöfaktorer påverkas inte speciellt mycket av evolutionen.

Sen till något annat, ibland läser man att folk tycker homosexualitet är onaturligt, vilket jag tycker är direkt felaktigt. För det första är det inte speciellt ovanligt med homosexuellt beteende inom djurriket, och nog kan väl djur anses vara ganska naturliga? För det andra har vi människor inte sex enbart för reproduktion, vi har det även som ett sätt att komma närmre varann, som ett slags socialt verktyg, vilket troligtvis är ganska unikt för oss. Detta bygger på att det är skönt med sex, och i det avseendet är det förmodligen precis lika funktionellt med homosex som med heterosex.

Sen tycker jag det är ganska konstigt att vissa kristna människor först förklarar att man inte ska ta bibeln så bokstavligt, för att i nästa mening kläcka ur sig något bibelcitat för att styrka sina argument. Sågar man inte av grenen man sitter på då?

Link to comment
Dela på andra sajter

ur ett evolutionistiskt perspektiv tycker jag att det är konstigt att homosexualitet finns, men det stör mej inte det minsta.

Åh, här kan jag flika in någonting! (och ursäkta att jag lämnar religionsdiskussionen en aning)

Homosexualitet kan faktiskt överleva evolutionen även om det mot förmodan skulle vara helt genetiskt styrt. Genom att homosexuella individer till större utsträckning har kunnat hjälpa till med uppfödandet av syskon och syskonbarn, och därmed ökar fitness (~reproduktiv framgång) för sin familj, förs individens gener indirekt vidare.

Nu tror jag dock inte att homosexualitet har så mycket med gener att göra, utan är mer en fråga om miljöfaktorer, eller kanske ännu troligare en kombination av de båda, och miljöfaktorer påverkas inte speciellt mycket av evolutionen.

Sen till något annat, ibland läser man att folk tycker homosexualitet är onaturligt, vilket jag tycker är direkt felaktigt. För det första är det inte speciellt ovanligt med homosexuellt beteende inom djurriket, och nog kan väl djur anses vara ganska naturliga? För det andra har vi människor inte sex enbart för reproduktion, vi har det även som ett sätt att komma närmre varann, som ett slags socialt verktyg, vilket troligtvis är ganska unikt för oss. Detta bygger på att det är skönt med sex, och i det avseendet är det förmodligen precis lika funktionellt med homosex som med heterosex.

Sen tycker jag det är ganska konstigt att vissa kristna människor först förklarar att man inte ska ta bibeln så bokstavligt, för att i nästa mening kläcka ur sig något bibelcitat för att styrka sina argument. Sågar man inte av grenen man sitter på då?

Bästa inlägget hittills! 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

en av de sämre

En av de sämre vad? Berätta gärna varför också.

För mycket vetenskap... det här med empirisk observation, logik och konsekvens har aldrig varit de religiösas starka sida. De förstår inte hur allt har uppstått och drar då slutsatsen att det är magi istället för att undersöka saken närmre.

Link to comment
Dela på andra sajter

en av de sämre

En av de sämre vad? Berätta gärna varför också.

jag har itne direkt samma värderingar som dig. inget så emot dig precis

Jag tycker inte att Fidden gör uttryck för några värderingar i sitt inlägg, förutom kanske det där om att sex inte bara handlar om reproducering. Om jag säger att jorden är rund och inte skapades för 6000 år sen, är det en värdering eller ett vetenskapligt faktum?

Link to comment
Dela på andra sajter

en av de sämre

En av de sämre vad? Berätta gärna varför också.

jag har itne direkt samma värderingar som dig. inget så emot dig precis

Jag tycker inte att Fidden gör uttryck för några värderingar i sitt inlägg, förutom kanske det där om att sex inte bara handlar om reproducering. Om jag säger att jorden är rund och inte skapades för 6000 år sen, är det en värdering eller ett vetenskapligt faktum?

både och, en beskrivng hur ocgh när.. inte VARFÖR

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tror inte att jorden skapades med ett syfte, så "varför" kan jag inte svara på. VARFÖR finns Merkurius? En planet som bara finns där och inte gör någon som helst nytta för oss, vad ville gud med den?

ja, den har väl sin lilla mening den med

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tror inte att jorden skapades med ett syfte, så "varför" kan jag inte svara på. VARFÖR finns Merkurius? En planet som bara finns där och inte gör någon som helst nytta för oss, vad ville gud med den?

ja, den har väl sin lilla mening den med

"ok"

Link to comment
Dela på andra sajter

en av de sämre

En av de sämre vad? Berätta gärna varför också.

jag har itne direkt samma värderingar som dig. inget så emot dig precis

Jag tycker inte att Fidden gör uttryck för några värderingar i sitt inlägg, förutom kanske det där om att sex inte bara handlar om reproducering. Om jag säger att jorden är rund och inte skapades för 6000 år sen, är det en värdering eller ett vetenskapligt faktum?

både och, en beskrivng hur ocgh när.. inte VARFÖR

Och varför skapade Gud jorden?

Link to comment
Dela på andra sajter

jag har itne direkt samma värderingar som dig. inget så emot dig precis

Jag anser nog att mina värderingar är hyfsat kristna ändå, du har ingen aning om hur dom ser ut. Jag är uppväxt i bibelbältet i en kristen familj, klart man blir färgad av det.

Fast du sa ju i och för sig att mina värderingar inte är samma som dina, och där får jag nog hålla med. Absolut.

Link to comment
Dela på andra sajter

en av de sämre

En av de sämre vad? Berätta gärna varför också.

jag har itne direkt samma värderingar som dig. inget så emot dig precis

Jag tycker du verkar ha lite problem med att motivera dina åsikter... 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

VARFÖR finns Merkurius?

Shit vilken bra fråga... sånt man aldrig tänker på. Varför finns Merkurius? Vad vill den? Vad ska vi ha den till? Har vi nån nytta av den eller är den bara ivägen?

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...