Jump to content
Annons

lundberg

Medlem
  • Antal inlägg

    328
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då lundberg senast vann var 23 september 2015

lundberg hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

14 Bra

1 följare

Om mig

Senaste profilbesökare

10 465 profilvisningar
  1. Det kan vara löst! Bumpar väl tråden senare annars... 🙂
  2. Söker på detta sätt lite försiktigt efter någon som, precis som jag, har egen studio och spelar lite av varje, gärna med lite extra skills i gitarr och trummor. Jag har ett relativt nytt metalprojekt på svenska och spelar i skrivande stund allt själv, men lurar på att göra en fullängdare och då hade det varit skoj att ha någon att jobba med, skicka filer över nätet etc. Distansgrej, helt enkelt. Viktigt för mig är att sjunga på svenska, sedan vill jag gärna ha utrymme att slänga in lite tuffa orkestergrejer och sånt. Gillar melodiskt, men hårt. Tja, låter det intressant, skriv i tråden eller släng iväg ett mail till posttilldick@gmail.com. Det viktigaste för mig är det där att vara på samma våglängd och så... Jag är ute efter det kreativa och roliga att ha någon att bolla idéer med, annars är det helt okej att jobba själv.
  3. Säger som så många andra i den här tråden att det låter sjukt bra! Mixarna skulle till och med kunna funka i princip som de är, det är så begåvat producerat att du kommer undan med lite "rough mix"-känsla. Men fint att du verkar få hjälp med materialet!
  4. Bara jag som diggar David Hasselhoff? 😱
  5. Slänger med Johan Johanssons öppna brev i den här tråden också. Personligen står jag bakom det här till fullo.
  6. Jag förstår fortfarande inte varför man som artist, upphovsman och musiker bara ska stå och se på när någon annan, utan avtal, tjänar pengar på ens backkatalog och man själv knappt får något alls. Det blir framförallt en principsak, tänker jag. Om det ska vara på det sättet kanske man i alla fall ha kommit överens om det. Inte rimligt? (Det finns btw musik av Johan Johansson som är utgivna på andra bolag senare som han uppenbarligen inte har några som helst problem med.) Tycker för övrigt att det är märkligt att det i ett studioforum inte finns fler som tycker det är intressant att stå bakom artisters och upphovsmäns rättigheter. Streamingtjänster är jättebra på alla sätt, men det måste ju utgå en rimlig ersättning till den/dem som skrivit låtarna och faktiskt spelar på plattorna. Eller? Utan den här typen av strider skulle det aldrig varit tal om att betala ut STIM-ersättningar för musik på YouTube etc. Till sist en länk, där Johansson bland annat förklarar att han inte gjort det här för egen del, utan för att det är ett allmänt sätt att utnyttja artister. http://www.etc.se/in...nn-spotifystrid
  7. Det här handlar INTE om att Johan Johansson inte vill ha sin musik på Spotify, utan om att skivbolag publicerar äldre musik på Spotify utan att ha skrivit uppdaterade avtal för det, vilket innebär dealar där skivbolagen får i princip alla intäkter. När musiken gavs ut fysiskt fanns det en rimlighet i det eftersom skivbolagen hade stora kostnader för press, lagerhållning etc, men när musiken strömmas på internet blir det en annan sak och avtalen borde så klart anpassas efter det. Inget konstigt. Det här handlar alltså om gamla kontrakt som automatiskt ansetts gälla även den nya tekniken. Edit: Ärendet gäller alltså KSMB:s musik och MNW. Edit 2: Den ekonomiska fördelningen för streaming brukar bli SÄMRE än för fysiska skivor, trots att skivbolagen inte har några kostnader.
  8. Mycket sant. Kollade nu också. Men jag känner mig fortfarande SJUKT säker på att jag hört honom snacka om det där i något sammanhang. Jag kan så klart ha fel. Nevermind. Edit: Det gällde visst "Blåljusvals" där texten går så här: "Rånald har låst in sej på McDonalds mugg Han vill injicera får inte i sig ett dugg Dom har blåljus härinne så man ingenting ser Han måste sjunga för barnen Fast han vill inte mer"
  9. Vill minnas att Stefan Sundström fick bassning från McDonalds när han skrev en låt om Ronald McDonald, men att han ändrade till ett "å" nånstans och att det gick bra sen...
  10. Länken ovan funkade inte, men jag är en händig kille och lyckades klura ut det. http://www.joeysturgis.com/familyruindrumfix.mp3
  11. Mitt tips: Ecwid. (http://www.ecwid.com/) Online-butik som är enkel att konfigurera och som du kan köra som plugin till Wordpress. Så här ser det ut hos mig: http://dikotomiproduktion.se/?page_id=4#!/~/category/id=3388151&offset=0&sort=normal
  12. Det här paketet är inte så pjåkigt faktiskt: http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=29795&artno=256873 Till och med programmet (Studio One Artist) som följer med är riktigt trevligt satt jobba med. Annars gillar jag den här mikrofonen: http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=8439&artno=238934 Och det här programmet: http://reaper.fm/ Då landar det fortfarande under tvåtusen spänn.
  13. Jag brukar gå på regeln: Låter det bra, så låter det bra. Kanske försämrar det ljudet någon procent eller så, men.... Låter det bra så låter det bra. Laga inte det som inte är trasigt.
  14. Fint att se dig här, Bala! Keep on rockin' eller vad man nu säger i din genre. 😛
  15. Det lät ju inte hundsmuts det där! "I will kick you" var den jag tyckte var ballast och mest intressant arrad. Hade gärna satt tänderna i det själv om jag haft tid.
×
×
  • Skapa ny...