Jump to content
Annons

Pienny

Medlem
  • Antal inlägg

    65
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Pienny

  1. Pienny

    Svårt ackord?

    Ciss-dim, heter ackordet och består av tonerna C#, E, G och Bb. Hur du tar det på gitarr får någon gitarrist tala om.
  2. Sär skrivningar är ett jätte bra på fund. Orden blir ju mycket kortare och lättare att läsa. Det är som med för kortningar ungefär... 😄
  3. Pienny

    Folkmusik

    Apropå folkmusik...! Ni har väl inte missat att det blir Urkultsfestival i sollefteå i år också? En tre dagar lång festival med folk- och världsmusik. Störtskönt!! 🙂 Gå in på http://www.urkult.se/
  4. Pienny

    Textidéer?

    Bra frågor! Hoppas nån svarar.. 😠
  5. Pienny

    öva, öva, öva

    det är ju som så att övning är den ända vägen.. Hur blir man en bra konstnär? Ja, men det vet ju redan alla!! Frågan är väl vad man ska öva på, och det tror jag är det de flesta vill veta som skriver. RÄTT: - Hur lär jag mig spela gitarr? - Börja med att lära dig vad strängarna heter och kolla i nån bok hur man tar olika ackord. Träna sedan på ackorden. FEL: -Hur lär jag mig spela gitarr? - Öva. Inte så jäkla givande...
  6. I och för sig är det här bara en felstavning, men huu så irriterande det är när folk blandar ihop Enda och Ända. En enda grej. En som i enda. Ända till Jokkmokk. Ända som i arsle!
  7. Låter gott! 😕 Jag prövade en ny pizza idag istället för gamla hederliga capricciosa. Var lite modig, chansade, slänge mig ut i luften och testade mina vingar när jag valde en kebabpizza. Men det var faktiskt en riktigt lyckad satsning!
  8. Jämför saker mellan män och kvinnor? Ja, det är jättestor skillnad mellan män och kvinnor. Självklart vill man jämföra dem. Det är ju det som är feminism, att jämföra och utjämna skillnaderna och orättvisorna. Men, än en gång, jag tror att de flesta skillnaderna är socialt betingade och inte genetiskt. Vem klandrar vem? Du verkar bara oinsatt om du säger att feminister klandrar alla män. Läs en bok!
  9. Har aldrig sagt att uppfostran inte präglar. Och det är klart att man känner sig underlägsen i en bransch som domineras av det andra könet. Frågan är varför det blev så från första början. Men om jag får barn skulle då inte jag lura i dem något, hur trevligt det jag ville säga än låter just för att jag helt enkelt inte vet med 100% säkerhet. Mina föräldrar har nog aldrig någonsin pratat med mig om detta. Kanske för att de ville låta mig bilda en egen åsikt. Oavsett vilken åsikt man har kan man ändå vara en trevig och fungerande figur i samhället; kolla bara på mig och mornel som exempel som står på motsatta sidor i frågan. Dock så ska man uppfostra barn att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad (det borde räcka.) Men att ignorera psykiska skillnader som t ex vilket kön man generellt blir attraherade av är ett misstag. "Mina föräldrar har nog aldrig någonsin pratat med mig om detta." Nej, de kanske inte har pratat om det, men de har säkert uppfostrat dig efter samhällets könsroller vare sig du vill det eller inte.
  10. Haha! Grattis till vinsten! Alla har nu bytt åsikt och gått över till den andra sidan... Vi tackar dig! (observera ironin)
  11. Det enda sättet jag skulle kunna tänka mig är att inte köpa såna onyttigheter alls! Tänk tillbaka på er egen barndom bara... Vad fick ni aldrig hemma? Hur mycket av det äter ni nu? En familj som aldrig har cola hemma saknar inte heller cola. I alla fall inte ungarna 😉 Jag tror att det är svårt att sätta upp regler för vad man får ta ur kylskåpet och inte.
  12. Nej, för du har ju inte hört vad vi har sagt! Jämför man kvinnor och män som grupper målas det upp stereotyper för hur män och kvinnor ska vara. De som då inte passar in på stereotyperna anses vara konstiga och blir utstötta. Det är mycket större skillnader mellan individer och de skillnaderna borde koncentrera oss på.
  13. Skämtar du med mig? Bland de första inläggen skrev jag något om att jag tycker att skillnaderna mellan män och kvinnor är obetydliga eftersom skillnarna mellan individer är större! Det är verkligen som att prata med en vägg. Du tolkar det man skriver precis som du vill, tror jag. Försök åtminstonde att förstå! Förövrigt är det ingen tävling och framförallt har du inte vunnit den!
  14. Bra att du säger det! Det hade jag faktiskt inte tänkt på.
  15. Ja, nu är det dags att börja med manuset. Det ska handla om.. ehm.. muränor och valar som dansar deckare... eller nåt. 😕 Trummorna låter inte bra, det vet jag. Jag är inte så haj på trummor. Tror att det kan bero på det också. Tack för kommentarerna!
  16. Aha, det har jag inte alls tänkt på. Ska hon texta tydligare eller har det med arret att göra?
  17. Vad synd. Har någon ett förslag på hur det kan lösas, så säg till!
  18. Hur går det för er andra?
  19. Nej.. Så var det förra gången jag försökte ladda upp något också. Den funkar bra att spela i windows media player...
  20. Ja, precis! Och därför borde vi väl vara lite mer generösa med vad som är kvinnligt och manligt, eller hur? En man ska inte känna sig konstig bara för att han råkar vara lite feminim... han är fortfarande lika mycket man! 😛
  21. Men kära nån!! Var har du varit hela ditt liv? Har du helt missat att invandrare är en utsatt grupp, eller? http://www.do.se/o.o.i.s/420 Det där är ungefär som att förneka förintelsen...
  22. Ja, men det är ju såna där generella skillnader som skapar fördomar. Om ett dataföretag skriver i en annons att de söker en svensk man för ett jobb har de ju antagit att kvinnor och invandrare inte klarar jobbet. Det är diskriminering mot den där kvinnan som är högutbildad och sitter med alla de rätta kunskaperna. Men handlar det här verkligen om vad du tycker? Har du några belägg? Någon undersökning som visar att kvinnor och invandrare inte är diskriminderad idag? Det är liksom ett ganska välkänt faktum. Det luktar förnekelse här. Varför tror du allmänheten har den uppfattningen då?
  23. som jag skrev om i ett tidigare inlägg så kom det just ut en undersökning som visade att arbetsgivare konsekvent väljer bort kvinnor i anställningssituationer enbart grundat på könstillhörighet. Ja det stämmer inte in på det jag upplevt. Så...? 😉 Är det uteslutet bara för att inte just du har råkat varit med om det? Jag kan upplysa dig om att det bor några miljarder människor till på den här jorden.
×
×
  • Skapa ny...