Jump to content

dede

Medlem
 • Content Count

  1,342
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About dede

 • Rank
  Veteran

About me

 1. Tophe, Kan bero på att VDGG är mina favoriter sedan det begav sig på tidigt 70-tal. Vallhagen har faktiskt fått PH-känsla även i annat han gjort. Produktionen är som nämns i början av tråden egentligen 1980-tal.
 2. Så klart det är jag. Skickar PM! MVH d e´de ja
 3. I Juni kom en samlings 2CD ut "Svensk postpunk" (Bonnier/Amigo) ut sammanställd av Lars Nylin. Dvs den musik som gjordes 1980 till typ 1985 och som dominerade tidningen Schlager och radioprogrammet "Ny Våg". I veckan fick jag veta att mitt gammla band är representerat: att som - "Fixerad" Så nu tycker jag definitivt att ni ska ta del av denna utmärkta samling! Kolla gärna in artikeln i DN: Efter punken kom det stora allvaret MVH/dede
 4. Egentligen tror jag inte det är svårare att bli känd nu än då; "So You want to be A rock´nRoll Star? Just go downtown and buy an electric guitar" Det handlar om at utmärka sig, vara unik vare sig det handlar om tuttar eller konstiga akord. Sen väljer vi alla var vi vill stanna i den processen. Den som vill bli radiostjärna blir det. Finns inga hinder utom det som ligger inom jaget. Det handlar inte om "kvalitet" vad det nu betyder utan om "vilja" Vilket ger plats för långtidare som "Sonic Youth" som alltid bara gjort sin grej utan att vara bättre
 5. Det är inte alls skitsvårt, bara man har pengar att marknadsföra sig. Du är lurad, mannen. Dividend -My Friend - In the End!
 6. För att knyta an till demorescenserandet. Så är det faktikskt lite småstörigt efter som de flesta förväntar sig beröm. Skriver man något annat så kommer det i bästa fall ett PM där det står "Utveckla gärna!". Men det kanske man inte giter. Och nästa gång håller man tyst. Så slipper man få sin Karma sänkt (Jag vet ) Nästa steg blir att sluta lyssna. Visst är det kul att få beröm men hellre hundra kommentarer där 70 är negativa än 5 beröm punkt tystnad. Sen Demomannen, du har ofta vettiga åsikter men ramlar (oavsiktligt?) lätt in i en Von Oben attityd (Du är inte helt ensam om det). Musik kommer underifrån (jo jag är gammal punkare) Mycket av det som varit Dagsländor vill ingen ta i med tång idag. -Apropå att Pandora uttalade sig i Aftonbladet. Du ser det som gnäll från folk som inte gillar Basshunter för att det inte kan själva. Då missar du hela poängen. Nästa generation musik måste alltid vara en revolt mot det existerande. Varför skulle det inte kunna vara någon härifrån?
 7. Man kan ju alltid undra hur en ung Bob Dylan kommit fram i dag. Knappast via Idols-kriterier. Kanske inte heller via demoforum som detta, där man enligt min mening kritiserar tekniska brister hellre än innehållet. Formen är kung enligt dagens estetik. Intressant debatt för övrigt med massor av kloka reflexioner.
 8. Kan ju passa på att lägga till en myt som egentligen inte är en myt - nämligen att man kan få mindre brum genom att vända nätkontakten på vissa enheter i riggen. Det låter som värsta hifi-nörd-mum Näh, det funkar faktiskt hur konstigt det än verkar. Äh måste lära mig hur man citerar. Det var "Claers" som sa det första!
 9. Jag har varit med om ett par varianter. Malmö Midi Musik på 80-talet körde vi som handelsbolag. Vi tog aldrig ut några inkomster men drog nytta av momsavdraget vid inköpen. Tar man banklån för att köpa in grejer hamnar det under "eget insatt kapital". Så där kan man plocka tillbaka det man satt in utan att skatta. Samtidigt drar du ju av räntan i inkomstdeklarationen. Nu är jag med i en halvdöd "ekonomisk förening, som vi haft sedan 1998. Inte mycket jobb med det heller. Men bra att ha när något ska faktureras. Och inget tjafs med löner o sånt. Det lilla som kommer in kvittas mot utgifter. Blir det större inkomster kommer förståss saken i ett annat läge. Men det var inte så jag förstod det.?
 10. "There´s something rotten in the land of Denmark" eller på ren svenska "Här är en hund begraven"
 11. Äh,jag lyckas ens att loggga in på nya forumet. är väl stämplad som terrorist. Haft samma problem på jobbet efter att ha jazzat fel dörrkod tre gånger så blir min nyckel svartlistad.....
 12. Enligt alla vedertagna principer borde jag gilla detta. Men NEJ. För mycket EMO och rip-off på gängse trender. Kul bagateller här och där dock..
 13. Får hålla med Tokai där. Låten är i sig jättebra. Men du gör ALLA låtar i detta halvtempo............ Blir förutsägbart. Jag visste på ett ungefär vad jag skulle få höra redan när jag klickade på länken. Visst du är fortfarande forumets bäste sångare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.