Jump to content
Annons
  • 0

Truminspelning


Hans Carlsten

Question

8 answers to this question

Recommended Posts

Annons
  • 0

Hej. Bastrumman blir starkast säger du? Det är inget jag har erfarit förut (dock att man ibland får jobba ner virveln lite i OH), men hur balanserar du när du spelar? Låter kittet så som det ska när du sitter vid det och spelar? Vart har du satt din mikrofon? Om det är extremt basigt rum så kan jag ju tänka mig att det är det du också upplever i dina OH mickar så alternativt är då att skära bort bas med eq/filter om du inte kan behandla rummet.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Kitet är från tidigt 90-tal och på den tiden var det ju modernt med rätt så stora bastrummor. Tror dock inte att jag spelar speciellt hårt på den. Jag satte ett filter på insignalen och sedan också i mixen så de låga frekvenserna är borta. Klick-ljudet från klubban finns dock kvar. Inget problem egentligen, men om man vill editera bastrumman måste man göra exakt lika på bastrummespåret och på OH-spåret. Annars uppstår en flam. Lösningen är förstås att spela bättre 🙂

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 2022-11-06 at 18:20 sa Hans Carlsten:

Truminspelning med en stormembranare som OH, är det lämpligt? När jag testar tar OH-micken mest upp bastrumma och det är ju inte tanken.

Prova gärna med två OH panorerade 30-40% åt varsitt håll. Ett alternativ med enbart en oh och totalt tre mikrofoner är Glyn Johns teknik. Läs på lite om det. Utgår från en likriktad triangel -samma avstånd till mikrofonerna.

https://drummagazine.com/glyn-johns-technique/

  • Gilla 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...