Jump to content
Annons

Sonar v3 hur få in Dxi /vst syntar


Zither

Recommended Posts

Hej!

Kör med äldre DAW. Sonar 3 Pro. Nu har jag installerat flera mjukis syntar, Dxi samt VST men programmet plockar inte upp dem. -Det finns ingen inställningsmöjlighet att peka på katalogerna, å de kommer inte upp när man klickar på "Insert" el motsv ställen. Tex Rack-view.

Så hur får jag Sonar3 att plocka upp dem?

Någon som har tips på freeware syntar, då menar jag inte en massa rack, syntmaskiner, utan just ljuden från riktiga orkesterinstrument man samplat.

Tackar å hälsar

Zither

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Kommer inte ihåg hur det gick till i de tidigaste versionerna av Sonar. Borde finnas någon scanning- /sökmotor som i de nyare versionerna. Där finns den under Utilities/Plug-in manager eller också får du leta upp dem manuellt. Tycker hjälpen i alla Sonarversioner har varit bra. Varför kör du ett så gammalt program? 🙂

Gratissynthar med samplingar kan du säkert hitta tips om under andra trådar här på forumet eller googla

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack equality.

Det finns inget sådant som du nämner. Men........

.........efter massor med letande så hittade jag lösningen.

Man skall installera alla sina DXi, helst i samma katalog så att xxxx.dll filerna ligger där. Sedan måste man installera om själva Sonar3-an. Mot slutet av installationsproceduren så kommer en fråga om att installera VST samt DXi o dyl. Svara ja. Markera att den skall leta. Då kommer så småningon när det inte hittat nått, vilket det inte gör, en möjlighet att välja kataloger, som en utforskare. Då kan man markera alla de kataloger där man har sina dll filer. Sedan plockar installationsprogrammet upp dem. De skriver att det går att göra senare men inte Sonar vers3.

Om nu någora fler har samma problem så nu har ni lösningen. Något annat har inte jag lyckats fixa.

Varför jag använder ett gammalt program? Jo, för att jag har den å har inga pengar att köpa nyare för. Enkelt. Men vill någon skänka mig en kopia så blir inte jag ledsen.

Saken är att jag skriver musik på "gammaldags" vis men datorn underlättar oerhört och mjuksyntarna gör att jag kan få ut en "demo" CD skiva i slutet med ganska skapligt ljud. Jag skriver i lätt klassiskt utan trummaskiner mm, använder klassiska symfoniorkester instrument. Samplade, ej genererade i en "synt". Så jag har inget behov av ens hälften av allt vad redan Sonar 3 kan fixa. Idealet vore att orkester-musiker övar in sina stämmor o jag dirigerar orkestern sedan, å gör en live inspelning. Men vem fabian har råd med det? Så det här är min snik-väg att fixa det hela. Nu är syntarna så pass bra så folk reagerar inte längre utan tror det är riktiga fioler när de hör musiken. Jagar "gratis" syntar typ Wienna nånting samt East-West nånting, söker åsså kör-klanger, samplade, inte några Ohh-s å Ahh-s.Har inte hittat några å att köpa har jag inte råd med. Det blir så när man är pensionär.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jaha, det var ju klurigt det där. Konstigt att DXi och Vsti:er bara skulle gå att implementera vid installation.

Jag har annars nån modernare version av Sonar som du kan få. Tror inte Cakewalk har nåt emot detta. PM.a.

Det finns ju en massa gratissynthar men du vill tydligen ha samplade akustiska instrument? Högkvalitativa gratissamplingar finns inte eftersom samplingen är mödosam och tidsödande. Finns en uppsjö gratissynthar och jag knyckte det här från ett grannforumet Kontrollrummet:

Läs mer här: http://www.kontrollrummet.com/forum/index.php?topic=21797.15

Instrument

Namn: Crystal

Beskrivning: Allsidig och hyllad synth med många parametrar och möjligheter för den som tycker om att skruva själv. Det finns såklart ett gäng presets också.

Länk: http://www.greenoak.com/crystal/download.html

Namn: Majken's Chimera

Beskrivning: En noise-baserad synth som har tonvikt på dunkla pads och svepande mystiska leads. Man kan skruva till rätt bra svep- och swischljud och annat som passar ambient-genren. Senaste versionen har multicore-stöd.

Länk: http://www.majken.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3&catid=3&Itemid=22

Namn: Majken's Grizzly

Beskrivning: Grizzly "is a powerful drummachine featuring eight drumpads with built in filters and effects"

Länk: http://www.majken.se/index.php?option=com_content&view=article&id=6&catid=3&Itemid=25

Namn: Togu Audio Line

Beskrivning: Diverse Synthar och effekter som överlag håller väldigt hög kvalle och låter bra

Länk: http://kunz.corrupt.ch/?Products

Namn: Independence Free

Beskrivning: Multitimbral sampleplayer. Ok trummor som låter replokal

Länk: http://www.yellowtools.us/cp21/cms/index.php?id=842

Namn: Mini Moog VA

Beskrivning: En fantastisk liten gratis synth för att snabbt hitta ett gött lead ljud eller thumpande bas. Exportera ut som wave/aiff och använd dina favvopluggar

Länk: http://glenstegner.com/softsynths.html

Namn: Synth1

Beskrivning: Bra allround synth, finns med många många banker

Länk: http://www.geocities.jp/daichi1969/softsynth/#down

Namn: Oatmeal

Beskrivning: Grym synth finns även här med många banker (hämta ett "bank pack" här)

Länk: http://bicycle-for-slugs.org

Don't crack Musik freeware SAVIHost SAVIHost låter dig köra dina VSTi's som standalone-program. Kan vara rätt praktiskt om du vill leka med något instrument, men inte vill starta en tung sequencer. KVR Audio Mängder av gratis pluggar och instrument för den som registrerar sig. Innehåller även många nedladdningsbara patcher och ljudbanker till olika mjukvarusyntar. Tapeworm Och ytterligare en Mellotron-VST(i) Batsounds Ännu en gratis Mellotron-kopia. Helt okej. Broomstick Bass Broomstick Bass kommer från mannen som gav oss Virtual Guitarist och Groove Agent; Sven Bornemark (jodå - Gullans son, om någon undrar...). Det är ett bas-VSTi där man har samlat en mängd läckra basljud och flera basister har skapat de många kompstilarna Synth1 En skön all-around synth som är gratis. Varning för att sidan är på japanska, men ni hittar nog nerladdningslänken 🙂Sonic Birth Audio Unit Creator Nanotron Mellotron-kopia. Låter bra, de gånger den funkar. Vocalbass och Random drum Vocalbass är en hiskeligt ful synt som bara kan göra ett ljud, och det är just de faktorerna som gör den så bra. Den perfekta synten att dubba sina basar med. Vill även tipsa om randomdrum. När du känner att du har dålig inspiration kan denna bidra med li Chimera Gratis VST(i) Bygger på tre brusgeneratorer. Min absoluta favorit VST(i). Stämmningsfull. Bone 2007-03-09, 02:33:41 [Edit] Cheeze Machine Gratis VST(i) Stråkar och så.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 4 månader senare...

Tack equality för alla tipsen.

Nja...det är kanske inte "synt" jag skall ha utan sk samplad ljud från akuastiska isntrument? Det här med terminologin.....

Jag märker det faktist i de gamla programmen smat Edirol Orchestra att o jag har har olika tonlängder, osv så blir tonansatsen olika, precis som om samarbetet mellan de samplade ljuden å n programmet förstod varandra å sammanställer de ljud som behövs.

Tex så får jag på stråkarna vid 16 dels not en tonansats som påminner om när man studsar stråken på korta toner medan vid tex halvnot så blir det en fyllig mjuk-mörk ton å tonatsatsen är mer bestämd och "tjock". (Vilka ord egentligen, en ton som är tjock...nåja)

Nånstans inbillar jag mig att om jag skaffar Sonar X3 samt en "uppföljare at tex Edirols Orchestra el motsv så kommer de här effekterna bli bättre, dvs de låte mera mänskligt utan att jag behöver sätta in en massa små tecken som tallbar osv mfl. och rpogrammet förstår ändå hur det skall återge ljudbankens toner/samplade ljud.

Det finns ett program som är ruskigt bra på detta. Det är det svenska Igor programmet. Från Noteheads.se. Felet med det är bara att det går inte att jobba med det för dtn är så fruktansvärt "baklänges" på alla vis. Sedan har det bara en synt som följer med å kan inte ta emot något annat. Enl min erfarenhet. Så även om jag skulle kunna köpa den billigt med olika rabatter så går den inte att jobba med. Men så har åsså hemsidan inte uppdaterats på jättelänge. Avsomnat projekt det hela. Såg just nu att sidan är nere å de håller på med nån sorts uppgradering. Så inte ens demo kommer man åt av gamla Igor Engraver.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...