Jump to content
Annons

Melodifestivalen 2014.


SadamJR

Recommended Posts

Vad var det? Vilka låtar kom fram på det sättet?

Webjokern var en webaserad tävling där bidraget med mest röster på Svt´s Webjoker hemsida

fick vara med som bidrag i den riktiga melodifestivalen.

Det bidrag som kom längst och är mest känd är The moniker med låten Oh my god

som slutade på 3e plats efter vinnaren Eric Saade med låten popular.

The Moniker - Oh My God Melodifestivalen 2011:

Webbjokern, eller Allmänhetens tävling, är ett moment i svenska Melodifestivalen, där allmänheten får chansen att utse ett eller två bidrag från allmänheten som sedan får tävla i Melodifestivalen. Anledningen till att tävlingen äger rum är att icke-etablerade artister och låtskrivare ska få chansen att ha med ett bidrag i tävlingen. Webbjokern har funnits sedan år 2010 och har hittills tagit fram fem webbjokrar genom tiderna. År 2013 förändrades momentet något då det inte blev tittarna som fick avgöra vem som skulle vinna, utan det blev istället den urvalsjury som valde ut tävlingens ordinarie bidrag som röstade fram det. Tävlingen bytte också namn från Webbjokern till Allmänhetens tävling. Samma upplägg behölls till 2014 års tävling.

http://sv.wikipedia....elodifestivalen

Redigerat av KaH
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Har lyckats missa alla deltävlingar det här året vilket känns skönt 😛 tycker även de kan börja med att byta ut introlåten och grafiken som jag brukar reta mig på blir lite tjatigt. Gillar den gamla goa eurovision versionen av te deum bättre.

Sen tycker jag alla deltävlingar ska bort + alla låtskrivare skickar in på samma sätt och slopa folkets röst och sätt in några jurys med bra killar och tjejer typ fredrik strage.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tycker att låtskrivare ska bara få bidra med en låt. Visst, skicka in 30 låtar men du får bara tävla med en låt. Vilken är upp till låtskrivaren att avgöra, av dom låtar som har fått komma med. Resterande låtar skrotas eller hamnar nån annanstans!

Då slipper vi favoriseringen av sådana som G-Son och Kempe som snor platser. Dom är inte unika låtskrivare på något sätt. Det är bara intern rövhandel...

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har fått för mig att detta inte är så ovanligt. Jag minns inte om det var Webjokern, P3star, nån annan tävling, eller samtliga, där man ska samla likes så tycker jag mig ha sett att precis när bidraget i fråga går att rösta på så får bidraget på kort tid massor av röster, men sedan avstannar det rätt snabbt.

Det är möjligt att man kan ha massor av lojala FB-vänner som lyssnar på låten och röstar redan efter kort tid utan att lyssna på nåt annat av de bidrag som en tävling brukar ha. Men jag sökte lite vid tiden för Webjokern, om jag minns rätt, och hittade erbjudanden om typ 1000 "äkta" FB-röster för några hundralappar.

Link to comment
Dela på andra sajter

stämmer att 2009 hösten när första webbjokern inför 2010, fanns dataprogram som röstade och tog ut pengar från konto automatiskt, det så att säga rasslade till och några tusen röster på nån timme sen stod det helt still. om svt verkligen var ute efter en just rättvis tävling så hade man kunnat reda ut detta...men man tackade och tog emot stålarna. nu när trovärdigheten är nere på rekordlåga nivåer svarar Herr B. att det inte är fusk, men oetiskt, ja jag säger inget mer. inställningen talar sitt tydliga språk. det förekom också regeländringar mitt under tävlingens gång. det syns tydligt från vilken IP adress röstningen kommer. jag fick också meddelande om att rösten inte registrerats då det vart tekniskt krångel MEN betalt tog man för icke räknade röster från svt:s sida och hur ska man ha tid och ork att dra nåt sånt bedrägeri inför rätta,. Bra att någon erkänner och lägger fram bevis. vore ännu bättre om det framkom vem som "fuskat" eller ska man säga tävlat oetiskt.

Link to comment
Dela på andra sajter

... det så att säga rasslade till och några tusen röster på nån timme sen stod det helt still....

Jag kanske är cynisk, men jag förväntar mig detta mönster nuförtiden.

Redigerat av Erik dP
Link to comment
Dela på andra sajter

...men man tackade och tog emot stålarna. nu när trovärdigheten är nere på rekordlåga nivåer svarar Herr B. att det inte är fusk, men oetiskt, ja jag säger inget mer.

CB...hoppas han gör ngt värre, så eländet kan ta ett slut. Men vad skulle det vara? svt, media, arrangörer, låtskrivare, artister sitter alla i knät på CB och tjänar alldeles för mycket pengar. Två betalande genrep...vad säger man?

Jag tror att vi om hundra år kommer ha kvar melodifestivalen i ungefär sin nuvarande form, och Svt har låtit klona Crister gen 2.

Link to comment
Dela på andra sajter

MARY ELLE (oregistrerad)

Jag kanske är cynisk, men jag förväntar mig detta mönster nuförtiden.

Ja exakt, det funkar ju ofta så i olika sammanhang. Folk köper Youtubevisningar, Facebooklikes, följare med mera för att det ska se bättre ut eller få bättre placeringar. Det förvånar mig faktiskt inte att samma mönster kommer upp i tävlingsröstningar.. 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja - skivbolagen har ju köpt in sig på platser i radiokanalernas "topplistor" under många år enligt vad Bert Karlsson har sagt i radiointervjuer, så att köpa röster i andra sammanhang är förstås inte särskilt främmande för dem...

Undrar vad som händer med antalet röster om det införs nya regler? Nu har det ju varit typ "fantastiska" 300000 röster i deltävlingarna. Det faller väl till hälften eller något sådant...

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Förstår inte hur man kunnat missa att det kunde bli såhär. Nu vill man ju göra om så att man bara får rösta en gång per telefonnummer. Men det är inte så svårt att komma förbi det heller för de som vill och kan. Med färre röster så kan man ju fuska lite säkrare då färre röstningar också leder till att man måste använda färre fuskröster för att uppnå sitt mål. Problemet med telefon och/eller nätröstningar är ju att det är lätt att fuska. Ofta kan man ju ladda ner olika verktyg på sin dator för att fuska i denna typ av omröstningar. Men eftersom man vill få in pengar så ser man ofta mellan fingrarna och låter fusket fortgå.

Det ända sättet att få ner fusket är nog att bara låta de som registrerat sig som röstare får rösta. Men då faller ju tanken med folkets röst lite grann iofs.

Link to comment
Dela på andra sajter

problemet är ju att dom egentligen inte VILL göra något åt det. Dom säger det i pressen, men självklart vill dom ju helst av allt sopa det under mattan och fortsätta som om inget hänt. Det ligger ju en massa stålar i att få in så många röster som bara möjligt. Sen om det är genom robotar eller genuina samtal tror jag faktiskt CB skiter fullständigt i, oavsett vad han säger i pressen.

Det som möjligtvis tvingar dom är väl om spelbolagen inte tillåter spel på MF förens systemet är fullt fungerande och inte "går" att manipulera.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det som möjligtvis tvingar dom är väl om spelbolagen inte tillåter spel på MF förens systemet är fullt fungerande och inte "går" att manipulera.

Svenska spel har redan stoppat spel för lördagen. Fler artiklar i AB och expressen i dag.

Redigerat av SadamJR
Link to comment
Dela på andra sajter

Den enda låt som vart en riktig hit sedan Björkman tog över är ju i stort sett Euphoria. Sen gillade jag personligen The Worrying Kind med The Ark, men det är i stort sett det ända Björkman lyckas med enligt mig.

Gillar också worrying kind. Bara jag hör den inledande pukrullningen så skiner jag upp.

Det ligger något i det du säger, programmet en succé men var är hitsen. Låtar i stil med popular med saaaade och in the club med vad han heter, har väl blivit hits inom sin målgrupp väl?

Redigerat av stol
Link to comment
Dela på andra sajter

Paparizou och Outtrigger, synd att dom hamnade mot varandra.

Instämmer! Annars hade det blivit två bra låtar som gick till finalen. Det blev det inte nu...

  • Gilla 2
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...