Jump to content
Annons

stol

Medlem
  • Antal inlägg

    287
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av stol

  1. Hej! Vi lade ut den här Är nöjd med katten på omslaget. Försöker öppna den gemensamma listan på spotify men lyckas inte! Kan vara för trött..
  2. Fattar en vad det är med där här sketchen men jag får inte nog av den. Har har sett den flera gånger och blir lycklig varje gång
  3. "I've got a fever. And the only prescription is more cow bell!". Lyssnade på originalet men blev besviken. Koklockan ligger rätt lågt. Det är väl att den ligger och maler som gör att den upplevs som att den är rätt dominant.
  4. Hej! Såg ett roligt klipp, som är väldigt studiorelaterat Kan vara att jag sist på bollen här, alla kanska har sett den 🙂 http://vimeo.com/91715361
  5. Tackar everlasting! Tips till studio forum att fixa detta. Extremt bra ROI på denna ändringen skulle jag säga.. Skulle inte bli förvånad om siten tappar en hel del trafik pg a detta.
  6. Hej! På mobilversionen på den här siten kommer jag numer till en lista med ämnesområden. Förut kom jag till en lista med de senast skapade/kommenterade trådarna, vilket är mycket bättre enligt mig. Tror siten kan tappa mycket trafik på den här förändringen. Väldigt många tittar på siter med mobilen, och listan på aktuella trådar är mycket effektivare på att dra in folk i att läsa och kommentera trådar än att man ska gå in och titta under ämnen tror jag.
  7. Tack Cathrine och cborg för för svaren! Jag anade också att detta förmodligen inte är någon rimlig väg att gå. Men man kan alltid kolla!
  8. Hej! Är det någon som har erfarenhet av att köra en DAW i en virtuellmaskin med windows på? Jag misstänker att det inte funkar så bra, pga av kommunikationen med ljudkort. Om det skulle funka så skulle det vara en smidig grej. T ex att kunna låta någon annan jobba vidare med en låt som kräver en viss uppsättning med daw, mjukvarusynthar och massa andra saker som behöver vara installerade. Då kan den andra personen bara kopiera hela miljön som en fil och köra den.
  9. stol

    Online mastering

    Hej! Online mastering - kan ni rekommendera någon? Jag skulle vilja att de lägger på tape saturation på mixen, gärna som plugg, måste inte vara riktig bandare inblandad. Lade själv på tape saturation på mixen och tyckte det funkade men pluggen är av väldigt enkel variant, tänker att en masteringsfirma borde ha bättre grejer.
  10. Kul ide. Har hört ett antal schysta låtar här som jag gärna skulle göra en version av men är tveksam till att jag har tid och ork att dra igång med göra en sådan inspelning. Men kanske någon annan nappar.
  11. Remote desktop funkar bra. Men undrar om det bara finns på windows professional? Annars vill jag minnas att det finns en flertal fjärrstyr-dator-produkter, minns tyvärr inte vad de heter. Finna några som appar så att det går att köra från en smartphone eller platta.
  12. Nu har jag inte använt reason dårå Men om du har en kompressor på masterbussen och sedan styr du den med en ingång. Hm medan jag skriver så inser jag att det inte blir helt bra. Då duckas även signalen som ska styra sidechain väl.. Sätta up en kanal som vi kan kalla premaster som har en kompressor som styrs av en signal X. Sedan summera alla signaler utom x till premaster, sedan summera x och premaster till masterkanalen. Har inte prövat detta själv men kommer med ett svar eftersom ingen annan har dristat sig att skriva 🙂
  13. Strax över 100 lyssningar på denna tror jag. Statistiken har tyvärr slutat fungera på record union. Ok, inte så många då, men roligt ändå på något sätt. Blir nyfiken på vem som har lyssnat.
  14. Gillar inriktningen att göra tidningen helt digital. Vill inte ha papperstidningar längre, varken studio eller morgontidningar. Gjorde mig av med alla cd-skivor för många år sedan, köper aldrig några pappersböcker heller. Dvd har jag inte köpt på årtal. Skönt att slippa fysisk media tycker jag. Lycka till med den nya inriktningen!!
  15. 175 kr skulle jag har varit rätt nöjd med. Vi knegar fortfarande på mot första dollarn.
  16. Gillar också worrying kind. Bara jag hör den inledande pukrullningen så skiner jag upp. Det ligger något i det du säger, programmet en succé men var är hitsen. Låtar i stil med popular med saaaade och in the club med vad han heter, har väl blivit hits inom sin målgrupp väl?
  17. Ser alls inget skäl till varför du inte skulle göra som du beskriver. Självklart ska du göra det som för dig verkar vettigt för att ta dig dit du vill med din musik. Om det är ett effektivt sätt, kan jag inte bedöma, har ingen insikt i branschen fungerar. Skickar du låtar som är färdiga med proffsig produktionen eller är det enklare inspelningar som är mer skissartade?
  18. Känns tryggt att mitt omdöme inte börjar vackla (när det gäller mello iallafall)
  19. Precis, inte konstigt att man är bitter!
  20. Måste var på vresigt humör, tycker alla låtarna låter bedrövligt slätstrukna. Eller är de verkligen bedrövliga?
  21. F Ö tycker jag att eilert pilarm är värd respekt. Om jag förstått rätt, vet han mycket väl att hans sång inte är tonrätt. Men har har kul och underhåller folk, vilket är mer än vad man kan säga om väldigt många som försöker skapa musik. Klarar inte riktigt att höra honom själv, men jag känner respekt för en ödmjuk och egobefriad person. Han har väl (antar jag) någon form av funktionsnedsättning men låter sig inte begränsas.
  22. Ace Wilder har en bra låt. Hon skriver även hits till andra (som jag inte hört dårå). Ett spirande artistskap värt att lyfta fram tror jag, framför alla Saade-figurer. Låten handlar om att vara upptagen med att inte göra något, som the dude i big lebowski eller en zenmästare. Bör premieras.
  23. Oväntat och roligt att Ace Wilder gick vidare. I min bok så bra som del blir i mello. En bra komponerad hit.
  24. Jag gillar att du har en approach att söka svaren i den fysiska verkligheten när det gäller enkla förlopp som att omvandla en signal. De som har mycket tid ork kan läsa "thinking fast and slow". Den avhandlar hur våra förutfattade ideer påverkar hur vi uppfattar världen. Och de är ingen liten effekt. Lyssnar man på två enheter och vet att en kostar mycket mer så kommer vi uppfatta den dyra som att den låter bättre även om de låter precis likadant. När är det gäller att verifiera att en omvandling eller enkla beräkningar av signaler går rätt till så sätter jag definitivt mer tilltro till den som gör sig besväret att sätta upp ett vettigt test snarare än att refera till sina guldöron. När det gäller saker som inte är rent tekniska som att omvandla signaler eller summera de samma, tex hur en effekt eller ett instrument låter då måsta man förstås använda öronen, sådant går inte att mäta eller blindtesta. Men det som går att testa på ett mer objektivt sätt, då ska man göra det.
  25. Man kan inte tävla i sport...
×
×
  • Skapa ny...