Jump to content
Annons

NAMM 2014: Alesis släpper ny Ipad-studio


Mats Stålbröst

Recommended Posts

Tillverkaren Alesis presenterade flera nya produkter på årets Namm-mässa. Nya VI25 är en usb-klaviatur med 25 fullstora och semivägda tangenter som kompletteras av 16 slagplattor som kan lysa upp i någon av tre färger (rött, grönt och blått). Den har vidare åtta rattar, 24 knappar samt pitchbend- och modulationshjul. Ableton Live Lite Alesis Edition medföljer, liksom mjukvara för att konfigurera vilka funktioner de olika kontrollerna ska styra.

VI49 och VI61 är två större produkter i samma familj med 49 respektive 61 semivängda tangenter. Förutom ett något större antal knappar och rattar skiljer de sig inte åt från lillebror VI25. Ytterligare nya klaviaturer är V25, V49 och V61 – förenklade versioner av produkterna ovan, men färre reglage och endast åtta slagplattor.

IO Dock II är en dockningsstation för Ipad, som ger dig tillgång till de kontakter som behövs för att du ska kunna ansluta alla dina studioprylar. Den har ingångar för instrument, mikrofon, midi och fungerar med alla IOS-appar som har stöd för core audio och core midi.

Core Series 24 är en ny usb-ljudkortsfamilj med tre medlemmar: Core 1, Core 2 och Core 8, där siffran givetvis anspelar på antalet ljudingångar. Alla Core-ljudkort levereras tillsammans med Cubase 7 LE.

Andra nya produkter från Alesis är monitorhögtalaren Elevate 6, slagplattan/samplern Samplepad Pro samt Miclink Wireless, en adapter med tillhörande basstation som gör din mikrofon sladdlös.

Prova 3 nr av Studio för bara 99 kr!

Tillverkare: Alesis (www.alesis.com)

Kontakt: Luthman (www.luthman.se)

Klicka här för att visa nyhetsartikel

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...