Jump to content
Annons

Köpråd.


hnas

Recommended Posts

Hej på er. Jag skall nu inköpa mitt första externa ljudkort för att börja spela in mig själv i garageband (Mac). Men det är en djungel för en amatör. Mina krav är enkla, det ska vara enkelt att använda och en rimlig prislapp. Proffs prylar har jag ingen användning för eftersom jag bara kommer att sitta på kammaren och spela för mig själv. Jag har el gitarr och ett digitalt trumset som jag kommer att använda.

Vad rekommenderar ni ?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

För det första la du din tråd i fel avdelning. Tänk på det till nästa gång. Det underlättar för mods 🙂 Så de slipper flytta runt trådar.

anywhore, jag rekommenderar http://www.ordermusi.../saffire-pro-24

kanske lite dyrare än vad du planerat.. men då får du ett väldigt bra kort för pengarna! Lägger du på 500kr kan du få ett DSP-kort, vilket är ännu bättre! http://www.ordermusic.se/produkter/studio/ljudkort/firewire/saffire-pro-24-dsp

PRO 24 DSP har samma specifikationer som Pro24. Skillnaden är att Pro24DSP är bestyckad med en kraftfull DSP processor vilket ger latency-fri EQ, Kompressor och Reverb. En ny, unik patenterad funktion VRM Virtual Reference Monitoring kan simulera din hörlursmix i upp till 100 olika miljöer, genom olika högtalare och från olika positioner. Allt från vardagsrumsmiljö till professionell studio.

Redigerat av Terror
Link to comment
Dela på andra sajter

Hmm.. Jag skulle rekommendera Propellerheads Balance och jag skulle rekommendera att du struntar i Garageband och steppar över till Reason i stället! Jag köpte Balance för 2000:- och fick liksom Reason på köpet! Är dyngnöjd! 🙂http://www.propellerheads.se/products/balance/

Link to comment
Dela på andra sajter

Kanon, nu har jag lite alternativ. En sista sak. Vad kan vara bra att tänka på vid inköp? Som jag skrev tidigare kommer jag spela ensam och det kommer vara el gitarr och digitala trummor som används.

att du inte behöver mer än 2 ingångar på ditt kort att du kollar vilken ingång på datorn du har. Har du Firewire så ska du använda det. Om du inte har bolt såklart!

EDIT: och att ljudkortet har MIDI IN/OUT. In är viktigast. Men har den In, så har den oftast också OUT. Det är såklart om du hade tänkt använda trum-samples från datorn istället för de i din modul.

Redigerat av Terror
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...