Jump to content
Annons

Bygg ett delay av en trädgårdsslang!


HoboRec

633 views

När jag läste Sylvia Masseys bok Recording Unhinged hittade jag lite intressanta mer eller mindre okonventionella lösningar för olika effekter. En av dem går jag igenom i veckans video-blogg.

En del kanske känner till en gammal analog delay-burk som heter Cooper Time Cube, som bland annat Universal Audio har gjort om till plug-in. Principen i den bygger i grunden på att ljud spelas upp genom en slang, vars längd bestämmer hur lång fördröjningstid det blir. Hos Time Cube finns så klart möjlighet att göra en del inställningar och det finns VU-mätare och så vidare, men ljudet av ett slangdelay är ju faktiskt både lätt och billigt att få till själv.

I videon visar jag hur jag satte ihop det hela av 20 meter slang, en portabel radio, en mikrofon, två pet-flaskor, lite tejp och en lödkolv. Vill en anstränga sig riktigt mycket så kan en anpassa längden på slang så en får ett delay som matchar tempot på en specifik låt. Mina 20 meter slang ger ca 59 millisekunder delay. Ljudet färdas ca 340 meter per sekund så det är bara att ta fram miniräknaren. Se video-inlägget om slang-delayet nu!

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...