Jump to content
Annons

Så kan du använda kontaktmickar!


HoboRec

758 visningar

Något som kan vara ett väldigt användbart komplement till vanliga akustiska mikrofoner är kontaktmikrofoner. Kontaktmikrofoner används ofta som triggmickar till trummor eller som inbyggda mikrofoner i akustiska gitarrer. Det är väldigt billigt och lätt att göra en egen med väldigt bra resultat. Det enda som behövs är piezo-element, lite kabel och ett lämpligt kontaktdon för att ansluta till ens ljudinterface.

Piezo-element är gjorda av kristaller som genererar elektriska impulser när det utsätts för tryck, eller vibrationer vid direktkontakt. Om de tvärtom utsätts för elektriska impulser så sätt kristallerna i vibration och kan då återge ljudsignaler. Piezo-element återfinns ofta i brandvarnare, väckarklockor, leksaker och gratulationskort. Om en har en gammal brandvarnare som inte används kan en pilla ut det lilla elementet, men de är väldigt billiga att köpa så det kanske knappt är värt besväret.

I veckans videoblogg visar jag lite exempel på vad som kan spela in med en kontaktmikrofon och hur det kan låta. Ger också förslag på hur en kan sätta ihop sitt eget elektriska trumset av kastruller och annat man har hemma, så en kan ”spela” in istället för att programmera trummor-pluggar. Se avsnittet nu!

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...