Jump to content

DMM

Medlem
 • Posts

  920
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

DMM last won the day on October 10 2013

DMM had the most liked content!

Reputation

50 Utmärkt

1 Follower

About DMM

 • Birthday 09/28/1970

About me

 • Kön
  Man
 • Min utrustning
  PRO - It's all you need to know.
 • Intressen
  Kill audio myths

Recent Profile Visitors

5,633 profile views
 1. För ganska länge sedan, när jag länge hade kört Cubase och PC, så blev jag mer eller mindre påtvingad att testa en Mac med.... hmmm... ja, inte cubase som jag var van med i alla fall (minns inte vilket program det var), och jag minns väl att jag hatade att skriva musik/mixa med det programmet och på den mac'en. Det lät rent ut sagt inte alls bra i jämförelse, bara konstigt annorlunda. Med facit i handen så är jag rätt säker på att jag bara var ovan med det nya programmet och inget annat, d.v.s. obekväm bara.... Så, kanske kan det vara inbillning och/eller en inlärnings-fråga gällande arbetssätt/program? ....bara en tanke....
 2. Jag har inte läst det numret, men till att börja med så är det ETT (1) krig man talar om, d.v.s. inte Loudness WARS <<, utan Loudness WAR. Lesson ONE så att säga! Det är enligt min mening rent BS. som du uttrycker det. Okunskap föder värdelöst "sound" inom "broadcast" (Radio). Jag vill påstå att fler och fler (kunniga och professionella) förstår varför "loudness war"-mixad-/mastrad musik INTE är rätt väg att gå om man vill uppnå högkvalitativa mixar/mastrar som ska låta bra oavsett var dessa spelas, eller varifrån dessa sänds. Äldre låtar som spelas på radio låter i regel bra mycket bättre än nya "loudness"-mixar gör. Sen finns det så klart mellanting också, som helt klart kan låta bra också. Resultatet med en pressad (loudness) mix blir att sändningens ljud blir än mer tillplattad än vad den skulle bli utan "loudness"-pressat material då en "threshold" är ställd på utgående material/signal. Ett dynamiskt mixat/mastrat material är alla gånger bättre, såvida inte radio-stationens utrustning skapar en "pumpande" effekt av det hela (vissa radiostationer, tyvärr), vilket jag hört en gång på radio med artisten Gotye och låten "Somebody that I used to know" som är otroligt dynamisk från start till slut, med enorma dynamiska förändringar/effekter.
 3. Hmmm, jag har testat både liggande och stående, och så länge diskant-elementen är riktade korrekt mot lyssnings-punkt så skulle jag bli förvånad om någon kan höra (OBS HÖRA, och ej se och inbilla sig!) skillnad på liggande/stående. Det enda jag ser som eventuellt kan störa är en nära/snabb reflektion från underlaget där högtalaren läggs.
 4. Att utföra en "time stretch" för att få ett lugnare tempo (långsammare än original) innebär att "delar" som inte finns i den extra tiden, måste fyllas i för att fylla det tomrum som skapas. Detta görs ofta snyggt, men för stor tempoförändring skapar hörbara fel. Att utföra en "time stretch" för att få ett snabbare tempo (snabbare än original) innebär att "delar" modifieras, men att inget i ljudväg behöver fyllas i då tiden överlag förkortas och inga "tomrum" skapas över tid. Oftast förekommer inga hörbara fel. Överlag kan tempo-fel höras, men det var nog mer påtagligt förr i tiden. Som jag alltid sagt så är det bättre att förminska än att öka på, i det digitala materialet, och enligt egen erfarenhet så är detta genomgående i de flesta processer gällande ljud/bild/film. Som exempel för film så blir aldrig en efterskapad "slow-motion" lika snygg som en efterskapad ökning av hastighet. En icke inspelad "slow-motion" blir hackig, men en inspelad "slow-motion" med t.ex. 100 fps, blir mjuk. En ökning av hastighet i efterhand på video/film blir däremot aldrig hackig. Ett annat exempel är om man i t.ex. "Photoshop" förstorar en bild t.ex. 200%, så blir den "pixelerad" (fyrkanter visar sig vid "in-zooom" och bilden blir mindre skarp, medan en förminskning av en bild med t.ex. 200% aldrig blir "pixelerad" (fyrkantiga större "pixlar"), och då bibehålls skärpan också. I övrigt, Rockstone (TS), prova dig fram lite. [Edit: korrigerat skrivfel]
 5. Kul att du hoppar på den här mixen!! 🙂 Ja, kicken är inte kul. Ett tips är att jobba noga och väl med vocal-mic'en/tracket.... För min del blev det en massa narrow EQ och multiband mm. Inget kul läckage in i vocal-micen... [ska tilläggas]: Jag tänkte även lite så, att om man inte kan få bort trummornas läck i vocal-mic'en, så får man istället dra ned det som läcker värst in i vocal-micen, från OH på trummorna..... ett tips till, liksom 🙂 Lycka till!!!
 6. Kul!! Hoppas det går bra, men framför allt hoppas jag du får kul!! 🙂
 7. Ingen överraskning för mig direkt, jag vill minnas att jag berömde din mix ganska mycket redan från början 🙂 Ja, nya låten va kul att mixa, men gillade inte soundet på kicken, och inte heller läckaget i vocal-micen, men det va ju inget som inte kunde lösas med lite mix-trix 🙂
 8. Jaha, ny mix uppe på Indaba Music då: http://indaba.us/rrjr
 9. Stort grattis!!! uj, blev knasigt det här, men alltså, grattis till dig i första hand Gizmozis!
 10. [Edit: korrigerat] Är jag en av de som tycks ha störst problem med att följa reglerna? Gosse lilla, hur definierar du nät-mobbing? I detta fall, NEJ det är inte en självklarhet!! Om det finns något att diskutera? Ja, det är ju du som nu fyller på diskussionen! Jag har, åter igen, läst igenom det som fick Mats_S att stänga tråden, och radera mitt inlägg! Jag kan fortfarande inte se någon direkt nät-mobbing i sådan skala som på detta forum skulle anses som övertramp, som inte jag fått utstå genom åren här. Inte har någon moderator funnits där för mig heller?! Det jag gjorde var att lyfta fram sanningen om hur Signia fungerar, samt att det ofta blir fel, det pågår till och med i detta nu i tråden om "vill ni få bättre gitarr-ljud". Där erkänner till och med Signia att han kanske inte är så bra på att lägga fram saker på bästa sätt: "Snarare är jag kanske inte bra nog att lägga fram saker så det känns på samma sätt jag förstår/tänker." Signia Det enda som kan tänkas vara i närheten handlade om att "äpplet eventuellt hade fallit långt från trädet", men det var formulerat som en fråga, och inte ett påstående!
 11. Är det rimligt att Mats, eller annan moderator, slösar sin tid på mig mer än på Signias och andras inlägg? Näh, det tycker jag nog inte!
×
×
 • Create New...