Jump to content
Annons

limpan666

Medlem
  • Antal inlägg

    167
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av limpan666

  1. Hur är det med gamla plug-ins? Funkar det utan problem? Själv kör jag 8.0.4 och där funkar alla mina gamla pluggar efter lite fix.
  2. Tack för svar! Går det inte att köra en Digi 96 i/o eller 192 i/o som en "vanlig" ad/da omvandlare då?
  3. Hej! Har kört LE i många år med digirack002+ musicproduction tillägget. Kör Pt 8 med senaste uppgraderingen. Har fått ett erbjudande om att köpa ett HD1 kort och en digi192 i/o billigt. Vad jag undrar är om det går att köra mitt nuvarande PT8 LE pådet systemet. Ingen mjukvara följer med och tänkte i så fall köra LE tillsvidare om det nu går? Tacksam för svar!
  4. Bläddrade bland mina vinylplattor och hittade Shadows of the Knight's platta från 1969 ugivet på superK ett underbolag till Budda Records. Hade glömt dom, kan kanske kallas ett I-lands problem när man har så många skivor så man blir glatt överraskad ibland. Coolt band och här kommer några klipp: http://www.youtube.com/watch?v=FaZG4cn-HHI http://www.youtube.com/watch?v=tTd0Z20hd8s Här är ett klipp från 80-talet som handlar om garage:
  5. limpan666

    Event TR8XL

    Tunn bas i monitorer brukar ge basmättat resultat. Antingen får du "lära dig" att kompensera vid mixningen eller så kan du komplettera med en subbas. Lycka till!
  6. Det finns ett RME Fireface 800 till salu för 9000:- på Vendolin.se/annonsdirekt.se! Det finns i Göteborg.
  7. Är den lika överproducerad som singeln? Själv lyssnar jag på Fugazi - great cop
  8. Nirvana sa själva att dom tagit det från Eighties (Nightime, 1984) inget försök att dölja ngt som vissa andra. Någon som sett filmen "Squid and the Whale"? Där är det en grabb i 16-årsåldern som påstått att han gjort "Hey You" (Pink Floyd - The Wall) och spelar upp den på skolans talangjakt och vinner! Hyfsat pinsamt när han får lämna igen priset och förklara...
  9. Du måste inte köpa en Neuman för att undvika ett vasst ljud! Det finns massor av "billiga" alternativ. Oktava, Nevaton, Line Audio, Groove Tubes, Blue microphones , Violet , Langevin m.m Det är möjligt att du skrev Neuman som symbol för kvalitet och bra ljud, eller?
  10. Watain - Storm of the Antichrist ! Fick nya Close-Up idag och Watain är värdiga Soundcheckvinnare!!!
  11. Promoskiva, promoex m.m är sedan länge vedertagna uttryck för produkter som inte kommit ut i handel ännu men som dom säljande företagen vill skapa lite spinn kring(jfr. spin doctors - ryktesspridare ). Promoskivor skickas ut till recensenter i god tid innan plattan släpps. Titta på NAMM, där visas nya prylar som ibland tar mer än ett år att få ut i handel!
  12. Ebay.de brukar jag handla på där kryllar det av Neuman, Microtech gefell och andra intressanta mikrofoner!!! http://instrumente.listings.ebay.de/Live-S...ListingItemList Har också en AvalonVT747SP! Använder den mest till mastering för närvarande eftersom jag också har UREI 1178, dBX 162 och Focusrite Green dual Compressor.
  13. Lyssna på Monster Magnets "Freak Shop USA" från deras debut miniLP och lyssna sedan på "Smells like teenspirit" Hyfsat likt!
  14. Tips på helgnöje med 60-tals anknytning!!! Själv jobbar jag på klubben ikväll! MUSIC DOC FESTIVAL, Panora i Malmö Fre 9 feb kl 21:00 MONKS - THE TRANSATLANTIC FEEDBACK Regi: Dietmar Post & Lucia Palacios, Tyskland/USA 2006, 100 min. Medverkande: The Monks m fl. Filmens fem huvudpersoner anlände som amerikanska soldater till kalla krigets Tyskland 1961, men innan de åkte hem 1967 hade de förvandlats till världens första avant-gardistiska konceptband, The Monks. De utvecklade ett vildsint rocksound med kreativ rundgång och mycket större fokus på rytm och energi än på melodier. Ingen slump att epitetet anti-Beatles dök upp. Och kanske att de uppfann både heavy metal, punk, techno, industri och kraut rock. The Monks har inspirerat många, ett par svenska exempel är The Hives och The (International) Noise Conspiracy. Kolla in www.the-monks.com Regissören Dietmar Post kommer att närvara vid visningen och svara på frågor från publiken. Biobiljetten gäller som inträde till klubben. Med anledning av filmen har det släppts en tribute-cd, SILVER MONK TIME där en fantastisk line-up artister har spelat in varsin Monks-låt. Bl a medverkar Silver Apples/Alan Vega, The 5.6.7.8’s, Jason Forrest, Mouse on Mars, Chicks on Speed och The Fall. Ett band som också finns med på tribute-cdn är 27#11, som består av Edvard Graham Lewis (The Wire) och Thomas Öberg (bob hund, Sci-Fi SKANE) och 27#11 – som i sin livesättning förstärks med DJ Playboy-Marse (Sci-Fi SKANE) – kommer att spela live på Panora/POPSCENE efter filmen. Biobiljetten gäller som inträde till konserten/klubben. se också:www.musicdoc.se www.panora.nu för mer info! Det kommer att bli en grym kväll!!
  15. limpan666

    Music Doc Festival

    MUSIC DOC FESTIVAL, Panora i Malmö Fre 9 feb kl 21:00 MONKS - THE TRANSATLANTIC FEEDBACK Regi: Dietmar Post & Lucia Palacios, Tyskland/USA 2006, 100 min. Medverkande: The Monks m fl. Filmens fem huvudpersoner anlände som amerikanska soldater till kalla krigets Tyskland 1961, men innan de åkte hem 1967 hade de förvandlats till världens första avant-gardistiska konceptband, The Monks. De utvecklade ett vildsint rocksound med kreativ rundgång och mycket större fokus på rytm och energi än på melodier. Ingen slump att epitetet anti-Beatles dök upp. Och kanske att de uppfann både heavy metal, punk, techno, industri och kraut rock. The Monks har inspirerat många, ett par svenska exempel är The Hives och The (International) Noise Conspiracy. Kolla in www.the-monks.com Regissören Dietmar Post kommer att närvara vid visningen och svara på frågor från publiken. Biobiljetten gäller som inträde till klubben. Med anledning av filmen har det släppts en tribute-cd, SILVER MONK TIME där en fantastisk line-up artister har spelat in varsin Monks-låt. Bl a medverkar Silver Apples/Alan Vega, The 5.6.7.8’s, Jason Forrest, Mouse on Mars, Chicks on Speed och The Fall. Ett band som också finns med på tribute-cdn är 27#11, som består av Edvard Graham Lewis (The Wire) och Thomas Öberg (bob hund, Sci-Fi SKANE) och 27#11 – som i sin livesättning förstärks med DJ Playboy-Marse (Sci-Fi SKANE) – kommer att spela live på Panora/POPSCENE efter filmen. Biobiljetten gäller som inträde till konserten/klubben. Se hela festivalens program på www.musicdoc.se
  16. Ta en titt på Neuman TLM49, den senaste som kostar ca: 15000:- den ska vara lite "varmare" än TLM 103.
  17. Satsa på RME Fireface 800 om du hittar ett bra begagnat.
  18. Kör med Amplitube 2 som komplement till Vox AC30 och Marshall i studion och jag är nöjd speciellt med hi-gain ljuden.
  19. Använder Datorn och Protools som en bandspelare/tracking och för editering. Ett fåtal pluggar och softsyntar används annars är allt annat hårdvara; gitarr, bas, trummor,syntar, trummaskiner,kompressorer, limiters, delay, reverb, preamps, equalizers osv. Har hållit på med musik aktivt sedan 80-talet och är van att jobba med hårdvara och även live så klart. Känslan och ljudkvalitet och att man är mer begränsad så kreativiteten flödar är andra viktiga faktorer. Det är min personliga åsikt och ingen värdering huruvida det ena är bättre än det andra. Lyssnar även väldigt mycket på vinylskivor!
  20. Instämmer och lägger till artwork av Hipgnosis, Steven R Gilmore och Vaughan Oliver/v23 !!!
  21. limpan666

    Starka s-ljud

    Kan rekommendera SPL 's DE-Esser väldigt effektiv , enkel och välljudande. Kostar 6950:- på EM Nordic men kan hittas till bra priser på EBAY.de
  22. Charlie Parker fyller 63 den 25/4!
  23. Kolla in denna tråd: https://www.studio.se/index.php?showtopic=37158
  24. Och vi i Malmöjuryn har enats om följande poäng! 6 poäng: Går till Dead Kennedys inspirerade "Just say it" 4 poäng: Går till Buzzcocks inspirerade "Another loser suicide" 2 poäng: Går till Butthole Surfers inspirerade "No time to waste" 1 poäng: Går till ..... sorry kan inte! Det skulle i så fall vara en poäng var till övriga bidrag för god tävlan!
  25. Min starka sida har aldrig varit öppenhet så det var ett helvete! Jag kodar ju normalt sett till och med inköpslistor. Men jag är alltid helt öppen med min symfoni som jag skriver när jag får lite andrum i all dessa kulvertar som man tycks färdas igenom. Mot ....
×
×
  • Skapa ny...