Jump to content
Annons

surface

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. surface

    Bra equalizer

    alla digitala eq's gör EXAKT samma sak. Även om du köper en fet API EQ eller kör den inbyggda så låter dom exakt likadant och gör exakt samma sak. Handlar bara om hur du vill att grafiken ska se ut! rock it
  2. Protools HD system Mac Pro SSL Alpla Analouge 3st (12st SSL preamps) Mickar Nån panel för lyssning / talkback Nån liten kontrollenhet Runt 200000 får du nog lägga på utrustningen iaf om du ska ha riktigt bra grejor. Annars kan du ju tjacka nåt MOTU system istället för HD-systemet, kommer du långt med oxå. Sen mickmärken som är sjukt bra som inte är neumann är Oktavia, sE-Electronics, Line Audio. På rum och sånt så är det bara konsultera en akustikarkitekt, det kostar 15-20000 kr sen bygget beror på hur mkt kontakter du har, och hur stort du ska ha. Men kanske runt 200 tusen för två rum, rätt små, om du känner folk som jobbar svart. Plus all el sen och sånt såklart.
  3. ja, är man totalt gehörs och talanglös själv så är det absolut samma låt ...
  4. Vem i helvete vill köra osx på en PC. snacka om att fått allt om bakfoten.
  5. spela in i standstraight studio one dom har spelat in H.E.A.T och diverse andra band, och vad jag har hört så repade Europa i samma lokal efter dom vunnit Rock-SM back in the days innan dom vart stora. AOR sitter i 90% låtarna och den som sjunger...
  6. Kan ju säga att det är andra gången nu Björkman har sagt till en polare till mig lååångt innan "uttagningarna" börjar att ge mig den där låten så ser jag till att den kommer med ... Obs, detta är en rätt tung låtskrivare. Det existerar inte ens nån utgallring som dom påstår kan jag säga. Jag jobbar rätt högt uppe i denna bransch och säger det till 100% säkerhet. Däremot drar dom lott på några st okända varje år så det ska verka så. Är det någon som förstår varför Björkman styr spektaklet fortfarande ?
  7. AMEN! Jag blir så sur när folk söker så lätta lösningar som att fråga på ett newbieforum hur man mixar och "eq-inställningar". Jag ser det som en direkt kränkning emot oss som jobbar med detta. Det är jobbigt när man vill bli bäst på nånting men inte orkar ta tiden till det ... Gå gärna in på svenska friidrottsforumet och fråga om "hur gör jag för att springa 110m häck snabbast i sverige på 4 år". ELLER så kämpar du och lär dig det själv.
  8. Det är skräp. Köp INGENTING istället. Det låter bättre.
  9. Häst och Vagn vs Bil ? Idiotisk tråd om du frågar mig. Finns typ 400 gratispluggar som lägger på det där fula som rullband gör. och 50 000 pluggar om du är en sån som tankar hem allt olagligt ändå. Sjukt osmidigt att jobba med rullbandare i huvudtaget. Lägg pengarna på nå vettigt. Styrkan sitter ändå i låtarna.
  10. Orkade inte läsa alla inlägg .. Men tycker du LÄTT ska känna på alla pluggar ifrån Ueberschall. har allihoppa och har inte hittat nån än som är kass, sjukt välkranade... Älskar dom, tror du kommer göra det me.
  11. lägg ner hela forumet är mitt tips
  12. RIKTIGA masteringstekniker hatar när man det ligger limiters och skit på mixen. smink på smink kallas det.
  13. Brist på talang på lyssnaren kanske ? Sen har alla band sina dagar ... Jag har rattat ljud åt TOTO och diverse liveband och det låter olika varenda kväll. ställ dig på scen o lira bättre innan du startar en sån här tråd nolla ...
  14. surface

    ISRC-koder

    Ingen använder ISRC koder längre ... Sen ang info som du vill se i i-tunes osv har ingenting med det att göra, det är nånting du oxå måste registrera i en databas, tror den heter gracenote eller nåt sånt ... sen kopplar programet upp till den när du stoppar in skivan. Trycker du på en riktig fabrik så har i alla mina fall sånt registrerats automatisk.
  15. Jag har varit hos Peter och masterat 4 album nu som jag har proddat och han har gjort ett skitbra jobb med alla. Otroligt kompetent och jag rekomenderar honom varmt.
×
×
  • Skapa ny...