Jump to content

Bluemoon

Medlem
 • Content Count

  512
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Bluemoon

 • Rank
  Med i gänget

About me

 1. Bluemoon

  Send fx

  Jag jobbar i FL 9 producer. Jag har en liten fundering vad gäller subgrupp. Låt säga att jag vill skicka min lead vocal och huvudsynt till samma reverb. Nu är båda skickade till send 1 säger vi. I andra program jag arbetat i har det inte varit några problem att exemplvis låta huvudsynten använda sig av 100% av effekten. Men sången vill jag såklart ha litet torrare och kanske enbart vill att den ska använda sig av 60% av reverbet. Jag kan inte på nått sätt få det här att fungera i FL. Det finns en tydlig volymknapp, men den sänker och höjer hela sångens volym, inte hur mycket av reverbet
 2. Är nice att kunna ha FL och Logic på samma dator 🙂
 3. Det är Macbook Pro (senaste största), ska prova på en imac.
 4. Men det kan hjälpa andra. Mig t.ex. Provade detta idag tack vare DJ Max och är nu på väg att lösa mina problem. Så är det ju i övrigt med andra trådar också. Det är ju inte bara trådstartaren som får hjälp. Andra med samma funderingar och problem blir hjälpta.
 5. Har provat nu på laptop mac och jag kan spela upp de projekt jag inte kan spela upp i min pc. Det enda negativa är att det är lite buggigt vad gäller grafiken. Inga problem med ljudet. Galet att det fungerar så bra att använda FL på en mac. Jo glömde säga att fläkten drar igång ganska rejält. Och kom ihåg att använda Macros "smart disable" för att få ner cpu.
 6. Måste prova det här. Står på sidan att det är en hel del buggar i den, men värt en titt.
 7. Jag har problem med att jag inte kan lyssna på mina större projekt i FL överhuvudtaget. Jag har nu tagit hjälp av min datorkunniga syster och har kommit fram till detta: Att stänga ner så många bakgrundsgrejor på datorn som möjligt, att starta FL i "Extended memory" och att klicka i "Smart disable all plugins" via Macros i FL hjälper så pass mycket att jag kan lyssna på verserna åtminstone på de tyngre projekten. Detta tack vare Macros smart disable har vi kommit fram till. När man väl kommer till refrengen så brakar det loss naturligtvis eftersom iprincip alla pluggar och syntar körs då.
 8. Jag står i valet och kvalet att köpa ny musikdator eftersom jag desperat behöver mer RAM till mina större projekt. Det jag funderar på just nu är - Om jag kör 64 bit Windows och har pluggar, som vad jag har förstått oftast är i 32 bitar. Kommer jag då att ha användning av exempelvis 8 GB RAM? FL Studio som jag använder till att göra mina bakgrunder använder sig som mest av 4 GB RAM har jag kollat upp, men pluggar använder sig av det RAM som finns utöver det. Så det jag undrar är alltså, förstår 32 Bit pluggar att de kan avända sig av mer än 4GB RAM i 64 Bit Windows? Ganska konstig fundering
 9. SSD får det bli! Men om man ser över ram frågan igen, Frost, dom är inte skapta så man endast kan sätta i mer ram som dom själva säljer? Att dom har byggt burkarna så att inget annat ram passar? (säljknep) Med tanke på att deras ram är så dyrt tänkte jag på. Jag skulle såklart hellre köpa till mycket billigare ram i framtiden istället.
 10. Det ingår 8GB ram. Vilket är rätt mycket. Mitt program använder sig som mest av 4GB ram, men alla pluggar och syntar använder sig av ram utöver det om man har tillgång till det. Mina produktioner är väldigt stora, mycket pluggar m.m. Det är Windows 7 64 bit. som ingår. Det är därför jag vill köpa ny dator också, så jag kan få ut mer ram eftersom jag har 32bit Vista nu. Men frågan är om 16 GB ram är överflödigt och att satsa på en SSD hårddisk skulle vara av större värde?
 11. Tack för all hjälp. Jag har bestämt mig för att köpa Frost Blushbox. Jag har en fundering, vad är mest värt att lägga till, extra ram (16gb) eller en SSD 256gb hårddisk? Originalhårddisken är 2TB, men den är ej en SSD hårddisk.
 12. Så jag måste inte installera mitt program i 32 bit. för att kunna använda 32 bit. plug?
 13. Känner mig ganska totalt lost inne på inet.se. Jag vill bara ha en dator som klarar av mina tunga projekt så jag kan fortsätta göra musik. Känns som det blir en massa letande och sökande efter de bästa grejorna om jag ska bygga själv (en helt ny värld att lära sig). Frost är ju ändå skapta till att göra musik. Lite dyra kanske men ändå...
 14. Har förstått nu att det är minst lika viktigt med processorn, men jag har koll på att i7 2600 quadcore är den bästa just nu. Frosten ser ju riktigt intressant ut, ser att den är har utbyggtbart minne upp till 32gb ram, nått som inte verkar så vanligt när man kollar på datorer som HP, Asus m.m. Priset är ju helt okej också. En sak till, Frost är väl supertyst säkert?
 15. Jag är ju inne på att byta dator som jag skrivit i en tidigare tråd och då även från Windows Vista 32 bit. till Windows 7 64 bit. Jag är flitig användare av gratis-synten Synth1. Har nån erfarenhet av att den fungerar bra i WIndows 64 bit då synten är gjord för 32?
×
×
 • Create New...