Jump to content
Annons

Zourc3

Medlem
  • Antal inlägg

    141
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hur skall jag gå tillväga för att få flera Ableton startup sets? Jag känner till functionen: Pref -> File Folder -> Save current set as default. Men jag undrar hur jag skall göra för att få flera. T.ex som jag kan komma åt via Browsern - Live devices eller liknande. Att skapa flera stycken vanliga sets som jag sparar normalt fungerar inte. Sparar över dom hela tiden med projektet jag sedan startat med. Det känns inte så "smidigt". Tack på förhand och MVH.
  2. Nu har man producerat musik i snart 3 år. En midiklaviatur + ljudkort har det alltid funnits behov för. Så nu skall jag slå slag i saken, denna vecka har jag tänkt att köpa: M-AUDIO KEYBORD USB KEYSTATION 61ES och sedan ett ljudkort. Jag eftersträvar så låg latency som möjligt kontra pris. Jag använder bara mjukvara. Så vad tycker ni? Jag har tänkt mig i prisklassen runt 1000kr. AMD Athlon 3200+ 2ghz 1Gig ram Ableton Live
  3. Ibland missar man skogen för alla träden, tackar
  4. Zourc3

    Stänga av VST's(FX)

    Goddagens, dagens dilemma är: Eftersom jag ofta sitter med nästan tiotals olika effekter i kanalerna för att skapa sköna övergångar och diverse andra roliga ting. Så "autåmäjtar" jag MIX-level knobben från 100% till 0% problemet är ju att FX's modulerna fortfarande generar och kalkylerar ut även vid MIX 0%. Och alla dessa effekter brukar börja ta sin rätt på min dator. Så min fråga är helt enkelt. Går det att "stänga av" FX's via automation? Alltså att den läggs i något sorts "dvala" och kan vakna upp när jag vill t.ex vid 1.35 sek (Timebar) för att sedan läggas tillbaka i dvala vid 1.45 om ni förstår. Jag har försökt att förklara så tydligt som möjligt, Men om frågor uppstår så fråga på!
  5. Detta är vad jag tunade fram på 3 minuter. Är inte exakt likadant men tillräckligt bra för att du skall fatta principerna! http://www.speedyshare.com/572942424.html
  6. Jo det skulle vara ett trevligt inslag! Sedan kanske med en sub-kategori för "requests". Jag är helt klart på!
  7. Zourc3

    Bra equalizer

    Det var det jag tänkte, EQ är inte så jävla "standardiserade". Dom skär helt olika pga typ och det vet jag av personlig erfarenhet.
  8. Zourc3

    Bra equalizer

    Känns inte som man har superbra kontroll över FL's eq.
  9. Zourc3

    Bra equalizer

    Skulle behöva en equalizer som gör sitt jobb (skär jag under 30hz så skall det inte finnas någonting under 30hz) Den skall vara simpel och cpu-snål. Behöver den för att endast skära bort frekvenser. MVH Martin
  10. Tyvärr har jag inte några vettiga miccar eller trasiga högtalare, annars skulle det vara enkelt. Men ingen med några ideér?
  11. Zourc3

    Spräckt högtalare

    Tyvärr kan jag inte svänga mig med dom rätta benämningarna på detta fenomen. Men jag tror dom flesta här har hört en sprängd högtalare som spelar. Jag vill få det ljudet på en bas. Hur skall jag gå tillväga? Har försökt med dom flesta distortions men det ger inte önskad effekt. Ni vet en trasig högtalare låter som den "fladdrar". Tacksam för svar.
  12. Jo jag vet men jag undrar om du menade att när den "slår till" så skall jag korta av attacken eller förlänga den. Antar att du menar förlänga så att kicken för utrymme.
  13. "Attacken slår till" menar du då att den blir snabbare(mindre delay) eller långsammare?
  14. Hur går man tillväga för att göra det? Skall jag ha så att när kicken "ljuder" så dras kompressorn bort från basen? Blir det endå inte "grumligt/brusigt" i dom nedre freqvenserna?
×
×
  • Skapa ny...