Jump to content
Annons

JerryL

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Får börja med att tacka så mycket för svaret. Ja, dom mickarna jag har skrivit här är sånna mickar som jag av egen erfarenhet vet låter bra. Har kikat lite på Audix, låter intressant. Aldrig haft möjlighet att testa dock. Ska genast ta och kolla upp dessa så fort jag är tillbaka i skolan! Dock är ju SM57:an jäkligt standard, hos oss i alla fall. Lite billigare och jäkligt robust. Hur upplever du att den ger mer liv i virveln? Mer övertoner eller allmänt ett mer kvickare och öppnare virvelljud? Det blir nog en annan mick + sm57:or på virveln av den anledningen att jag kommer spela in mycket skilda musikstilar. Och då är nog i5:an ett bra alternativ. E604:or har vi på skolan, och dom är verkligen kalas bra. Litet problem är bara det att jag har tight budget + 5 pukor, så dom är lite över pengasträcket om man säger så. Tanken med ride mickningen är egentligen att få med klockan i ett annat perspektiv (detta gäller då metal och tyngre rock inspelningar) Annars kommer den nog inte användas specielt mycket...så du har nog en poäng i det du säger.
  2. Tjennare igen på er. Nu verkar det som om jag har fått ihop en lite plan, mycket tack vare er här på forumet. Kommer troligtvis bli tre stycken Motu 8pre ljudkort. Mickarna till trummor kommer bli följande: Kagge: Antingen Shure PG 52 eller en Shure Beta 52A Pukor: Beyerdynamic Opus 67:or, eller 87:or Virvel: Shure SM57x2 (nästan självskrivet?) Överhäng: SE Electronics 1A eller 2A Funderar även på att ha separat Hi-hat och Ride mick Beyerdynamic Opus 53 på hihat, Sm57:a på riden Sång micken blir troligtvis en SE ELECTRONICS Z 5600A MK II om ingen har något bättre förslag? Tänkte även att jag använder SM57:orna till gitarrinspelning (för att hålla mig till budgeten) Men är det någon som vet någon kondensator som är bra till gitarrinspelning runt 3-4 tusen? (Då snackar vi telecaster + rörstärkare) Blir antagligen en Behringer hörlursförstärkare. Någon idé på vad man kan ha som talkback? Tapco + Genelec monitorer. Lokalen jag har har påbörjats med en garderob på andra sidan om väggen som ska ryckas ut och förstoras, det blir kontrollrum. Och själva inspelningslokalen ska få två snedställda väggar + basabsorbent där väggarna möts + heltäckningsmatta. Även taket (där trummorna är) ska få snedställt tak till viss del. Och det räknas inte in i min budget. Som ni säkert förstår så har budgeten krympt något från det jag startade på. Och det är därför att jag har tillgång till studio på andra håll. Men nu tänker jag mest på att få en schyst inspelning hemma också. Vet du några prylar som är billigare/bättre för samma pengar så får du gärna yttra det! 🙂 17 år och studiemedel = billigt + bra = underbart! Ha det gött! / JerryL
  3. Det förstår jag allt, men du ska spela in något? Det behövs kablar till det med 😲 Kallas humor, vet inte om du hört nått om det?
  4. Antar att du bara kör ad/da omvandlarna och inte kopplar in nåt i dessa då? Hur menar du? Troligtvis efter som att du bara har två kablar? 😉
  5. Nu verkar det som om folk har missat lite poäng igen. Läs mitt senaste meddelande, jag har INTE räknat in mickar i budgeten. Det står utanför budgeten då jag har lite bytes handel och liknande på g. Lokalen är även den fixad inom en snar framtid. Även den utanför budgeten tack vare kontakter. Datorn står även den utanför budgeten... Det jag vill lägga pengarna på är som sagt inspelningshårdvaran. Får tacka Trombonisten för ett snorigt bra svar. Gav mycket klarhet i mina frågor. Får även tacka vissa i smått negativa svar. Mycket underhållande då jag inte verkar kunna något i era ögon. Men i alla fall, till krita. Hur funkar det med A-DAT osv. Hur har ni det? Jag kan helt klart klara mig med det om det är praktiskt och logiskt. För lyssning är det väl bara att köra med hörlurs förstärkare? Och för talkback, riktiga män skriker.... Alltså om jag kör på rack prylar så kommer man undan billigare? Isf tänker jag mig 16 ch in, tex. 2 st Motu 8pre? Behöver man så mycket mer i så fall? Då snackar vi ju 10600 spänn hos tysken? Förutom mickar och osv. men det säger ju sig självt...
  6. Jag har fortfarande inte införskaffat mig studion. Dels pga. ekonomin, och dels pga. att jag inte vet vad jag ska ha riktigt. Jag tycker det är intressant att ni tar upp det med att det ska vara så kompakt som möjligt. Jag tycker tvärt om. Ska det vara studio så ska det vara ordentligt. Men det fanns ett par bra alternativ här. Och ni har hjälpt mig en hel del. Kan dra en snabbgenomgång hur min lokal ser ut, så ni förstår läget. Jag har ett inspelningsrum (som just nu endast agerar replokal), som ska ljudisoleras lite till. Kör med filtar just nu 🙂 Men det ska bli en reglad absorbent vägg, får hjälp med detta av proffesionella. (Eller ja, jag gör ju jobbet själv) Sen har vi det som ska bli kontrollrummet. Det är för tillfället en garderob. Ska bygga ut den lite (på längden) så man får plats mer än en person där inne. Och får ett hyffsat ljud. Just nu låter det...ja, garderob.... Det är iaf planen. Ska upp med lite absorbenter helt enkelt. Det jag inriktar mig på mest är truminspelning. Och i själva inspelnings momentet så behöver jag inte direkt tips. Har rätt bra ply på sånt. Inte får dämpat inte för öppet osv. Men jag vill även kunna spela in det mesta. Sång och gitarr är viktigt. Men ja, det ska ju agera STUDIO. Inte hemstudio. Åt dels mitt band, och dels mig själv då jag skriver en hel del musik själv. Det jag inte fattar är hur det funkar praktiskt i ett sådant sammanhang med en ljudkort med A-dat tex. Då jag ändå måste dra linebox...Skulle bara kännas löjligt att sitta vid datorn och knappa. Men i alla fall, jag vill nog lägga budgeten som kommer fram åt sommaren (ca. 40.000 kr) på bra inspelnings utrustning, inte mickar och så då jag fixar sånt på annat håll. Jag behåller det kravet med 16 ch minst, då det känns bäst. Men har ni förslag med fler så är det inte en nackdel. Vad jag siktar på är då att pre mixa på bordet och sen korrigera i datorn. Alltså att slut mixen sker i efterhand. Men jag vill använda eq osv. på bordet. Då vet jag att budgeten troligtvis kommer spricka, men vad finns det för alternativ? Digitalt? Tror jag behöver tillägga att anledningen till budgeten är att jag är 17 bast 😉 Men det skulle vara trevligt att ha en studio klar när jag väl slutar musik gymnasiet sen (Går MoP I Skara) Tackar åter igen för era förslag!
  7. Det lät jäkligt bra faktiskt, digital mixer har jag inget emot, mest hela dendär "jag har bara en kontroll" grejen med tex Big Knob som jag inte tycker om! Dock så tycker nog inte budgeten om 02r bordet...i alla fall inte den budgeten jag har nu. Men jag diggar lösningen....Och ja, det var nått sånt jag hade tänkt mig..... Inget annat bord man skulle kunna skaffa? Även andra alternativ på ljudkort? Bra det där med alternativ osv...så man har lite att välja på! /Mvh. JerryD.
  8. Tänker fortsätta lite till i min tråd, för jag vet hur störande det är med nya trådar hela tiden. Har letat runt som en tok. Och får fortfarande inte riktigt ihop det. Vad är det som behövs för att få in ett tex. 16 ch (eller större) mixerbord in i datorn, med separata kanaler? Nu snackar vi inte om pengar osv. jag vill bara få det svart på vitt...vad är det som behövs? /Mvh JerryD.
  9. Rainydays: Största problemet med den är ju först och främst antalet ingångar. Och sedan även det att jag inte är van vid att jobba mycket i datorn. Vill ha grund eq, och gain framför mig, då trivs jag bäst! Ljudet är helt ok i den, inte riktigt proffs, men jävligt bra med tanke på dom 3700 kronorna vi la ut på den 🙁 Och nej, 50-60 tusen är inte mycket, men tanken är att det ska vara en början. Lägger ut mer allt efter som, kommer alltid finnas grejer man vill ha... Trombonisten: Jo, via ADAT skulle nog funka, problemet är då att jag inte får den där "skruva-på-knappen" känslan som jag är ute efter... DI-Boxar har vi redan 3st... Monitorer har vi fått en deal på (Genelec) och hörlurar ska inte vara ett problem, har ett par täta själv och lär kunna skaffa ganska billigt på annat håll. Frågan jag fortfarande inte har fått svar på är, hur skulle "analogmixer->ljudkort/omvandlare->dator" funka? Och vad är det man ska satsa på då?
  10. Några rymdraketer blir det då inte, och rullbandare är nog att ta i för min del. Riktigt så analogt vill jag inte ha det. Men jo, som ni säger, jag tänker ju inte gå ut och leta efter något på 94 kanaler och rör pre-amps och skit direkt. När jag inte riktigt vet om jag behöver det. Det jag vet att jag behöver är ett säkert sätt att få in ljud till datorn, kort fattat. Den längre versionen är väll att jag känner att den firepod jag har jobbat med nu, inte riktigt räcker till. Då jag vistas rätt mycket bland proffs grejer i skolan så känns det som att jag behöver uppgradera mig. Och då slog tanken mig att jag kan ju lika väl köpa något som jag inte behöver byta ut om två månader. Även om jag inte är världsbäst på varken dator eller inspelning, men då är frågan, är någon av er det? 😮 I alla fall, som sagt, lite dyrare prylar gärna, men budgeten ligger runt 50-70 tusen. Lokalen jag spelar in i får jag hjälp med av "folk som kan det"...vad det nu betyder... Vad ska man satsa på?
  11. JerryL

    Studioutrustning

    Vad behöver man till en lite dyrare studio, då snackar vi inte hemstudio i vardagsrummet. Utan ett seriöst bygge. Gillar idén med analogt bord, digtalt in tjafs och sedan in i mac. Frågan är då, vad är det egentligen som behövs? Jag menar, jag är mer van vid att sitta framför datorn, än bakom datorn! Jag har egentligen ingen aning, eller jo ett litet hum har man ju, men inte koll på det på något sätt. Som sagt, analogt bort -> Ljudkorts mojäng -> Mac Ni som är kunniga här får fylla i... Behöver i första hand inte priser utan vill mest veta vad man behöver för att få ett nice ljud. Tanken är att det blir live inspelningar: Trummor (5 pukor, baskagge, virvel, överhäng). Elgitarr x2 + 1 aku. Bas Piano/Synt Ev. även fiol Sång Tanken är egentligen att jag ska ha möjlighet till att spela in allt på samma gång. Inte nödvändigtvis att det kommer göras jämt... Ehm...smått desperat: Hjälp!
  12. JerryL

    Studiobygge

    Problemet med det förslag du gav är det att jag helst vill ha det mixerbord + ljudkort, gillar känslan av att kunna ratta utan att behöva klicka på en datamus, något annat förslag kanske? Vad ligger det på i pris om man vill ha just mixerbord + ljudkort (med andra ord, någon digital-skickar-kanalerna-till-datorn historia)?
  13. JerryL

    Studiobygge

    Jo då, Phonic Helix Board Kunde inte låta bli att se att din länk till Thomann. Glöm inte att kolla priserna här i landet också, samma mixer på exemelvis 4SOUND, 4.995:- 4SOUND Vad i h-vete, jadu, tackar och bockar för det. 😛
  14. JerryL

    Studiobygge

    Jo då, Phonic Helix Board
  15. JerryL

    Studiobygge

    Hej hej. Ny här på forumet. Men inte ny till musikproduktion. Däremot så är jag ganska ny till allting runt omkring. I alla fall. Nu till det jag vill ha hjälp med. Jag behöver en studio lösning. Behöver minst 16 kanaler in i datorn. Har försökt surfa runt här, men jag har inte lyckats hitta något. Något tips? Har tittat lite på Phonic Helix Mixer. 18 kanaler in i datorn, firewire. Men som sagt hjälp? Helst hyffsat billigt också såklart 🙂
×
×
  • Skapa ny...