Jump to content

dysfunctional

Medlem
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About dysfunctional

 • Rank
  Med i gänget
 1. Den använder jag till mac å det funkar bra! Hett tips Gizmozis!
 2. 19" widescreen av märket HP. Köpte den för en spottstyver för många år sen på inwarehouse. Förvånansvärt skarp bild och både vga och dv in. Är mycket nöjd.
 3. Minns att detta va väldigt krångligt att få till i början. Jag hittade ett flertal klipp på youtube som förklarade väldigt bra, tyvärr har jag inga bokmärken kvar men sök på logic + superior + multichannel eller liknande så kommer du nog rätt 😳.
 4. konnekt 6 har redan inbyggda pre-amps serru 😆. torde va rätt hög klass på dom.
 5. Som Claes sa, glöm inte puffskydd 😆 och micstativ! puffskydd kan man enkelt bygga själv av en galje och en nylonstrumpa typ, men jag rekommenderar ändå dig att köpa ett. man får ju sån praktiskt upphängningsanordning. vad jag förstår har inte juli@ några inbyggda mic-preamps, och personligen föredrar jag just denna variant, med en "extern" pre-amp är man ju så mycket mer flexibel, särskilt med en VTB1 som är en rätt flexibel pre-amp i sig... många andra föredrar ljudkort med inbyggda pre-amps. inget som helst fel i det, smaken är som... jag tycker du har valt bra grejer, och begränsni
 6. Bara av ren nyfikenhet kapar jag tråden lite. Sorry. Du måste berätta hur telekabel-testet gick. Är det någon skillnad? Har sett reklam på sistone för telekablar som ska ha så himla mycket bättre ljud, men jag KAN inte tro på detta. Jag köper dyra kablar ändå, men isåfall för hållbarheten, inte för ljudkvalitén.
 7. Men det är väl mer eller mindre standard att ställa sina monitorer på nånting (som inte ger resonans) för att få upp dom i öron-höjd.
 8. I manualen till mina står det att dom är konstruerade till att stå upp, därför har jag dom ståendes. Kika i din manual också vetja 😆.
 9. När jag körde windows-pc använde jag faktiskt mest gamla amplitube 1, för den va väldigt resurs-snål, men lät bra. Lätt-tweakad också. Den rekommenderar jag fortfarande! Synd bara att den inte finns till Intel Mac. Saknar den. Av de nyare Amplitube2 och Guitar Rig 2/3 drar amplitube2 betydligt mest. Guitar rig 2 och 3 tycker jag drar ungefär samma. Så... Amplitube2 är att undvika om man vill använda fler pluggar än bara den 🙂. Men den låter ju kanon. Men det gör Guitar rig också.
 10. Så lite så! Det kan vara värt att slå ett extra öga på polariteten också, alltså vad som är plus och minus på själva kontakten. Detta ska stå under specifikationer i ljudkortets manual och på nätdelen. Kolla så det är samma. Men det brukar det va... Har aldrig varit med om att det varit fel. Men jag har sett på ställbara ac/dc adaptrar att man kan skifta polaritet, och det måste ju finnas en anledning till det, tänker jag...
 11. Då är det helt en vanlig ac/ac adapter med en utspänning på 5 volt som behövs, som klarar att leverera 2 ampere. Finns i välsorterade elektronik-butiker, om du vill slippa använda adapter. Brukar kosta högst 100kr.
 12. England har 230volt, som här, så en nätdel köpt i england ska funka i sverige, men kontakten passar inte, detta löser man enklast med en vanlig reseadapter. För att vara extra säker kan man kolla på själva nätdelen (ac/dc eller ac/ac adaptern) vad det står för INPUT. Oftast står det 110-230VAC ådå ere bara å tuta å köra i vilka länder som helst... sålänge man får kontakten att passa, dvs. Det här e inte så krångligt som man kan tro 🙂. Men visst, gör man fel kan det ju gå åt hellskotta...
 13. Kan nästan svära på att det är där problemet ligger. Sånna där adaptrar funkar mest med enklare grejer än externa ljudkort. Ljudkort är ju lite känsligare saker än tex en pc-card kortläsare :/, som jag kan tänka mig att dessa adaptrar främst är till för. Eftersom du får ett sånt märkligt fel också.... Så tror jag ännu mer på att det är adaptern som är boven. Jag hade nog sålt pc-card ljudkortet och köpt ett fw-ljudkort, gärna begagnat då mellanskillnaden inte behöver bli så stor. Då e man ju något mer framtidssäker också.
 14. Beror väl på vad annat du vill köra samtidigt... Enbart superior har väl inte så skyhöga krav på processor som tex guitar rig... minst 2gb i ram rekommenderar jag dock, helst 4gb. och jag har använt superior i många år nu. mer vetenskapliga systemkrav går säkert att hitta på deras hemsida 🙂
×
×
 • Create New...