Jump to content
Annons

dysfunctional

Medlem
  • Antal inlägg

    121
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av dysfunctional

  1. Den använder jag till mac å det funkar bra! Hett tips Gizmozis!
  2. 19" widescreen av märket HP. Köpte den för en spottstyver för många år sen på inwarehouse. Förvånansvärt skarp bild och både vga och dv in. Är mycket nöjd.
  3. Minns att detta va väldigt krångligt att få till i början. Jag hittade ett flertal klipp på youtube som förklarade väldigt bra, tyvärr har jag inga bokmärken kvar men sök på logic + superior + multichannel eller liknande så kommer du nog rätt 😳.
  4. konnekt 6 har redan inbyggda pre-amps serru 😆. torde va rätt hög klass på dom.
  5. Som Claes sa, glöm inte puffskydd 😆 och micstativ! puffskydd kan man enkelt bygga själv av en galje och en nylonstrumpa typ, men jag rekommenderar ändå dig att köpa ett. man får ju sån praktiskt upphängningsanordning. vad jag förstår har inte juli@ några inbyggda mic-preamps, och personligen föredrar jag just denna variant, med en "extern" pre-amp är man ju så mycket mer flexibel, särskilt med en VTB1 som är en rätt flexibel pre-amp i sig... många andra föredrar ljudkort med inbyggda pre-amps. inget som helst fel i det, smaken är som... jag tycker du har valt bra grejer, och begränsningen kommer nu sitta i ditt eget kunnande, och inte i prylarna. inte på ett tag iaf 😆. EDIT : Kom på att för en nybörjare kanske man ändå borde rekommendera ett externt ljudkort med inbyggda pre-amps, för enkelhetens skull, tex som Emu Tracker Pre USB som Gilbert rekommenderade.... men tjae... VTB1 är en kul pryl alltså. beror väl lite på hur mycket teknik-freak du är kanske 🙂.
  6. Bara av ren nyfikenhet kapar jag tråden lite. Sorry. Du måste berätta hur telekabel-testet gick. Är det någon skillnad? Har sett reklam på sistone för telekablar som ska ha så himla mycket bättre ljud, men jag KAN inte tro på detta. Jag köper dyra kablar ändå, men isåfall för hållbarheten, inte för ljudkvalitén.
  7. Men det är väl mer eller mindre standard att ställa sina monitorer på nånting (som inte ger resonans) för att få upp dom i öron-höjd.
  8. I manualen till mina står det att dom är konstruerade till att stå upp, därför har jag dom ståendes. Kika i din manual också vetja 😆.
  9. När jag körde windows-pc använde jag faktiskt mest gamla amplitube 1, för den va väldigt resurs-snål, men lät bra. Lätt-tweakad också. Den rekommenderar jag fortfarande! Synd bara att den inte finns till Intel Mac. Saknar den. Av de nyare Amplitube2 och Guitar Rig 2/3 drar amplitube2 betydligt mest. Guitar rig 2 och 3 tycker jag drar ungefär samma. Så... Amplitube2 är att undvika om man vill använda fler pluggar än bara den 🙂. Men den låter ju kanon. Men det gör Guitar rig också.
  10. Så lite så! Det kan vara värt att slå ett extra öga på polariteten också, alltså vad som är plus och minus på själva kontakten. Detta ska stå under specifikationer i ljudkortets manual och på nätdelen. Kolla så det är samma. Men det brukar det va... Har aldrig varit med om att det varit fel. Men jag har sett på ställbara ac/dc adaptrar att man kan skifta polaritet, och det måste ju finnas en anledning till det, tänker jag...
  11. Då är det helt en vanlig ac/ac adapter med en utspänning på 5 volt som behövs, som klarar att leverera 2 ampere. Finns i välsorterade elektronik-butiker, om du vill slippa använda adapter. Brukar kosta högst 100kr.
  12. England har 230volt, som här, så en nätdel köpt i england ska funka i sverige, men kontakten passar inte, detta löser man enklast med en vanlig reseadapter. För att vara extra säker kan man kolla på själva nätdelen (ac/dc eller ac/ac adaptern) vad det står för INPUT. Oftast står det 110-230VAC ådå ere bara å tuta å köra i vilka länder som helst... sålänge man får kontakten att passa, dvs. Det här e inte så krångligt som man kan tro 🙂. Men visst, gör man fel kan det ju gå åt hellskotta...
  13. Kan nästan svära på att det är där problemet ligger. Sånna där adaptrar funkar mest med enklare grejer än externa ljudkort. Ljudkort är ju lite känsligare saker än tex en pc-card kortläsare :/, som jag kan tänka mig att dessa adaptrar främst är till för. Eftersom du får ett sånt märkligt fel också.... Så tror jag ännu mer på att det är adaptern som är boven. Jag hade nog sålt pc-card ljudkortet och köpt ett fw-ljudkort, gärna begagnat då mellanskillnaden inte behöver bli så stor. Då e man ju något mer framtidssäker också.
  14. Beror väl på vad annat du vill köra samtidigt... Enbart superior har väl inte så skyhöga krav på processor som tex guitar rig... minst 2gb i ram rekommenderar jag dock, helst 4gb. och jag har använt superior i många år nu. mer vetenskapliga systemkrav går säkert att hitta på deras hemsida 🙂
  15. Ett tips är ju att bounca alla midi-spår till audio-filer innan mix. Om du tex har midi-data i ditt projekt för ett särskilt vst-instrument, som din polare inte har, kommer det ju bli fel ljud ändå. Generellt är det nog bra att ha så lite midi som möjligt i sitt projekt, exempelvis bounca ner sina superior-trummor till audio-spår så fort man känner att trum-programmeringen är färdig. Då kan man ju koncentrera sig på annat, än att flytta midi-noter in i förbannelse i hopp om små små förbättringar 😐.
  16. Programmet har många bra features ser ja, bland annat : "You can simply tune your strings quickly and easily to any note you want!" Tyckte det va roligt, menar inte att hacka ner på programmet... Det är säkert jättebra ändå 😐.
  17. Finns massa gratisprogram som gör detta. Har testat många av dom och tycker alla var ungefär lika dåliga dock. Svårt att få nån ordentlig precision tycker jag. Såhär ska det se ut tycker jag : 😐
  18. grattis till vinsten! lycka till! kul att man kunde hjälpa till 😐
  19. så tillvida du inte fryst spåren eller bouncat ner dom med guitar rig pålagda (eller haft guitar-rig direkt på inspelningskanalen vid inspelning) så kommer du höra rent ljud när du öppnar projektet...
  20. Ja, det var nog det jag menade. Jag är inte ute efter löpande hjälp utan enbart vid deklarationstillfället. Intressant, tack för tipset. Antar att hon kan tjänstgöra som redovisningskonsult också?? Som joachime påpekade är det ju egentligen det jag är ute efter 😉. Men tack, ska slå henne en signal och ser om hon kan ge mig en ungefärlig uppskattning på vad det kan tänkas kosta.
  21. Jo, sitter här med deklarationen i handen. Hade en vag förhoppning om att kunna deklarera själv i år men ju mer jag sätter mig in i det desto mer frustrerad blir jag 🥰 . Jag har enskild firma och skulle behöva hjälp med deklarationen för inkomståret 2008. 2008 var inget särskilt bra år, hade endast 3 inbetalningar fakturerade på totalt ca 10.000 inklusive moms. Har självklart ett gäng kvitton på saker jag vill göra avdrag för 😉 . För en kunnig person borde detta inte ta särskilt lång tid. Tänker mig därför att det borde kunna bli billigt. Förra året betalade jag en revisionsbyrå nästan 5.000 men då var det en jävla röra i mitt liv. Hoppas att komma lite billigare undan denna gång. Söker därför en annan byrå... Alla tips tages tacksamt emot. Gärna i stockholm. Tack på förhand. Mvh peter
  22. Jag har varit med om cubase-projekt som låst sig pga guitar rig. installera om guitar rig så ska det säkert ordna sig. i värsta fall får du avinstallera guitar rig helt, öppna projektet och klicka bort allt vad guitar rig heter, och börja om. minns ej exakt hur jag löste detta, men jag tror att den ominstallation av guitar rig ska räcka eftersom det va längesen jag hade detta problem.
  23. Inte USB men expresscard... UAD-2 Solo/Laptop e på gång sen finns ju något föråldrade (och svindyra) Uad-1 Xpander... också för expresscard.
  24. 🙁 :( 🙁😄 :D 😄 :D 😄 hysteriskt roligt uttryckt. snacka om ljudnördshumor fyfan vad långt det gått haha tack analogfreak du förgyllde verkligen min morgon
×
×
  • Skapa ny...