Jump to content

ThirusLiljedahl

Medlem
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About ThirusLiljedahl

 • Rank
  Med i gänget

About me

 1. Tycker låten har ett skönt gung och soundet är kanon för genren. Rent produktionstekniskt finns utrymme att göra den ännu mer intressant, t.ex. första versen del 2 känns lite väl lik den första delen...man hade med fördel kunnat lägga in en melodislinga på elgitarr som ligger och puttrar i bakgrunden. Bra jobbat!
 2. 63 downloads

  Vår första låt som spelades på Sveriges Radio och lyckades komma med på ett antal riksspelningar, bland annat i Radiosporten och Karlavagnen. Vi tar gärna emot feedback på produktionen och låten som sådan! Fler låtar på http://www.thirusliljedahl.se
 3. Titel: The Transatlantic Flight of Mr Charles Lindbergh Av: ThirusLiljedahl Uppladdad: 13 apr 2013 Kategori: Pop/Country Vår första låt som spelades på Sveriges Radio och lyckades komma med på ett antal riksspelningar, bland annat i Radiosporten och Karlavagnen. Vi tar gärna emot feedback på produktionen och låten som sådan! Fler låtar på http://www.thirusliljedahl.se Klicka här för att ladda ner filen
 4. Stort tack för alla kommentarer! Kul med så konstruktiv kritik, och roligt att låten/produktionen gillas. Detta tar vi till oss! Fler låtar kommer upp inom en snar framtid, håll utkik!
 5. 79 downloads

  Här kommer en sprillans ny låt från oss! Skriven, inspelad och mixad förra veckan. Temat är en klassisk kärlekshistoria. Tanken är, som alltid med Thirus/Liljedahl, att skapa en slagkraftig pop/rockdänga. Vi mottager tacksamt all form av konstruktiv kritik på låten, produktionen/ljudet, musikaliska utsvävningar etc. etc...! Mycket nöje! http://www.thirusliljedahl.se
 6. Filnamn: Sandra Av: ThirusLiljedahl Skickad: 17 May 2010 Kategori: Pop/Country Här kommer en sprillans ny låt från oss! Skriven, inspelad och mixad förra veckan. Temat är en klassisk kärlekshistoria. Tanken är, som alltid med Thirus/Liljedahl, att skapa en slagkraftig pop/rockdänga. Vi mottager tacksamt all form av konstruktiv kritik på låten, produktionen/ljudet, musikaliska utsvävningar etc. etc...! Mycket nöje! http://www.thirusliljedahl.se Klicka här för att ladda ner filen
 7. Det känns som att detta är en hyfsat generell utveckling, det återkommer även i andra branscher och konstformer. Idag köper folk systemkameror för 30.000:- med lika dyra objektiv för att knäppa bilder som man sedan lägger in i någon sorts "Toycamera"-plugin så att bilden ska se sådär gammal, charmig och lite trasig ut. Idag är det ju nästan dyrare att köpa kläder på second hand än att köpa nytt. Det är "coolt" med 8-bitars Nintendo. Med andra ord är nog denna utveckling inget generellt för just musikbranschen. Och det är väl som tidigare sagts: Kul att det finns alternativ och att man testar nya former av skapande. Om de gamla maskinerna/grejerna har något man tror kan tillföra det man vill till sitt skapande så va fan...kör! För övrigt, en härligt snygg lo-fi-produktion är ju The Kooks skiva "Inside in inside out"...överkomprimerad och skitig, men helt rätt för musiken.
 8. Hehe, vad härligt! Det var lite åt det hållet som vi tänkte när låten skrevs...kul att det gick igenom! Tack för lyssning och kommentar!
 9. Först och främst: Stort tack till alla som tagit sig tid att lyssna och lämnat synpunkter och kommentarer. Betyder oerhört mycket! Vad gäller svensk text är det nog inget vi kommer satsa på...vi har kört engelska hela tiden och det är något som vi kommer att fortsätta med (om det inte t.ex. skulle bli aktuellt med något sorts samarbete framöver med en artist givetvis...) För egen del får det bli engelska så länge. Måhända är trummorna lite väl overkill...på denna session som låten skrevs fick vi med oss ett antal andra låtar med liknande stuk på trummorna. Kändes kul att testa lite fetare sound än vad man (kanske) är van vid. Vad gäller titeln så finns absolut likheter...men med textraden som går "In a world that's turning cold, it is time to unfold, all the castles of sand in the palm of my hand" kändes den helt enkelt som ett givet val. Det finns ju otaliga exempel på titlar som liknar varandra. Men visst, klart att det finns en likhet med Jimi Hendrix låt med nästan samma namn. Det var inte avsiktligt. Att det skulle vara ett fenomen för stunden har jag ingen uppfattning om... Stort tack igen för lyssning och kommentarer, fler låtar kommer!
 10. Filnamn: Castles Of Sand Av: ThirusLiljedahl Skickad: 1 Mar 2010 Kategori: Pop/Country Slänger upp ännu en låt med oss i Thirus/Liljedahl. Denna gång får ni lyssna till låten "Castles Of Sand" som skrevs och spelades in dagarna före nyårsafton 2009. Tanken är, som alltid med vår musik, att skriva en pop/rockdänga som gillas av många. Passar denna låt in i beskrivningen? Vi är tacksamma för alla synpunkter vi kan få - SHOOT! Klicka här för att ladda ner filen
 11. 114 downloads

  Slänger upp ännu en låt med oss i Thirus/Liljedahl. Denna gång får ni lyssna till låten "Castles Of Sand" som skrevs och spelades in dagarna före nyårsafton 2009. Tanken är, som alltid med TL, att skriva en trevlig och uppskattad popdänga. Vi är tacksamma för alla synpunkter vi kan få på detta!
 12. Det låter väldigt mycket TSOOL i mina öron, både musik- och faktiskt lite sångmässigt också, men detta är absolut inget minus! * Tycker dock att gitarrljudet är otäckt...riktigt geting/laser. * Plus för orgel/synthen som ger en skön helhet. * Plus även för sångstämmorna/svaren som är trevliga! * Låtmässigt är det inget som lämnar mig särskilt berörd, det händer liksom inte så mycket. Kul med "fake-slutet" som leder in i solot! * På det hela taget: Bra jobbat, tror dock låten skulle funka bättre med skitigare trummor och med ett mer dynamiskt distljud på elgitarren!
 13. Jag vill också instämma i allsången som heter "Furch", och kanske särskilt Durango. Samt även slå ett slag för Martin, i synnerhet D16RGT då jag själv använder dessa två gitarrer för jämnan. Durangon är en fantastiskt rolig gitarr med ett enormt "stort" sound vilket gör den riktigt trevlig att spela med själv hemma i soffan. Enligt min mening beror detta på att den är ganska basig vilket skapar en fylligare känsla när man spelar ensam. Inspelad låter den också riktigt bra. Durangon används flitigt när jag spelar in våra låtar med Thirus/Liljedahl. Vill du höra hur den låter med musik föreslår jag att du lyssnar på vår låt "Let it Go" (särskilt introt) på http://www.thirusliljedahl.se Den andra acken vi använder är en Martin D16RGT. Ligger kanske något över din prisklass men hittar du en begagnad kan det vara ett alternativ. Passar bra till allt, men kanske bäst till plock. På vår låt "This is goodbye" kompar jag hela låten med den guran. Ligger också på hemsidan i flashspelaren. Visst, en gitarr låter helt annorlunda mixad, mastrad och med musik, men du kanske kan få ett lite bättre hum om soundet/användbarheten i just dessa två modeller. Kortfattat: Furch Durango (eller dyrare modeller av samma tillverkare) eller en Martin D16RGT är mina förslag. Lycka till!
 14. Stort tack för dina kommentarer! "Pro sound" är inget dåligt betyg Kanske får bli en remix med lite högre sång helt enkelt...!
 15. Stort tack för synpunkterna! Det tar vi till oss...!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.