Jump to content
Annons

Thome

Medlem
  • Antal inlägg

    155
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Thome

  • Födelsedag 1990-03-01

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Helsinborg
  1. Thome

    Kyla stort mixerbord

    Hej! tänkte kolla om någon här har koll på om man kan kyla ner ett stort studiobord på ett smidigt sätt? Bordet genererar aldeles för mkt värme i studion som det är nu, sommaren har varit ett helvete i kontrollrummet, trots at vi har vetilation. tacksam för svar!
  2. Min generella tanke är, att eftersom logic jobbar i 64 bitar (jag jobbar mycket i logic också) så är det kanske fördelaktigt att göra all mix och tyngre procesing där, eftersom jag då kan utnyttja sjukt mycket mer av datorns kapacitet. Dock älskar jag arbetsflödet i pro tools...
  3. Hej! Jag har lite funderingar ang. pro tools 10 och waves nya 64-bit support. Pro tools körs ju i 32 bitar. Kan jag utnytja waves 64.bit support och använda mer ram till just pluggarna?
  4. Thome

    D.I.Y 1176 Clone

    Tja! ja det ska verkligen bli spännande att se hur fan detta ska sluta. Förhoppningsvis bra! Jag tror att det totala priset kommer landa på mellan 1-2.000 kr, med allt som rör bygget. Då räknar jag inte med verktyg och mätinstrument. Det roligaste ni kommer läsa i den här tråden är nog följande fråga: Hur fan lödar man på ett kretskort? detta kommer säkert gå skitbra! ciao!
  5. Thome

    D.I.Y 1176 Clone

    Tja! Jag hade nog tänk mig att köra på den klassiska looken. Eftersom att det är första bygget så känns det som att jag bör föja alla anvisningar helt, då vet jag att allt får plats och är kompatibelt. Men vem vet, blir detta bra och jag bygger något mer så är det ju absolut aktuellt att testa att både "modda" och bygga andra designer. /Marcus
  6. Thome

    D.I.Y 1176 Clone

    Tjena! Tänkte starta en tråd om mitt bygge av en aldeles unik 1176 monokompressor. Jag har inte lödat så mkt tidigare, än mindre byggt något elektroniskt. Har läst att det kan vara ganska avancerat att bygga en egen kompressor, men varför inte försöka? En ganska cool grej att ha en fungerande (och förhoppningsvis välljudande) självbyggd studiohårdvara! Om inte annat så fyller det ju ut racket lite! I nuläget har jag köpt på mig lite verktyg och en lödstation, en OHM-mätare och ett ESD-band. Kretskorten har jag även beställt, dom kommer från Austrailen om någon vecka verkar det som. Jag kommer bygga in allt i en 2HE racklåda, som jag antagligen köper från Thomann.de! Har en komplett komponentlista, och idag eller imorgon ska jag in på elfa.se och beställa alla dessa 176 komponenter som behövs. Kommer bygga utifrån Gyrdafs ritningar, som ni hittar under denna länk: http://gyraf.dk/gy_pd/1176/1176.htm Ska bli sjukt spännande att se hur detta går! Kommer göra fler inlägg under arbetets gång, med bilder osv! CHEERS!
  7. Tjena! eftersom ingen verkar ha någon info om detta, så kan jag berätta att elfa.se säljer "plastknappar" till faders. Dom har även en hel del olika rattar och liknande. kan vara bra att veta!
  8. Hej! Lag ska byta ut plastknoppen på alla mina reglar på mixerbordet i studion. Då det är ett vintage-bord så är en hel del av dem spruckna och fula. Någon som vet var man kan få tag i dessa typer av tillbehör? Gärna till ett rimligt pris då det är 56 faders vi snackar om. tack!
  9. Hej! Tack för hjälpen alla. Har löst problemet på samma sätt som Kokain, importerade den skadade frasen om och om igen tills den lät ok. trist bara när man betalar ganska stora pengar för ett verktyg. Det som fortfarande förbryllar mig är hur jag aldrig har varit med om detta tidigare, jag har 4-5 projekt varje månad i studion och aldrig varit med om detta. Skumt!
  10. Det är på ett ställe där det rör sig om en editering på ett par cent, så det bör inte vara några problem gentligen.. knepigt! För övrigt så tycker jag melodyne är ett utmärkt verktyg för att framförallt rena till sångdubbar, även fast det låter bra utan korrigeringarna så uppnår man ett tightare och renare resultat om man har behandlat tex dubbar. tänk dig själv att du har en prodd där det ligger 24 sångspår i refrängen. Där är det kliniskt som gäller! Självklart ska det låta bra från början, men att förbättra en sångares prestation för att den inte nådde hela vägen (och inte hade kunnat nå hela vägen) tycker jag är helt ok.
  11. Thome

    Problem med melodyne

    Hej! Sitter och redigerar sångspår till en rockprodduktion i melodyne. Allt är klart och det är dags för export tillbaka in i Logic Pro 9. Problemet är, att leadsången har fått sig en konstig skada mot slutet av låten, detta hörs även i Melodyne innan Bunce. Som en form av hack, blandat med någon form av bit-lösningsproblem låter det som. Någon här som har liknande problem med melodyne studio 3? tacksam för all hjälp!
  12. Hej! Jobbar egentligen i logic men sitter och leker lite med PT. har letat runt på forumet och hittar ingen liknande fråga. någon som har koll på om man kan byta utgång på flera kanaler samtidigt? Och även om man kan byta in/utgångar stigande, som man gör i logic när man håller inne alt-knappen. tack!
  13. Thome

    Fördröjning i logic

    Hej! någon som har varit med om att ljudet halkar efter bilden i logic tidigare? När jag spelar upp ett projekt så rör sig playheaden men ljudet kommer nästan en halv takt efter... Ganska irriterande då det även blir en fördröjning på alla pluggar man rattar, dvs drar jag i en kompressor så hör jag inte skillnad förrens efter nästan en halv sekund. har en mac pro med 12 gb ram och logic pro 9.har aldrig varit med om detta tidigare.. något förslag på vad det kan bero på? Kan tillägga att cpu-mätaren är långt ifrån i botten...
  14. Hej! tänkte kolla runt lite hur ni på forumet jobbar. Föredrar ni att jobba helt ITB eller jobbar ni helt analogt? eller blandar ni det bästa av båda? Vad ser ni för fördelar/nackdelar med sättet ni jobbar på? Själv jobbar jag med logic, där jag skickar ut ljudet i grupper på ett 48-kanals mixerbord. Fördelen är ju värmen och djupet man får, men nackdelen är att det försvårar automation och avsaknaden av att kunna spara inställningarna i mixerbordet. hur tänker ni?
  15. Hej! Absolut, alla spår går till mastern. ska kolla in länken nu! tack!
×
×
  • Skapa ny...