Jump to content
Annons

busse

Medlem
  • Antal inlägg

    182
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då busse senast vann var 11 november 2015

busse hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Blev en ny Focusrite Octopre MK II för 3000 kr hos den lokala handlaren, svår slaget tror jag. Blev egentligen en tusing dyrare än vad tänkte men det var nog värt det mot att köpa en Beringer.
  2. Har kontaktat er båda via PM och vend.
  3. Skulle jag kunna hitta nåt begagnat vore det ju kanon men frågan är väl om man kan göra det inom vettig tid, skll kolla av om man skulle ha tur och kunna hitta nåt begagnat. Skulle ju helst vilja ha en åtta till kanaler och det hyfsat fort. Kanske det ändå få bli ett Behringer inteface om de inte är helt urkassa, Ingen som har ett 8-kanalers ADAT interface över som kan tänka sig sälja det?
  4. Spelade in i källaren igår och det var på vippen att kanalerna räckte till, då det för första gången skulle spelas in ett helt band live, fick bli trummor, ståbas och en gitarr i första svepet men det hade inte varit helt fel att ha nån kanal till för att få med sång. Har ett Presonus Fire Studio ljudkort som har 26 in och 26 ut men bara 8 stycken fysiska in och utgångar. Funderar på att komplettera med en 8-kanalers ADAT interface men det är sällan som jag verkligen behöver så många ingångar så jag är inte så sugen på att lägga några större summor på detta. Kollade tysken och ser att det finns ett Behringer för just under 2000 kr http://www.thomann.de/se/behringer_ada_ ... ragain.htmär detta bara skit, sen är ju nästa hopp upp till runt 5 papp och det känns som lite mycket med tanke på att som mitt liv ser ut i övrigt inte ger mig tid att hålla på med musiken. Bäst hade ju varit att hitta nåt bra och beggat men det är väl svårt, några tips?
  5. Tusen tack, nu slipper jag ha fasfel mellan de mickade signalerna och den lajnade på basen 🙂
  6. Som rubriken lyder var hittar man knappen för att fasvända kanalerna i Cubase 8, i 5:an som jag kört tidigare fanns den ju påmixern men nu hittar jag inte den på mixern i 8:an. Har nyss installerat och tänkte börja köra det parallell med 5:an men då jag installerade 8:an på en annan hårddisk med Win 7, 64-bit system så uppdaterades usb-dongeln så den inte funkar på XP systemetsom jag har Cubase 5 på. Ska spela in ett projekt så jag måste göra det på 8:an om det ska bli av.
  7. busse

    Konstig latency

    Hittade felet, om jag lägger T-rack sbrickwall limiter på mastern kommer fördröjningen, då jag tar bort den försvinner fördröjningen. Måste ha missat den i min då jag plockade bort pluggarna.
  8. Lite trådkapning nu, men hur är det med UAD och 64-bit, har inte orkat sätta mig in i det utan konstaterat att man inte har så mycket tid över som småbarnsförälder. Jag har dubbla operativsystem på min studiodator, en disk med XP och en med Win7 64-bit men jag har problem att köra UAD pluggarna med Win7 64-bits systemet. Nu har jag ett UAD-1 kort om det har någon betydelse men det vore kul att få det att funka även med 64-bit system. är det helt enkelt så att UAD måste köra i 32-bit?
  9. busse

    Konstig latency

    Verkar ha rätt drivrutiner, det som är konstigt är att med det projektet jag har problem har jag bara fyra audiospår med sparsamt med effekter, lite eq och kompressor som insert och ett midispår till EZ Drummer. Har testkört av mina "mindre projekt" och det funkar klockrent, det är dock stort i sammanhanget, ca 15 audiospår fullt med pluggar bla går alla gitarrer via amplitube och det är kompressorer och effekter till höger och vänster, dessuton har jag igång EZ Drummer Akoustik Piano mm och detta rullar utan problem. Har tidigare kört uppåt 40 audiospår på datorn utan problem med mycket pluggar och VST-instrument igång.
  10. busse

    Konstig latency

    Tog lite snabbt och spelade in grunderna till en jullåt, är länge sen jag har haft igång min inspelnings dator, dåligt med tid för sånt sen vi fick vaåran andra pojke. Då jag skulle fixa till ett midispår märker jag att jag har en jäkla fördröjning på ljudet från det jag trycker ner tangenten till ljudet kommer. Testade då att snabbt spela in lite sång men det gick inte att sjunga då man hade "monitor knappen" intryckt, ett fruktansvärt delay uppstod då. Har kollat och försökt med det ena och det andra och tillslut så hittade jag en knapp i uppe i vänstra hörnet som heter nånting med "constant delay" och nåt mer, då jag tröck in den försvann fördröjningen. Tänkte allt var frid och fröjd men då försvinner effekterna jag lagt på spåren har inga våldsamma mängder med effekter jämfört med vad jag brukar ha, några kompressorer och lite eq:ar. Dessuton rör det sig bara om fyra audiospår och ett EZ Drummer spår så själva projektet är lite. Tänkte att det är nåt med pluggarna som strular så jag tog helt då och tog bort alla effektpluggar men det gjorde ingen skillnad heller samma fördröjning är kvar. Har även testat att frysa spåren men ingen skillnad då heller. Har testat köra andra projekt bestående av betydligt fler VST instrument och pluggar och dom verkar funka utan problem, dock har jag inte spelat in i dessa projekt om det skulle vara nåt som uppstår efter att man spelat in audiospår. Nån som har tips då vad som kan vara galet och vad som kan ha hänt?
  11. Ibanez TS7 måste ju vara blans det bättre då det gäller lågpris overdrive. Kan kanske upplevas lite tråkiga ensamma men i en mix med trummor och bas skär dom igenom bra. Sen finns ju hot-läget på TS7 för mer drive, liote två i en pedal. Om man vill så byter man två motstånd så får man visst en TS-808, finns beskriving om det på nätet och är en enkel operation om man har lite lödvana.
  12. busse

    UAD-1 på 64-bit Cubase

    Håller på och försöka få till mitt Win 7 64-bit system på min musikdator. Nu verkar det som att UAD-1 kortet jag har skapar problem, nån som har koll på om UAD-1 funkar på 64-bit Windows? Gör jag ett nytt projekt lägga till UAD-1 pluggarna och det funkar men om jag spara och stänger och sen skall öppna projektet låser sig Cubase då UAD pluggarna skall läsas in. Nån som vet mer om UAD-1 och 64-bit Win 7
  13. Nu har jag testat Jbridge och det funkar ju fint på Waves pluggarna. En sak som verkar konstigt är att ca 1/3 av waves pluggarna "försvinner" om man kör på 32-bit Cubase på 64-bit Win 7 men om jag kör på 64-bit med Jbridge så har jag alla pluggar. Nån som har någon förklaring på det?
  14. Tackar för beskrivningen om hur Jbridge funkar. Då skall jag ta och testa Jbridge och se om det funkar på de pluggar jag vill åt.
  15. Tackar för svaren. Hur funkar dessa konveteringsprogram tex Jbridge? Måste man starta dom först och sen pluggen eller sköter dom sig helt själv? Vad är smartast om man har mycket 32-bits pluggar, köra 32-bits Cubase på 64-bit system eller 64-bit rakt igeom och Jbridge om man tänker på processor och ramminnes användning? Om man kör Cubase 32-bit Cubase kan då Cubase själv uttnyttja 3.2 GB ram (eller vad som nu är max på 32-bit) eller hur blir det? Jag har nu en 6GB ram i datorn och det är ramminnet som först ger upp för mig.
×
×
  • Skapa ny...