Jump to content
Annons

hakse

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av hakse

  1. Det var ju synd att du dissade Mac. Annars hade ju Garageband varit klockrent i detta fall.
  2. Hmm, vet inte om det är ljuden eller melodislingan (eller bägge), men .... det låter ju som han Basshunter ju! Om det är positivt eller negativt får du fundera på 🥰 ....
  3. Ditt konto måste bli ihopkopplat med identiteten som finns i din RegKey. Annars syns inte dina köp. Jag hade samma problem för några månader sedan. Kontakta support så hjälper dem dig.
  4. Maila support, jag är helt övertygad om att de kan hjälpa dig.
  5. Jag har nu dragit mitt strå till stacken ...
  6. Nej, du behöver inte byta till Cubase. FLStudio är fullt tillräckligt för att skapa all slags musik och har du ett fungerande arbetsflöde så finns det ingen anledning att byta. Att andra program skulle ha ett "bättre ljud" är en myt, allt sitter i fingrarna på den som skapar och mixar musiken. Lyssnade lite kort på dina låtar - låter bra! Rock on!!
  7. Det stämmer. Den drogs in i början av året då alla låtar på belgiska topplistan började låta som BH och BH började att kräva royalties för alla låtar som skapats med denna version.
  8. Du gör precis vad du vill, lägg till, ta bort, .... . Enbart fantasin som begränsar.
  9. Äääh, kunde inte låta bli. Personliga favoriter på den tiden .... Buzzcocks - What Do I Get? OK, nu blir det inget mer 🙂
  10. Okey då, sista jag lovar .... The Cure - Jumping Someone Else´s Train
  11. Snacka om gamla minnen .... Siouxsie and the Banshees - Spellbound
  12. KSMB - En slemmig torsk "Jag sjunger som jag vill!" - Yes!!
  13. Pröva DirectWave! Mycket kompetent och till ett bra pris. http://www.image-line.com/documents/directwave.html
  14. Intressant! Du kör alltså inte en ORTF-uppställning. Jag får väl pröva bägge uppställningarna och använda öronen 😉. Jag antar att du "mutar" solomicken när den inte används? Har det varit ett piano med vid de inspelningar som du har gjort och hur löste du det i så fall?
  15. I got you there! Som alltid är det bra om öronen finns med. I alla fall när det handlar om musik 😉 . Tack för dina svar. Det var just detta jag önskade. Jag har aldrig spelat in en kör, så detta var bra tips. Att det skall vara någon form av ORTF-uppställning hade jag nästan på känn. Bra tips om att få upp mickarna på höjden. Jag är fortfarande lite fundersam på pianot. Vad jag närmast har i tanken är min dotters kör. Där brukar oftast den som ackompanjerar på piano sitta på sidan (till vänster) av kören. Det innebär (väl) att körmickarna fångar pianot och att det hamnar till vänster i stereobilden. Jag inbillar mig att man vill ha pianot centrerat i ljudbilden, men det kanske är ett felaktigt antagande?
  16. Jag ber om ursäkt om jag tillfällig "hijackar" denna tråd, men jag har några frågor rörande inspelning av en kör: Låt säga att man har tillgång till två stycken SP B1:or. * Hur skall man micka upp en kör? Hur skall mickarna placeras? * Är det en fördel att ha fler mickar? Var placerar man i så fall ytterligare mickar?? * Om kören ackompanjeras av ett piano, hur skall mickarna då placeras för att inte få för mycket läck i pianomick respektive körmickar??
  17. Första intrycket efter en snabb genomlyssning av alla låtar. Puh, det är bara att lyfta på hatten för alla som har skickat in bidrag 😆 . Snacka om hög klass på majoriteten av låtarna. Det var en j....a tur att man inte försökte bidra med något själv. Vilken looser man hade blivit då 😕 . Det kommer dock att bli kanonsvårt att plocka fram en favoritlåt.
  18. Om det är någon som är nyfiken på Finlands bidrag, Hard Rock Halleluja, med monsterrockarna Lordi så hittar man både låten och videon på http://www.monstereo.fi/monmedia.php. Rock on !
  19. Här (http://www.spacesynth.net/Article/Tutorial3-VocoderHeaven) hittar du en beskrivning på hur du arbetar med en vocoder. Principen är densamma med den vocoderplugg som finns i FLStudio. Så ... det är inte så svårt som du kanske tror 😄 .
  20. hakse

    Bra sound

    Hmmm ... Detta är taget från FLStudiomanualen: "In the Cubase window, open the Devices menu and select FL Studio. You will see the configuration for the FL Studio ReWire device. This window allows you to select which audio channels are active for the device. By default all channels are inactive. The default setup of FL Studio links the master mixer track to the first stereo pair of audio channels. So to hear the entire mix, it's enough to enable the first audio channel pair." Kan det vara till hjälp?
  21. I så fall behöver du inget nytt ljudkort. Kör med det interna och skaffa ASIO4All. Då kan du köra med en latency på ca. 5-10 ms.
×
×
  • Skapa ny...