Jump to content
Annons

Baktakt

Medlem
  • Antal inlägg

    410
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Baktakt

  1. Låter kanon! Bra smäck i skinnen 🙂 Sejan som ringer blir nog en fin effekt annars är det ju bara att gejta om man vill ha det kliniskt...eller testa att spänna sejan litagranna om man vill vara petig? Tjohopp!
  2. Får väl svara mig själv efter intensivt googlande och test av knasiga samplers... 😉 -Audacity!! -färdiga knappar för tempo samt tonhöjd. Och gratis! Detta kan man förstås även med lite mickel åstadkomma i Cubase men just tempobiten är ruggigt krabbig att förstå sig på... Gött mos!
  3. Hejhej, Ett tips om man vill öva lite på att mixa: www.mixoff.org -go sida! (kräver registrering)
  4. Hejhej! Har skaffat mig en massa goa blåsljud som jag tänkte skulle vara lattjo att använda i mina hits ☺️ Dessvärre har jag aldrig jobbat med samplingar innan och behöver lite vägledning hur jag ska få in dessa wav filer så att dom ska passa i tempo samt tonhöjd... Jag kör cubase och looparna har jag införskaffat från loopmasters (Live Dub Horns). Tacksam för lite hjälp var jag kan hitta lite tutorials osv. Tjohopp!
  5. Tjo, Sådär. Lyssnat noooga och har nu bestämt mig för en vinnare (ganska lätt att välja en vinnare enligt mig...). Tack Suprapappa och Joachime för ett kanonjobb!!! Tycker att det finns många mixar spm låter sjysst, men retar mig lite på användandet av knasiga inställningar på framförallt virvlar och bastrummor...måste man verkligen slänga på tonvis av kompressorer, channel strips och eq med vintagestukfastmodernt?? Fast eftersom merparten har dessa ljudideal så är det väl mig det är fel på, antar jag. Jag lämnar lite snabba omdömen av alla låtar, observera nu att jag mest bara noterat det som jag stör mig mest på i mixarna. 1. Konstig baskagge. Snygga körer. Fet/bra mix totalt sett. 2. Virveln är inspelad i ett annat rum? Tunn elbas. Feta guror. Lite pappig sång. Bra nivåer annars. 3. För muddig mix. bra bett annars. 4. Fint ljud på introgura. Lite övermixad baskagge. Bra mix 5. Sången i ett annat rum. Virveln är för stark. 6. Lite jobbig ekosvans på sången i introt. Fina nivåer. Låter Rock´n roll! 7. Pappig sång. För mycket pillande med trummorna. Inget tryck i mixen. 8. Distat trumset? Igentligen en frän mix, synd bara att sången ligger lite utanpå det andra som låter så gött! 9. Sjysst introgitarr. För muddig mix. Är det någon Tapesimulator plugg som sabbat en annars bra mix kanske?? 10. Trummor från ett annat rum. Spretig mix. Coola körer i början. 11. Fipplat med trummorna igen...låter lixom inte så om ett rocktrumset i min värld. lite för vass diskant överlag. 12. Lite tunn mix. Lite för yvig virvel. 13. Väl mycket bastrumma. Annars lite tunn mix, det limmar lixom inte. 14. Lite för utmejslade trummor. Bra mix annars. 15. För fet virvel. Rolig och bra mix annars!!!! Bra jobbat!! -men jag är för bitter för sånnahäringa hittepåljud. Man kan väl inte ha roligt hela tiden? Nej till bron. 16. Fippleri med trummor igen. Sjysst mix annars. Kanske lite för mycket fräs i gurorna? 17. Bakom basistens bas? i självaste basreflexens basljuds basfälla som är i basens baskaraktär? 18. Virveln liiiiite för mycket attack i, annars en mycket bra mix där allt annat limmar som en ljuv sommarnatt mot trummhinnan!! Bra jobbat! 19. Trummor lite väl långt borta. 20. Feta guror, men för muddigt. 21. Många som har trummor lång bort...så även här. Fast som sagt, det är säkert mig det är del på. 22. Synt! Bastrumma med fippel. 23. Inget tryck i mixen. Annars skön att lyssna på. 24. Lite för pappig sång, mixern limmar inte riktigt. 25. Lite fräsiga gitarrer, Lite för mycket OH på trummorna. 26. Kansle lite för torr? Körerna är på tok för höga! Tjohopp!
  6. Tjo, Tomten glömde bort mig i år så nu verkar det som om jag får köpa mig en egen julklapp....Tänkte uppgradera med ett nytt ljudkort, men har då upptäckt att det följer med någon sorts mjukvarumixer ihop med ljudkortet...? Kan inte riktigt begripa vad det kan vara bra till då jag själv kan adressera utgångar via Cubase... Så, tex. ett focusrite saffire pro 40, -kan man skippa fåneriet med mjukvarumixern och bara köra via Cubase? Tjohopp!
  7. Hej, -Du måste investera i en sådan här manick... http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/pa-ljud-underhallning/mikrofoner-tillbehor/mikrofonforstarkare/mikrofonforstarkare-med-riaa-p22201
  8. Å andra sidan, kanske man gör musik som man mest själv bara lyssnar på.... 😊 Då kan det ju vara gött med ett par monitorer som spelar lite mjukare och som inte skjuter ut stenhårt mellanregister...
  9. En 4x10 fläskar på bra mycket bättre än en 15 tummare...om det nu är fet bas man är ute efter...
  10. Tjo! Har spelat genom ett antal Trace Eliott stärkare och har väl aldrig känt det där göttiga fladdret i byxbenen...Dom spelar ju väldigt klart med en ren ton som passar jazz och funk men annars är det Ampeg som gäller....Fast det är klart, -det sjyssta gröna ljuset är ju såklart svårslaget! Du blir säkert inte missnöjd med en Trace Eliott rigg.... Tjohopp!
  11. Yepp, det limmar som Hans i Greta! Grymt bra 🙂
  12. Tjo, Min personliga åsikt är att alla närfältsmonitorer låter skit 😛 . Köper man ett par närfältsmonitorer av bra kvalite´ så kvittar det i stort vad det är för märke. Rummet/placering har som sagts tidigare mer betydelse än märket. Mitt råd, komplettera med en sån här!
  13. Hej igen, Efter att ha avinstallerat alla m-audio program under "lägg till/ta bort program" -Testa att gå in i processer och avsluta "m-audiotaskbaricon.exe" innan du försöker installera från skivan...
  14. Hej, Har du testat att avinstallera tidigare versioner? kan vara så att det ligger dubbelt och strular...Sen ska du väl ansluta USB sladden till Blackboxen när installationsprogrammet ber om det...? Lycka till! Ps. minns att med nya drivisar blev latencyn dubbelt så hög mot den drivisen som följde boxen...så installera från originalskivan om du har den kvar...
  15. Fet hallick? -inte en aning..-kolla på flashback kanske?
  16. Jag har lärt mig en ny metod för att reparera och underhålla elektronik, Jag har slängt alla kopplingsscheman och slängt alla mulimetrar all världens väg...Jag har nämligen kommit fram till följande: Det som rusar fram i ledningar och kretsar är rök. Just det, vanlig hederlig synlig rök. När en IC-krets går sönder pyser röken ut och kretsen slutar fungera. Detsamma gäller kablar. Ligger ett par kablar och skaver mot varandra nöts det till slut ett hål och röken läcker ut. Funktionen upphör, helt eller delvis. Ju större komponenter, desto mer rök krävs för att driva dem. Tänk t.ex. på när en transformator går sönder. Då kan det läcka ut massor med rök. Kondensatorer är till för att lagra rök under stort tryck, när dom går sönder rusar röken ut med stor hastighet och en ljudlig bang. Gör alltså allt för att hålla kretsarna så täta som möjligt. Gamla torra kablar bör bytas så att inte röken kan ta sig ut genom sprickor. Så fungerar det! Tjohopp!
  17. Tjo, Har lyssnat igenom allas bidrag ett antal gånger och gjort lite anteckningar.... Det som slår mig negativt är att nästan alla bidrag saknar dynamik. Jag tror inte det är låtskrivarens tanke att alla instrument ska ligga och mala från början till slut. Begriper ni inte att man får 1000 gånger mer tryck om man använder luften som instrument??? 😛 Jag slås även av att många använt alldeles för mycket kompressor/transient pluggar på trumpaketet...Det är väl studioblaskans fel kantänka...-inte ett nummer som inte innehåller "så här fungerar en kompressor" artikel... Nånäväl, för mig har det, rent "tekniskt", inte varit möjligt att utse en vinnare. För många bidrag låter så himla bra... Jag har lyssnat genom ett par Alesis active 520. Däremot så säger mig magen att Mix 28 är bäst. Trots att den är yvig och lite galen samt går precis tvärtemot mitt sätt att mixa, så är det den mixen som jag regaerar på och gör mig glad! Låter lite tannalös banjo hillbilly hell yeahh!! (frågan är ju om mixaren varit finkänslig och mixat enligt den tidens normer eller helt enkelt bara är helt okunnig???? 😎 ) Min produktionspoäng går till bidrag nr. 6. Tänk att så små grejjer kan göra så stor skillnad! Nedan anteckningar får ni ta med en nypa salt. Jag kanske gillar mixen men bara noterat negativa saker... Mix1. Tufft och rått mixat, lite livekänsla. För mycket reverb på sången. För starka körer. För stark lead gura. För kraftig markering på virveln. Mix2. Händer inte så jättemycket i mixen...Låter nästan som om sången styr sidechain till resten på nåt vänster? Mix3. Bra bett i guran som följer basen.Sjysst mix, bra nivåer. Denna hajjade jag till på. Saknar dock dynamik.Sjyssta körer! Mix4. Jobbig panorering i introt. Bra bett. Mixat med attityd. Mix5. Låter köpe, färdigpackad för P4. Lite för tamt mixad. Sjyssta körer. Mix6. Ball med claps! Lite jobbig Hihat. Fina nivåer. Saknar dynamik. Bästa mellanspelet i hela stan!!! BRA JOBBAT! Mix7. Lite skum botten/mörkt reverb? Intressant att lyssna på faktiskt! -första låten med klart eget sound! Mix8. Coolt grepp, låter dock lite instängt.Det här skulle kunna bli redigt coolt med lite med tid...Superbra jobbat! Mix9. Lite för mycket av allt...ingen luft alls. Fast om din målsättning har varit att pressa ur så mycket energi ur låten som det bara går så har du nått ditt mål! :-) Mix10. Fint intro med sparsmakad instrumentering. 1:a låten som andas lite. -Bra. skönt häng i orgeln. Men lite mer attityd hade varit gött. Annars jättebra. Mix11. Gött sväng med fint bett i gurorna. Synd bara att dom ligger och maler lika dant hela tiden...Råaste mixen hitills! Mix12. För mycket reverb. Det var nog din tanke? Du verkar jobbat en del med att få till ett kompakt trumljud.... Mix13. Snällt sound, Tape simulering till max? Skönt att lyssna på. Sången skulle nog vinna på att kliva ur bomullen...Men som sagt, väldigt mysigt sound. Mix14. Lite knasig basavrullning i introt. Lite för hård basstrumma. låter som att en kompressor ligger och trycker på lite för kraftigt. Mix15. Låter ballt. Sjysst sångljud. Synd bara att det bara maler på från början till slut....Kanonbra jobbat annars. Mix16. Lite för mycket kompression. Vi har helt klart annorlunda syn på hur ett trumset ska låta...frånt med disten i leadguran, riktigt fränt ljud där! Mix17. Jobbig panorering med delaysvaret i vänster öra...Sjyssta körer! ++för att du vågar att sticka ut från mängden!! Mix18. Coolt med halvtakt! synd med den asjobbiga dobron som maler...Fränt grepp annars!! Mix19. Fint sound! kul med lite dynamikförändring iom gurorna som hoppar in och fräser lite...Sjysst mixat! Mix20. Lite för kliniskt kanske...Skulle hängt ut rytmguran lite mer... Mix21. Oxå tapesimulering? låter nästan som gummi :-) Någon knasig basfrekvens som mullrar? Mix22. Sjysst sound på introguran, synd bara att resten inte låter lika tufft...distat till sången oxå? Mix23. Sjysst intro. Sjysst produktion. Lite för komprimerade trummor...flanger på acken? Riktigt snyggt/ambitiöst jobbat! Mix24. Lite för mycket basfläsk? Mix25. Fränt sound. Synd att delaysvansen far iväg på sången bara. sjysst mellanspel. Bra jobbat! Mix26. And on the 7:th day, god created: -Virveltrumman!! Mix27: Lite för hårda/tydliga trummor. lite för klinisk. gött sound på sången i mellanspelet! Mix28. Här var det gubbmix! -Tja, det är väl troligtvis åt det här hållet det skulle ha låtit för en sisådär 50 år sedan :-) Mix29. Det låter jättebra men saknar dynamik. Mix30. Mest dynamik hitills. För hög rytmgura, för klen sång. Tycker att det låter helt ok. Mix31. Lite för mycket av alla instrument...har du ett reverb på hela fadderullan? Låter iafallall intressant! Mix32. Bra, men jobbig attack på trummorna. Mix33. Oxå jobbiga trummor..-hur kommer det sig att man orkar hitta ett sådant sound??? -Tycker att många krabbar för mycket med attack/kompressor...Bra mellanspel, inte allas dumt mixat annars. Mix34. Låg sång, Kanske lite ojämna nivåer. Låter faktiskt rock´roll. Mix35. Oxå lite låg sång. Begriper förstås att det jobbats ett antal timmar på trummorna, men tycker likförbannat att det inte gör sådär megastor skillnad. Sjysst pad i sticket! Totalt sett förbannat bra! Mix36. Yeah, snacka om annorlunda trumsound....Hihaten ligger i knät...Vet inte om jag gillart eller ej...-hursomhelst ett kul grepp. Mix37. Här skyfflar det på lite som vanligt...inget som igentligen sticker ut...Låter bra. Tjohopp!
  18. Ett mycket kompetent bidrag föll just bort från min topplista 🙁 Du får ladda om till nästa mixtävling vetja!
  19. Tycker min mix låter bättre i Soundcloud... 😛 Många bra bidrag annars, kommer kräfva mången lyssning.... Tjohopp!
  20. Alles klar! Redigt bra låt med skönt häng....tyckte nog att det satt ganska bra efter att ha rensat bort 12 ton guror 😉
  21. Tjo, Har testat reaper lite till och från...inte så tokigt alls faktiskt, tycker att man hittar mer inspiration när man mixar i reaper än i cubase´s färdiga "kanalvalpresets" ☺️ Ett par frågor bara om det går för sig? Vad är SWS? Var tankar man JS-pluggar? Har varit inne på Reapers forum, men där hittar jag ingen vettig ordning på pluggarna... Tjohopp!
  22. Yepp, Brusar rejält i dessa monitorer, Dra ner gainen minst ett kvarts varv så blir det mycket bättre, du kanske oxå lagt märke till att du knappt kan titta på ljudkortets output level innan det blir tokstarkt 😉 Tjohopp!
  23. Tjo, Kan rekommendera Peavey Rage 158...-975 pix Har en själv som hemmastärkare. -Löjligt bra ljud för den pengen! http://www.emusic.se/default.asp?info=13892# Tjohopp!
×
×
  • Skapa ny...