Jump to content
Annons

remote

Medlem
  • Antal inlägg

    102
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då remote senast vann var 18 juli 2018

remote hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om mig

Socialt

Senaste profilbesökare

4 618 profilvisningar
  • MX3

  1. Några korta kommentarer. Numera rekommenderar YouTube att man använder 44,1kHz/s samples hastighet. Det förenklar för då kan du använda samma ljudfil på flera platser. I övrigt är YT väldigt tolerant med olika video/ljud format. Ett tips när du gör video til YT, se till att du lägger en bild som är 20s lång "end". Det är här du kan lägga till en sk "Slutskärm". Det här är den du ser sist i en videon där kanalägaren rekommendationer på videos, önskar att man ska prenumererar på din kanal m.m. PS/ Överdriv ej video upplösningen på det du lägger upp. Det blir bara jobbigt att hantera. Video-progget går långsammare, tar större plats på hårddisken osv.
  2. Greg Ondo visar här från grunden i denna länk offline processing Du kan också söka i min CubaseINDEX.com över 14000 video clips. //Jan
  3. Hej för info, till Cubase användare, Kopia på mitt Facebook inlägg, därav på engelska: At 19.00 CET (= svensk tid och pågår i 4h), Tuesdays & Fridays Greg Ondo is Live on YouTube https://www.youtube.com/watch?v=xh4y1tM_yC8 Greg answers Cubase questions from beginners / professionals. You ask in the YouTube chat field or in advance to clubcubase@Steinberg.de. You can try using https://cubaseindex.com/ to find answers to your question or other 14,000 questions if you can not attend live.
  4. Hur är det med instrumenten? Är det playback? Jag får inte ihop att det kan låta så bra. Tex trummor och effekter som kräver efterarbeten i studio. Det låter för bra helt enkelt. På svt "Helt Lyriskt". Där Molly Sanden var med och sjung i lada. Med många effekter m.m. Kan det verkligen vara live? Tex tv4 Så mycket bättre" uppfattar jag som om det är blandat mer eller mindre playback. Go Kväll tycks vara live. Vad säger du som kanske var med på något av dessa framträdanden?
  5. Ja och jag tror också /vågar nog säga till 100%, t.om. trummorna är äkta de är mickade 2 m ovan golvet) att de sjunger och spelar i TV i "På Spåret".
  6. Jag tycker mig se att det är ofta är playback såväl sång som komp på TV. I alla fall kompet tycker jag mig se att det är playback. Det är också svårt att avgöra om det är playback då artisterna tycks ha stöd av bildproducenten som byter kamera tex när tidskritiska (läpp-synk) ögonblick tex när artisten ska börja en fras eller sluta och likaså tex vid en sologitarrist. Om man får tro på alla Youtube klipp som visar tabbar så är det sällan live. Så min fråga är är det live i TV?
  7. Hmm... så det finns ingen enkel lösning istf hårdvara, tex nån VST instrument eller så?
  8. Ojoj 2011 senaste inlägg; därför startar jag en ny tråd. Vilken vocoder (synth) väljer man idag nu när allt fler artister använder vocoder eller talkbox. Jag tänkte också hoppa på vocoder tåget!Vad väljer man idag för vocoer (synth) tro?
  9. Sleap! Vilken video menar du? Länken pekar på slutet, jag antar du menar viedeo "Tips for Mix Bus Processing" från Izotope alltså den som precis är slutspelad med din länk.
  10. Hm.. iden är bra. Troligen skulle jag minska på pys och sus. Ersätta det som tas bort md syntar ssom kan vila på tonerna. Tror att det saknas golv, alltså bas eller nåt annat instrument så att hela tonregister nyttjas.
  11. Super tack van Carine!!! Jag förstår alla delar av ditt renonemang och håller med!
×
×
  • Skapa ny...