Jump to content
Annons

remote

Medlem
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

remote last won the day on July 18 2018

remote had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutralt

About remote

 • Rank
  Medlem
 • Birthday September 23

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  Cubase
 • Intressen
  Musik, teknik och konst

Personlig information

 • Skype
  jannesmobil
 • Hemsida
  http://www.harddiskmusic.com

Recent Profile Visitors

3,831 profile views
 • MX3

 1. Hur är det med instrumenten? Är det playback? Jag får inte ihop att det kan låta så bra. Tex trummor och effekter som kräver efterarbeten i studio. Det låter för bra helt enkelt. På svt "Helt Lyriskt". Där Molly Sanden var med och sjung i lada. Med många effekter m.m. Kan det verkligen vara live? Tex tv4 Så mycket bättre" uppfattar jag som om det är blandat mer eller mindre playback. Go Kväll tycks vara live. Vad säger du som kanske var med på något av dessa framträdanden?
 2. Ja och jag tror också /vågar nog säga till 100%, t.om. trummorna är äkta de är mickade 2 m ovan golvet) att de sjunger och spelar i TV i "På Spåret".
 3. Jag tycker mig se att det är ofta är playback såväl sång som komp på TV. I alla fall kompet tycker jag mig se att det är playback. Det är också svårt att avgöra om det är playback då artisterna tycks ha stöd av bildproducenten som byter kamera tex när tidskritiska (läpp-synk) ögonblick tex när artisten ska börja en fras eller sluta och likaså tex vid en sologitarrist. Om man får tro på alla Youtube klipp som visar tabbar så är det sällan live. Så min fråga är är det live i TV?
 4. Hmm... så det finns ingen enkel lösning istf hårdvara, tex nån VST instrument eller så?
 5. Ojoj 2011 senaste inlägg; därför startar jag en ny tråd. Vilken vocoder (synth) väljer man idag nu när allt fler artister använder vocoder eller talkbox. Jag tänkte också hoppa på vocoder tåget!Vad väljer man idag för vocoer (synth) tro?
 6. Ska remixa en låt och tyvärr är sångspåret med för mycket reverb. Vad gör man nu? Jag önskar alltså att flytta fram sången,. Sången ligger nu väldigt långt bak av all reverb. Det finns ett antal anti-reverb att köpa. Frågan är om det fungerar eller om kan använda något "befintliga" alltså tex compress, Eq mfl för ta bort reverb. Alla idéer är välkomna, utom att föreslå att sångerskan ska sjunga om ?
 7. Sleap! Vilken video menar du? Länken pekar på slutet, jag antar du menar viedeo "Tips for Mix Bus Processing" från Izotope alltså den som precis är slutspelad med din länk.
 8. Hm.. iden är bra. Troligen skulle jag minska på pys och sus. Ersätta det som tas bort md syntar ssom kan vila på tonerna. Tror att det saknas golv, alltså bas eller nåt annat instrument så att hela tonregister nyttjas.
 9. Super tack van Carine!!! Jag förstår alla delar av ditt renonemang och håller med!
 10. Jo jag vet... jag var otydlig igen. Jag menade insplenings-källorna alltså ljudkortet. Å andra sidan kan det vara bra (av arkiv tekniska skäl) att behålla 16/44,1 då behåller jag samma format som tidigare. Mina källor är relativa enkla dvs gitarr och sång. Tänker jag rätt tro Om jag har fattat denna långa tråden i mötet att välja ljudkort.
 11. Bra! Då du även streming tjänsterna tar 24 bitar kanske jag ska passa på att byta till 48kHz sampling, istf 44,1 som jag har använt i alla år. Är det en bra ide?
 12. Nästa fundering... Krav på bitdjup in till masteringen? Alltså filen ut från den färdiga mixen. Bör man välja 24 bitar ut vid stereo-mixdown? (kanske ska jag flytta funderingen till mötet Mastering)
 13. Tackar! Jag skrev fel och dessutom uttryckte jag mig otydligt. Det var två frågor i en. 1. Den interna beräkning 32 eller 64 bitar VST-audio alltså,. 2. Ljudkort inställningar och wave filen. (Projekt setup) Fick svar, fast kanske skulle nån kunna utveckla ljudkortet. Är 16 /44 bra eller bör man öka tex till 16 /192 ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.