Jump to content
Annons

Clas Holm

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. I lågregistret finns det ju mycket energi vid 80 Hz. Det brukar jag lämna i fred och starta skidbacken litet lägre ner. Det handlar ju om att ta bort energin från det i princip ohörbara. Vad har du för erfarenhet av lågfrekvenskapning?
  2. Litet synd att de inte har varit konsekventa med stor bokstav i textandet. Borde ha varit CapsLock på all text.
  3. Första bilden ser ju ut som rena alperna. Varför finns det energi vid 30 Hertz? Jag brukar helt kallt kapa allt under 60. Jag är litet stenålders. Har svårt för nymodigheter. Ofta förvränger pluggar fasen för fasen.
  4. Jo jag har förstått det. Men vad händer i pluggen. Jag upplevde det som att det breda spektrat i höger - vänster i lurarna smalnade av. Det blev tydligare, men är det rätt att göra sådär. Äkta vänster och höger värnar jag om. Sen hur man panorerar e ju en annan sak. Jag vill ha mina arbeten "sanna". En gång körde jag en slutmix genom en Exiter som förskönade treble området. Oj vad jag ångrade mig efteråt. Det blev tammi fan som en nyårsraket i högregistret
  5. En vettig console. Jag kör oxo 32c, men i lapptåppen då.
  6. Hej Jon! Sablar vad det var invecklat att bli medlem i Studio.se. Värre än bilprovningen ju. Nåväl. Jag undrar om du kan förklara litet kort mera om denna burköppnaren. Vad jag hör är att stereospektrat smalnar och att vissa ut och seglar ljud ställer sig i givakt i mitten. Är det en fasförskjutare och kan man själv välja intensiteten av påverkan. Som gammal ljudtekniker, tycker jag att detta är fel. Det låter säkert bra, men man skall ju inte manipulera Right och Left med hokus pokus. Allt som inte är rakt inspelat och påverkat av chorus, reverb delays tape saturation etc etc är ju en massa fasförsjutningar och borde inte vara med i en mix. En plate simulator kan pigga upp ett material med måtta. Det går jag med på. Men vad gör Canopenaren?
×
×
  • Skapa ny...