Jump to content
Annons

mimla

Medlem
  • Antal inlägg

    327
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Dagen då mimla senast vann var 30 december 2015

mimla hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

12 Bra

Om mimla

  • Födelsedag 1986-03-17

Om mig

Socialt

  • Skype
    danielaldenmark@hotmail.com
  1. Hej alla glada! Som traditionen bjuder är det dags för vår jullåt från One touch edit. Visste inte riktigt var jag bordet lägga den, men eftersom rullbandaren är i bild la jag den här. Hoppas ni har det gött!
  2. Sent svar som fasen, men är inte det helt enkelt en funktion som bara finns i Pro?
  3. Haj! Jag har dålig koll på min matte och så vidare, och undrar om jag kan paja någonting genom att belasta steget fel om jag kopplar en linebox till VOX ac30's "extension out". Då går alltså signalen fortfarande till den inbyggda högtalaren också.
  4. http://www.recordingthebeatles.com/ Den här boken är ju annars helt jävla bananas. Den har vi i studion. Otroligt vilken detaljnivå de går in på. Har även "En revolution i huvudet", men den är ju inte alls teknisk på samma sätt. På den där hemsidan kan man hitta några utvalda sidor som pdf.
  5. Tack för de fina kommentarerna hörrni! Våra jullåtar blir ofta inte de allra juligaste, men det är nog mest för att vi inte är så förtjusta i juliga jullåtar. 🙂 Håller med Joachim om att saxtomtarna är videons höjdpunkt!
  6. Hej allihopa. För åttonde året i rad kommer här årets jullåt från oss på One Touch Edit. I år med en liten musikvideo där man kan se vår lite härligt julstökiga studio med en massa tomtar i. Mycket nöje! Alla jullåtar, inklusive denna, hittar ni på http://onetouchedit.com/jul !
  7. Jag testade det på flera virvlar och gillade det inte alls. Tycker det låter mycket bättre att bara stämma som vanligt och dämpa med typ moongel om man skulle behöva det. Tyckte att man tappade alla naturlig klang och fick en massa märkliga falska övertoner.
  8. Tänker du för ljudisolering mot grannar först och främst eller?
  9. Cubase har en inbyggd midiarpeggiator som du hittar under "midi inserts" på instrumentkanalen. Den kan du leka med på alla mjuvarusyntar. Den funkar så att du spelar (in) ackord eller toner, så scramblar den upp de tonerna enligt mönster du väljer innan de kommer fram till synten. I många mjukvarusyntar finns det också en del som brukar heta "sequencer" där du kan bygga patterns inuti synten! Nu orkar jag inte titta på videon riktigt, men här verkar de pyssla med lite sånt i synten Oxium som var den enda jag kom på på rak arm som har en sån funktion i sig. Använder väldigt sällan sånadär flashiga mjukvarusyntar!
  10. Jag frågar alltså inte hur rullbandspelare generellt fungerar, utan jag undrar över en ganska specifik mod. Jag beskriver det lite i mitt första inlägg här!
  11. Det ska gå att få ut båda. Det är ingen poäng i att det är i synk om man inte gör pålägg eller så. Ett exempel jag kan dra för att påpeka hur bananas det är är att det inte går att kalibrera den vettigt, då man inte kan lyssna på det som spelas in. Alltså måste man spela in, spola tillbaka, spela upp, ändra, och upprepa tills man har värdet man vill ha. Det konstigaste nu är ju att det inte går att få något ljud ut på repro-utgången överhuvudtaget. Däremot så går repro-signalen ut på sync-utgången om man har kanalen ställd i "safe".
  12. Ah! Märkligt att jag missat det alltså. Borde väl helt enkelt sluta använda mp3 som en smidig filöverföringslösning.. Är detta något som folk i allmänhet känner till känns det som? Det är ju ingen som klagat när vi skickat mp3or i olika sammanhang!
  13. Hej allihopa! Vi har en jäddra märklig mod på vår bandare. Lyckas inte lista ut riktigt vad det är som har gjorts och varför. Tror att modden är från tiden i Sonet studios, så jag tänker att kanske nån av er stött på någon annan med en liknande mod? Jag orkar inte skriva hela faderullan igen, så jag citerar mig själv på engelska från Gearslutz. Hoppas det är ok! "I have a Studer A80 mkII 24 track. A long time ago, it belonged to a film studio, and I suspect that is where it has picked up some kind of strange mod. I can't seem to find any info about it online. It kind of seems that everyone wants to mod it the opposite way. The thing is: I can't get any sound from the repro outputs. The sync outputs play the sync signal when in "sync" and "ready" modes. It plays the repro head signal when in "safe" mode. This means that I can't get it to play the repro signal while recording, which really sucks. Especially when trying to calibrate, it's really really annoying. I don't have much experience with this kind of stuff, but I have had a service technician here today, and he really can't wrap his mind around it either. He's been reading the schematics and just can't figure out what's going on. Also, there is a box on the back of the machine with a lot of cables that fit in the "remote" contacts. No idea what that thing does. It's not plugged in at all right now. Also, the meters never show any output on "repro". According to the manuals, the meter shows what comes out of the repro output, not the repro head, so that makes sense. Does this sound familiar to anyone?"
  14. Ah, nej det har jag inte testat. Kan du rekommendera någon speciell?
×
×
  • Skapa ny...