Jump to content
Annons

kokkelimokk

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Oki vad bra, har nog bara nån dum fråga kvar nu 🙂 Är det likadant där? alltså bara en ingång i taget även vid mic + midi klaviatur? Och vart ska kabeln från preampen in på ljudkortet egentligen? är det coaxial in eller någon av linjeingångarna? Om det är linjeingångarna verkar det ju konstigt om man bara kan använda L och R separat. Tack för all hjälp!
  2. Okej men det låter ju bra, då ska inte två mickar behövas iaf. Men en annan sak jag kom på. Hon har en gammal keybord som säkert inte går att koppla in på något bra sätt för den är riktigt gammal. Men det finns möjligheter att koppla in en nyare midi klaviatur på ljudkortet i framtiden hoppas jag? Har som sagt ingen större koll på hur man kopplar och vad som behövs 😱 Någon som har länkar till en tråd här eller en sida med bra tips för lämplig uppmickning? hittar inte så mycket och vet inte vad jag ska söka på 😄
  3. Vid låtskissning så duger det gott att spela in sången via micken (såklart) och om hon har en acke med inbyggd mick(?) så kan hon ju ta den via instrumentingången. Dessa kör hon in på varsitt spår. När hon sen går skarpt för inspelning så kör hon respektive separat och använder micken också till gitarren. Edit: Hon behöver ett par slutna hörlurar för att slippa läck när hon lägger sången. Där sa du nåt! Den hon använder har hon ju faktiskt mic i. Hon har ifs 2 st utan mic också bland annat en 12-strängare men den måste ändå lagas så det är inte så aktuellt just nu. Men då kanske det där paketet kan bli bra då. Är det preampen som du menar är en kanal? Går det att köra med dubbla isåfall ifall det skulle bli aktuellt med två micar i framtiden?
  4. Jo precis! kan tänka mig att det kan smita in en del ljud beroende på vilken mic man använder, tror du mix-möjligheterna blir mycket sämre om det tex hörs lite gitarr i sångspåret? Ni som spelar in allt samtidigt, kör ni med en eller två?
  5. Hejsan, funderar på att köpa lite studio-prylar för hemmabruk till tjejen men vet faktiskt inte alls vad som behövs. Hittade ett intressant paket på emusic.se HÄR Men vet inte om det räcker med en mic eller om två är att rekommendera? Får väl bestriva stilen som pop/singer-songwriter/trubadur. Hur gör ni? En mic och spelar in allt ljud samtidigt? En mic och spelar in ljuden separat? Allt ljud samtidigt men separata micar?
×
×
  • Skapa ny...