Jump to content
Annons

nossbokaj

Medlem
  • Antal inlägg

    105
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av nossbokaj

  1. FireWire kallas oftast IEEE 1394 i PC-världen, förmodligen för att FireWire är ett varumärke som tillhör(?) eller åtminstone är skapad av Apple. Jag tror snarare att det är betydligt vanligare att stationära PC saknar FireWire än bärbara PC som nästan alltid har det. Mac har det alltid.
  2. Capo på andra bandet kanske? Edit: Oj, nån var några sekunder före...
  3. nossbokaj

    CREED

    Eftersom Brandon Lee föddes 1965 och den här Creed-snubben 73 (enligt Wikipedia) så verkar det ganska orealistiskt ja.
  4. Det låter bra! Skoj att höra musik på svenska. Jag gillar energin i låten och du sjunger bra och ärligt. En grej jag tänkte på är att ni varierar spelsättet ganska ofta i låten, kanske lite för ofta, eller kanske inte, jag vet inte. Lycka till!
  5. nossbokaj

    Boten Anna

    Jag tycker det är en grymt bra idé. Det är ju texten som gör det. Gillar särskilt det dialektala rimmet "bot" och "hårt", ha ha.
  6. Vox AC30 här. Fender är inte dumt heller.
  7. Det jag har råkat höra av "kinesisk demokrati" överraskar. Trodde Axl hade tappat rösten helt efter live-klippen man har sett från Vegas och Rio, men tydligen har han lyckats få till det i studion.
  8. Det är väldigt vanligt att man dubbar sång (det vill säga spelar in två tagningar). På "Du är ånga" har de definitivt gjort det (kanske fler än två till och med). På det dubbade spåret har de skurit bort en massa diskant och panorerat den åt höger.
  9. Hej hej! Men hördu, vad har du för tidsuppfattning egentligen. Du har PRECIS blivid tipsad om forumet i oktober och hunnit med 700 inlägg! 🥰
  10. Köp inte gitarren om du inte har en förstärkare som kan matcha den. Jag skulle hellre lägga 10000 på en gitarr och 14000 på en förstärkare.
  11. Jag har dock inte reagerat tidigare på det fast jag har hört låten många gånger...
  12. Ha ha. Jag hör det också 🙁
  13. Bra röst och bra refräng. Dock tycker jag inte om tempobytet, men jag är nog inte så förtjust i tempobyten överhuvudtaget i och för sig.
  14. Gå in på metronome setup och välj ett passande antal takter under precount. EDIT: Finns under Transport tror jag.. Sitter inte framför Cubase nu.
  15. Jo det är att man gör tolkningar av låtarna, inte covers 😉 Jag tänker mer på att ett tribute-band bara kör låtar från ett enda band eller en enda artist medan ett cover-band oftast gör låtar från flera olika. Vet flera band som kallar sig tribute-band som eftersträvar att köra låtarna exakt som orginalet. Ett tribute-band är förresten ett cover-band men ett cover-band är inte nödvändigtvis ett tribute-band... Eller är jag ute och cyklar? 😎
  16. Jag tror jag vet vad det är. Välj en specifik MIDI-input (ditt M-Audio) istället för "All MIDI inputs" för MIDI-spåret. Det är ditt andra (inbyggda) ljudkort som ger upphov till flamen. Hade jag rätt? 🙂
  17. M-Audio Audiophile USB. Det är billigt och jag gillar enkelheten med det. Men jag tycker det är för hög latency för att det ska kännas riktigt bekvämt egentligen.
  18. Jag gillar låten. Sången och sångljudet är bättre än de förra alstret jag hörde från dig. Snygga stämmor också. Jag tycker att den akustiska gitarren inte låter så jättebra. Har ni spelat in den med gitarrens inbyggda mikrofon? Låter så i alla fall. Inte mycket briljans i den tyvärr. Jag kanske är helt ensam om det, men jag tycker allt jag har hört från DFH låter dåligt. Det har ju rykte om sig att vara skitbra men för min smak låter DFH rätt fjantigt och tamt. Speciellt kicken. Kanske passar till hårdrock, vad vet jag? Även om det är tänkt att vara mångsidigt så hör man att det är hårdrockare som står bakom det. Men låten är bra och så även sånginsatsen. Jobba lite till på det andra. Spontant tycker jag texten är bra också. Vilket ger extra plus i mina ögon 😆 Trevlig helg!
  19. Dinosaur Jr om jag inte ser fel.
  20. Nu kom jag på en bra en 🙁 The Shadows
  21. Just det. Funderade vad det var för nåt, nu ser jag. Den gula snubben som står och hänger under shop-skylten. Vad är det?
  22. Har ni missat Green Day?? EDIT: Kul det här... Lauryn Hill, Jewel, Velvet Underground. EDIT 2: Vilka är de vita snubbarna som sträcker upp händerna? Manic Street Preachers?
  23. Sången är superbra. Ljudet är superbra. Trummorna är superbra. Crashen i refrängen är så snygg! Låten är fin fast rätt anonym, inte dålig men inte jättebra. Funkar som albumspår men jag är inte säker på att den skulle hålla som singel. Instrumenteringen kan bli bättre. Elgitarrerna hade kunnat tillåtas att sticka ut lite då och då. En slide som flikar in här och var. Det känns som att det bara rullar på med de akustiska gitarrerna. Alla andra instrument förutom trummorna är gömda i smeten. Många pålägg som åstadkommer relativt lite tillsammans tycker jag. Nog med det negativa. Jag kanske ändrar mig om jag lyssnar på den fler gånger. Det låter som en skiva i alla fall och jag bedömde den efter de premisserna. Lycka till och ha det bra!
  24. Imponerande, helt klart. Nåt annat kan man ju inte säga. Fast jag är uppenbarligen rätt ointresserad av såna här prylar eftersom jag inte orkade lyssna färdigt på låten 🙂 Men du är ju fingerfärdig som en ficktjyv, så sträck på dig 🙁 EDIT: Slarv..
  25. Jag fattar inte vad man ska med en on/off-knapp till på sångmickar. Den är ju bara i vägen och skapar bara förvirring 😮
×
×
  • Skapa ny...