Jump to content
Annons

danieel

Medlem
  • Antal inlägg

    73
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om danieel

  • Födelsedag 1984-11-13

Om mig

  1. Ok, men då var jag ju rätt ute från början ändå av någon anledning. Klicka på Dean, Vintage och Schecter där. Var på Musikbörsen, 4Sound och Jam idag, men de hade inga inne vad jag såg. 😱 :musik Ska fundera kring dom där gurorna, helt klart. Tack för hjälpen! Ingen fara, danieel! Du är inte den första som förväxlat en akustisk med mick och en halvakustisk... Jag borde ju faktiskt ha hajat när du skrev "stålsträngad"! Däremot är det ditt fel att jag blev skitsugen på Peavey'n i Red Sparkle nu!!!! 😕😱 Hehe. Jag skulle vilja skylla allt på dig, som har fått mig att bli sugen på Ibanezen (AFS75T-TRD) du länkade. Cazzo! Tack för att ni hjälpte till att skramla nätet lite. En kompis tipsade om att Yamaha har färgglada gitarrer, men jag har inte funnit någon röd än. Ska nog hålla ögonen öppna i några månader till innan jag slår till, annars kommer jag ju hitta "the ultimate red guitarr" så fort jag lagt beställningen.
  2. Amen fan va dum jag är då! Det jag menar är en stålsträngad jäkel som man kan plugga in i stärkaren, om så önskas. Jag ber om ursäkt för mitt otroligt dåliga ordförråd! Störigt också att dom där halvakustiska gör att det rycker ordentligt i baguetten...
  3. Alla mina gadjets måste vara röda, annars får jag huvudvärk. Vitt går ganska bra också. Jag gillar röda saker helt enkelt, men allt ska inte vara rött, bara detaljerna (idet här fallet räknas hela guran som jag letar efter som en "detalj" i mitt liv). Kan ha någonting med Arsenal att göra. Röd/vitt är ju rätt oslagbart.
  4. Man tackar, man tackar! Ska gräva ner mig lite nu då.
  5. Nu när sakerna börjar falla på plats här i studentlyan är det inte många prylar kvar innan jag kan sova gott. Det jag är ute efter nu är en stålsträngad gura (halvakustisk), och det viktigaste är att den är röd. Och billig. Billig och röd. Med "billig" menar jag en prislapp under 3000kr. Anledningen till at jag frågar är att jag letat mig tokig, så är det någon som har koll får ni gärna tipsa. Jag bor i Göteborg, om det skulle råka vara så att någon sett något i någon butik... någonstans. Nåväl.
  6. Det kan ju betyda lite olika saker 😲 Ska snart beställa från dom, om inte annat så för deras snabba svar på mailade frågor. Synd bara att dom tog bort sen snygga pappvarianten dom hade förut.
  7. Hej alla och tack för bollandet. Nu löste jag det emellertid problemet såhär: Ljudkort UT > Line in, kanal 4 Ljudkort IN > FX Send På något sätt funkar det utmärkt 😕
  8. Har ringt en kompis, men han kunde inte hjälpa mig heller. Om det är till någon nytta: Använder mig av M-audio 24/96-kortet Har kopplat utgångarna från kortet till "stereo aux return" Ingångarna på kortet sitter i "ctrl room out" på mixern Använder cubase också. Känns som det finns en enkel Kalle Anka-lösning på det här som jag inte greppar. EDIT: och där hittade jag den. Hade 50% utslag på "aux return"-funktionen. Grattis mig. EDIT2: Fuck. Ja som blev så glad. Vrider jag ner den helt så skickas ju inte medlyssningen ut i lurarna = omöjligt att kunna spela in rätt. Gaaah! Jag kopplar ju som en sopa.
  9. Jag har haft "2TK TO MIX" knappen nedtryckt av misstag några gånger och fått samma resultat. Den knappen skall nog vara uppe om man inte vill spela in allt som hörs. Humma... jag hittar inte ens någon sådan knapp. Jag har tagit två snygga kort på den och hur jag har det kopplat nu, men mitt ftp-program gillar inte min nya router, så vill någon ta sig en titt kan ni adda mig på msn: danieel@kent.nu Annars ser den ut såhär: http://www.behringer.com/802/802_big.jpg Kan någon guida mig om hur jag ska sätta i ut/in-gångar via den är det ju tipp-topp. All hjälp är sjukt uppskattad!
  10. danieel

    Nybörjarproblem

    Har precis köpt resterande delar av vad jag behövde för att kunna spela in lite musik i min lägenhet. Enligt gubben på MB här i Göteborg skulle det räcka med en mixer mellan ljudkortet och hörlurar/mick. Mitt problem, som jag utan vidare rodnar lite över, är att jag inte lyckas koppla sladdarna rätt. När jag bandar någonting på ett spår går det bra, men när jag ska spela in på spår två överförs allt jag hör i lurarna till spår två (dvs. medhörningen, eller medlyssningen eller vad vi nu kallar det). Naturligtvis vill jag kunna höra allt från lurarna, men bara skicka in den aktiva kanalen på mixerbordet till ljudkortets "in". Hur göra?! Vore grymt tacksam för hjälp, har 2 timmar kvar innan flickvännen sätter helg-tänderna i mig, så ska det bli någonting skrivet är det nu det ska ske 🙂
  11. Min flickvän tycker att alla gitarrer ser likadana ut. Och så tycker hon att jag ska köpa den här: 😄
  12. Det var ju faktiskt precis vad jag ville höra! Svårt att tänka mig att en ägare av en Fendergitarr skulle upplevt en massa jux med den, men ändå skönt att vara på den säkra sidan. Då får det bli ett köp!
  13. Så det vi vet om gitarren är att den kanske har vissa likheter med Jaguaren? 😉😉
×
×
  • Skapa ny...