Jump to content

red_house_painter

Medlem
 • Content Count

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by red_house_painter

 1. Med den beskrivningen så tycker jag nog att det mer låter som att den är trasig. problemet med 441 och 421 är att om man tappar dem (eller råka slå till den vid virvelinspelning) så att kapseln pajar så är det bara att slänga. jag hade en 421 en gång på golvpukan som just drabbades av ett slag av en alldeles för taggad trummis. blev tunn och frän i ljudet och enda man kunde göra var att byta ut kapseln på dem. Det kostar alltså lika mycket som en ny Mick. hur som, jag har en 441a som jag använder ibland på virvel. Väldigt fin och detaljerad. Men ibland känns det inte värt med en sådan mick på virveln. Stor, lång och känslig. Det är inte alltid den får plats och backar man den får man härligt med hi-hat 🤣 men absolut fantastisk på virvel, sång och piano.
 2. Hmm intressant! För övrigt så tänkte jag nog att det skulle vara lite mer tryck i det här testet av forumanvändarna. Det kan nog också vara så att detta blindtestet i regel är för folk som faktiskt har och använder bandmikrofoner och någonstans känner igen sig i ljudet och lätt kan använda sig av uteslutningsmetoden! Utan att avslöja för mycket här så vill jag själv påstå att vissa av mickarna funkar mindre bra på dessa mått som vi använt i testet så jag tror det också spelar roll. Men vi ser, någon kanske vågar gissa lite mer här...
 3. Igår bestämde jag och Tiger att vi gör ett stort bandmikrofon test av våra egna mickar eftersom vi båda älskar att jobba med dem och använder dem defintivt mer än sällan! Vi gjorde ett ganska osmickrande test där vi spelade in alla mikrofoner genom mitt Antelope Studio Orion rev 2017s interna preamps med 50dB gain för att kunna få en så "ärlig" känsla från mikrofonen som möjligt och också för att presentera en så "jämn" inspelning som möjligt. (Volym har sedan justerats i efterhand för att alla ljudexempel ska låta hyfsat nära varandra.) Men varför säger jag osmickrande? Givetvis har varje mikrofon sin karaktär och dessa behöver defintivt mer power för att prestera bra. Detta märks tydligt på volymsvagare källor såsom piano och akustisk gitarr där vi crankade 65dB (max på antelope) men fick egentligen bara mer brus så vi uteslut dem från det här testet. Om folk är intresserade så gör jag ett till test så småning om med lite fetare grejer som verkligen är anpassat för bandmikrofoner! 😎 Går man i köpestankar så kan det nämnas att 3 av mickarna ligger i ca 10.000kr träsket (dvs om vi delar R88 i tu till en R84) och för att göra det mer intressant så slänger jag med en T-bone som ligger på tusingen och en RCA som helt enkelt kostar lite mera pengar 😆 ) Och för att förtydliga... En passiv bandmikrofon behöver ha sin kompis (bättre preamp) för att verkligen få skina. Har man inte det så kan istället en aktiv bandmikrofon vara ett alternativ. Men för att återgå... Testet består av 2 trumtagningar (front och som OH) där alla mikrofoner har recats vid samma tillfälle. "4." är alltså samma mikrofon i de båda tagningarna. Men vem är vem? Rösta gärna vilken ni tror är vilken! Svaren presenteras 1a oktober! Mickarna som används kommer här i bokstavsordning: - AEA R88 (= stereomikrofon men är inspelad med sin L side) - Coles 4038 - Extinct Audio BM9 - RCA 44bx - T-bone RB500 Test 1. FRONT Alla mickar är placerade 80cm högt och ca 80cm från trumkitet pekandes mot övre delen av bastrumman Test 2. OH Alla mickar är placerade 130cm över trumkitet pekandes mot beatern
 4. F.Ö. Detta är i full gång ifall någon moderator vill ta bort mitt ämne!
 5. Jag har bestämt mig för att för en gång skull få ordning på allt och skippa mina ytterliggare "påbyggnationer" och adderingar av 2x24 jack patchbays som just nu är 4st. Allt är egentligen en enda röra och grejer åker in och ut pga arbetssätt, byte av moduler osv. Jag har alltså tänkt gå över till bantam TT för att få plats med alla moduler jag har in i mitt kommande arbetsbord. Jag skulle därför behöva ha lite hjälp med att dels välja ut 2st bra 2x48 patchbays men behöver främst hjälp med UTFORMNINGEN av hur patchbayen bör vara fixad för enklast möjliga! Rent budgetmässigt (för att det är så tråkigt att lägga pengar på) så lutar det nog åt antingen Signex eller Switchcraft soldered versions. D-sub blir för krångligt även om installationen hade varit guld. Det känns inte riktigt som att det bara är att slänga in alla grejer i patchen och köra. Vill att det för en gång skull faktiskt är lite genomtänkt med ljudkort och alla i/o. Vet inte om det finns firmor eller enstaka personer här omkring så fixar sådant. Jag har huvudet åt alla andra möjliga håll men kan löda utan problem Bonus om någon vet var jag bäst får tag i lösa bantam pluggar. Mouser, canford etc?
 6. Mats, om det blir av med JB för mig (har ändå pratat i telefon med honom och inväntar nu en ritning!) kanske du skulle vara intresserad av att skaffa min möbel? 🤔 Jag byter mest upp mig för att få plats med mer rack. Kan skicka bilder på den om du skulle vara intresserad!
 7. Det är lite så jag också har tänkt. Snickare brukar kunna hitta lite skojiga bitar och bygga av. Sedan handlar det lite om erfarenhet för min del. Jag kan skissa upp något men säkert missa detaljer och då är det bra om någon redan byggt något sådant innan kan läsa grejer mellan raderna! Får jag lånat en riktig bordssåg på en verkstad så kan jag säkert få fram mina grejer på en eftermiddag 🤣 annars välkomnar jag gärna fler tips här!
 8. Vill rymma ca 24U totalt bara på ”desktop” platsen! Så jag behöver en lite större möbel. Annars fina grejer!
 9. Söker någon händig craftsman som kan bygga ihop en ny studiomöbel till mig. Jag kollar runt på Sterling och Sessiondesk och funderat på att beställa något sådant men vill helst ha en träigare touch på det hela. Blanka MDF möbler är inte min grej. De är utformade ok men inte helt vad jag är ute efter. Jag vet precis hur jag vill ha den men svårare att hitta någon som kan hjälpa mig med detta projekt. Antar att flera kanske känt så. Byggde min förra möbel själv och kan göra det nu också men har snart byggt färdigt min nya studio (tagit ca 1år..) och vill helst lägga fokus på att få det att rulla än att lägga ytterliggare någon/några månad på att bygga en ny möbel. Man kommer långt med cirkel-, sticksåg och slipmaskin men jag har precis sågat klart i vad som känns som halva amasonas. Är hyfsat klar med det 🙂 Jag finns i Göteborg och vet inte om det är någon snickare eller vad jag nu ska leta efter! Känns som att man åtminstone vill bolla några ideer med någon som gjort sådant här förut
 10. För mig låter det som att det svåraste här är att det blir för stark volym i rummet. Om alla hör varandra så är det ju bra! Kan det vara så att det är kala väggar och ljudet studsar runt i rummet? Eller hur ser "ljudbehandligen" ut? Jag vet inte hur mycket det skulle hjälpa men om ni har någon beta58 eller liknande att låna av någon kanske det skulle hjälpa till att få bort att det övriga slår in i micken. Betan är istället supercardioid och mer riktad. https://www.shure.com/en-US/performance-production/louder/faq-whats-the-difference-between-the-sm58-and-the-beta58a Positioneringen i rummet kan vara en annan. En extra monitor för henne bidrar till ännu mer volym i rummet men om den spelar svagt och ger henne mer luft kanske det funkar! En annan grej är att försöka hitta frekvensen (roten) som spelar er det största sprattet och försöka eqa bort den lite för att se om det blir bättre.
 11. Hej! Jag sitter och tittar runt på lite alternativ till mina main Genelecs i studiorummet. En klassiker är att ha ett set av "svårare" högtalare såsom NS10 eller mixcubes för att få en bredd på hur det låter genom ett "kasst" system. Men jag tänker på dagens teknik och hur lyssnarna numera lyssnar på musik. Det är mycket kompakta JBL, Bose, UE (BlueTooth) etc högtalare som pumpar ut ljud. Inte alltid särskilt starkt men ändå stereomixar (och såklart mono) ut genom små system. Jag sitter därför och funderar på vad som hade gynnat mig i rummet. Jag funderar på ett extra par högtalare av flera anledningar. Hur har ni valt att göra? Ni som är "etablerade" eller "seriösa" mixare/producenter där det finns plats för ett B-system. Är det ett set Ns10 eller mixcubes eller någon BT-lösning ut till någon modern hifi lösning. Stereotorn? Eldorados hifihögtalare från hemköp? För min del så letar jag efter något som fortfarande kan ge mig volym men också något jag kan vända, vrida och flytta runt utan att egentligen bry mig ifall det inte hamnar på "rätt" plats igen. Helst stereo och aktiva Tankar?
 12. Tänkte byta en dörr mellan två inspelningsrum. Just nu är det en utanliggandepå dörr som är monterad i reglar i betong (tänk skyddsrum med 30cm tjock betong). Den dörren är inget och snacka om. Den är kass... Jag fattar att vilken som helst av dörrarna kommer funka bättre men jag undrar om jag vinner något på att ta 40dB dörren (1000kr mer..) och montera den på samma sätt? Dvs i reglar mot betongväggen istället för 35dB? Eller ska jag hellre sikta på att skaffa två dörrar (en på var sin sida) då konstruktionen är som den är? Jag förlorar en hel del plats i att montera in en till dörr på andra sidan. Det jag är osäker är ifall de 5dB gör skillnad eftersom det nu sitter reglar på 90x45mm som ram i betongen. Själva ingången (utan dörr) är 109cm. Vill isolera det så bra det går eftersom det ena inspelningsrummet tillhör ett annat kontrollrum. Om ni har 5000kr och väljer ett alternativ som ni tycker är "bäst" och vad skulle ni ta? A) 40db dörr och hoppas på det bästa! Men unna sig mer plats på andra sidan väggen B) 35dB dörr (och hitta någon begagnad branddörr på återbruk och ha på andra sidan även om det snor mycket plats i det andra rummet) C) Medvetet välja 2st dörrar på direkten från återbruket och spara ca 2000kr. Vågar nästan svära på att återbruken sällan har 35-40dB dörrar i storleken 10x21
 13. Har alltså 1 st hel samt en med drygt 1/3 burk om någon vill ha. Tänker att någon säkerligen har användning av det. finns att hämtas i min studio på Lindholmen i Göteborg.
 14. JAAA! Bra ide! Det är säkerligen inte många kanaler som kommer behöva fasvändas så då kan jag se till att ha några hål i patchen dedikerade för det fram tills den dagen jag faktiskt lämnar in limpa efter limpa för att fixa till modden ! Kommer funka kanon! Tack!
 15. Jag skulle behöva hitta mig någon flerkanalig fasvändare då mina gamla preamps från -65 (12 kanaler) inte har detta och jag känner i nuläget inte någon lust att modda dem. Det är säkert något jag kommer göra på sikt. Men jag tänker att det rimligtvis borde finnas något jag kan ha mellan mina mikrofoner innan de slår in i preampsen! Det finns adaptrar som tex JTS och Sontronics bygger men det känns orimligt ovärt att behöva gå bakom ett rack för att vända fasen. Skulle gärna ha ett rack eller box. Några tips på detta?
 16. Vet inte om du skulle vara rolig men det där är faktiskt ett bra sätt att öva. Kanske inte för alla men definitivt för mig. ☺️ Image är mycket men helt fel väg att börja allt med. Börja i rätt ände... Öva på alla vis, gitarren högt upp, sittandes med gitarr mellan båda benen (ala classical guitar), liggandes då såklart och öva olika tekniker, spela alla låtar du kan. Allt du kan tänka dig! Förfina kvaliterna i spelet. När du har hittat säkerhet och bekvämligthet från alla dessa variabler kommer allt att kännas enklare. Jag tänker dock att en spelstil har man någonstans i grunden. Gäller att hitta den som funkar mest optimalt. Under tiden övar man på alla vis. All kunskap ger bredd oavsett vad du spelar. Så kontentan, om du spelar med gitarren ståendes med att ha den längre ner än vad som känns bekvämt för dig så att du inte lyckas hantera palm mute.. Då ska du helt enkelt inte ha den där.Finns inget värre än att se en poser på plan 🤐
 17. Hm... det finns en drös med studios här borta i Göteborg men jag tror nödvändigtvis inte det är lösningen på problemet. Tror främst det kan vara sista touchen på produktion/mixning som ni behöver. Men absolut, man kan inte polera en... och jag är kanske inte heller något fan av Röde för visst är mikrofonen en viktig faktor i det hela. Men innan ni börjar hyra dyr studiotid. - Hur ser det ut där ni lägger sång? Dvs, har ni hittat någon sweetspot där ni lagt den flesta av sången där ni känner att ni får energi osv? Är det akustikbehandlat? - Testat samma ställe med säg en dynamisk mick? Bara för att en mikrofon är dyrare betyder det inte att den är bättre och passar alla. Många som sjunger in all sång i sm7, sm57 usw... Sm7 ligger kanske i samma prisklass som eran Röde.. Personligen gillar jag inte screens/reflection filter men det kanske skulle kunna hjälpa er lite vid källan? Men visst, en bra mikrofon med passande preamp kan skapa den bästa 3D känslan! Men man behöver inte en U47 och en strip från ett Neve 8048 för att få till det. Handlar såklart också vilket ideal och karaktär man vill åt.
 18. Btw, här har du lite fler europabaserade modulställen! Jag har inte provat något från dem själv men folk pratar i regel varmt om dessa i ens flöde på 500-serie moduler! SOUNDSCULPTUR (kits från Frankrike!) THE DON CLASSICS (kits från UK!) blev nästan själv lite sugen....
 19. Om det är 15 år sedan du lödde så rekomenderar jag nog att börja göra några enkla pedaler först.. Visst behöver du multimeter men om det var ett tag sedan du lödde vill du inte skaffa ett "seriöst" DIY där det sedan visar sig att man bränt komponenter pga dålig teknik eller ojämn lödkolv och måste beställa grejer på nytt. Det finns dock enklare kit att börja med och DIY markanden är gigantisk numera. Finns flera forum därute. Googla och kolla. Rackbaserad 1176 brukar vara en klassiker att försöka sig på. Inte enklast av dem men säkrare än att göra pultec eqs. Så om det är 500 moduler du vill börja med så kolla upp dessa. Dessa har bara bra omdömen om sig och är klassiska DIY kit med allt du behöver. - CAPI (preamps, eqs, summeringsboxar osv..) äger själv 4st moduler - AML (preamps, eqs, comps..) äger 2st pre/eq - HAIRBALL (preamps och compressors. Både rack och 500) DIY pedaler finns det dock massvis om... och är en vettig start om du vill börja löda seriösare grejer! Jag hade dock skaffat en lite bättre lödkolv som bla är snabbare men också ställbara gällande temperatur. Det är dessutom roligare att löda när det är enklare.
 20. Jo precis, DB25or har jag en del redan eftersom jag har en adc och gärna gillar att göra det snyggt på baksidan. SÅ en 4-5st har jag nog. Men absolut, det är en extra kostnad. Audient nero finns för 4-5 tusen så det ser jag inte som någon jättestor extrakostnad för att få TB, monitorswitch och hörlursutgångar. Jag snubblar runt lite på Ferrofish Pulse16 som många verkar gilla. Men då igen, kör man antelopes converter och gillar stabiliteten så hade jag gärna stannat där. Och gärna med ett kort istället för flera delar! OM det nu inte visar så att det finns andra fördelar med att ha separat AD/DA Det känns så udda att ha 12/16 på studio rev2017. Fuckar till det lite i huvudet
 21. Förra året var jag lite snabb i mina uppgraderingar av ljudkort och skaffade mig ett Antelope Orion Studio Rev2017 (från Apollo duo). Antelope har 12 analoga in, 16 analog ut, adat osv... Kortet är skitbra och jag är nöjd. MEN några månader senare efter köpet så blev det så att jag fick tag i en större lokal med helt andra möjligheter än tidigare. Jag fick också möjlighet att skaffa ytterliggare 12 grymma preamps som bara var för bra att inte ta. Jag hade egentligen klarat mig på 16 analoga i/o men jag skulle gärna vilja ha fler i/o... Här är jag osäker på vad jag ska göra och dessa är mina tankar. 1. Antingen säljer/byter ut mitt kort och skaffar tex ett Orion32 som då har 32 analoga i/o 2. Eller så bygger jag ut allt med en separat 8 eller 16ch ad/da. Det känns lite hugget som stucket.. Jag behöver inte några fler preamps då jag egentligen har 20st.. Api, Neve style grejer.. och vill jag ha en bra ad/da så känns det som att jag får fler komponenter men antagligen betalar mer än om jag byter ut mitt kort mot ett större.. Så vad skulle vara min fördel att ha en separat ad/da? Vad har jag för beggade ad/da alternativ isåfall? Rosetta 800, lynx aurora, rme adi..? Skulle det kännas likvärdigt med den kvaliten jag redan har? Det tar emot att köpa en ny 8ch ad/da för 15-20k. Om de inte ger mig stabilare prestande eller bättre omvandling så är det som sagt samma pengar som alternativ 1 igen... Hade varit intressent och höra vad folk har för tankar kring detta. Gärna med konkreta förslag för detta ger mig så mycket seriös huvudvärk
 22. Hej! Jag håller precis på att slutföra ett av mina rum i min nya studio här i Göteborg. Just nu är behandligen av rummen i full gång och jag ska inom kort få ett nytt besök av akustikern för att mäta av hur allt blivit. Jag har en stor öppen ventil (per rum...) ut från byggnaden ut till friheten som min enda luftkanal. Jag har totalt 3 rum med totala 90-100kvm i en källare. Min tanke är att det hade varit fiffigt att kombinera en akustikbehandlad kontrollrums "ö" ovanför mixplats med tillhörande luftrenare av något slag. Någon som har byggt det så eller vet om det går att göra? Jag vet att större fasciliteter lyckats med detta (dock säkert vanliga luftkanaler) där man har kunnat bygga allt från scratch. Detta är inte någon möjlighet för mig. Luftrenare hjälper mig mest mot damm och ser till att luften åtminstone är renare när man inte har tillgång till från/till-lufts ventiler. Hade varit grymt om någon hade haft något kanonförslag jag hade kunnat spåna vidare på. Övrig fråga, vad kallar man ens denna "ö" ovanför sweetspot vid mixplats?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.