Jump to content

Romarn

Medlem
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutralt

About me

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Mattias är mitt riktiga namn och jag är gitarrist och sångare i bandet Numbah Ten. Spelar in en del i min hemstudio och har även varit med och producerat en av våra skivor. bla,bla,bla

Recent Profile Visitors

2,368 profile views
 1. Saknar inserts? Beror ju på vilken modell man tar. Det blir väl inte dyrare än att köpa Antelope ? https://www.presonus.com/products/StudioLive-32S
 2. Ja jag är tacksam för alla tips du har gett. Kommer kolla vidare på grejorna. Har lite tid på oss eftersom inköp kommer göras i början på nästa år. Just nu har jag fastnad och kollar på Presonus Studiolive consoles. Vad har du att säga om dem?
 3. Vi har inte tänkt köpa en full studio och vi vet vad vi behöver...fler kanaler. Vi har spelat in många gånger förut men har då behövt krångla med olika lösningar som två datorer med två ljudkort, kopplat in mixer innan ljudkortet etc. för att få fler spår på liveinspelningar. Men vi vill inte krångla mer med sånt och vi har ekonomi för att köpa grejor. Vi har heller inget intresse av att gå in i andra studios eftersom det alltid blir så begränsat med tid och det dödar kreativiteten. Vi vill spela in och producera själva när vi har lust.
 4. Ok! Mycket info att ta in här! Tack för det! Vi kör PC just nu men vi kan byta till Mac om det behövs. Just nu har vi bara haft en laptop+ljudkort. Vad menade du med lyssning? Vi har Fostex PM-2 monitorer och har även tänkt köpa någon hörlursförstärkare.
 5. Ja tanken är att vi ska spela in så mycket live som möjligt. Kommer väl ha c:a 12-16 mickar på trummor och rum enbart. Har hittills bara haft ett Focusrite Scarlett med 8 ingångar vilket har begränsat oss. Nu vill vi ha möjlighet att spela in c:a 20 separata kanaler (mickar) på en gång in i datorn. Budgeten är ganska hög och vi är ute efter saker som fungerar smidigt och inte krånglar, är välljudande och lätt att hantera för ett icke proffs. Gällande bandmickar så äger vi inga nu men har funderat på att köpa ett matchat par aktiva.
 6. Har ett par Fostex PM-2 där ena elementet gått sönder. Var köper man nya element som passar? Behöver inte vara samma element som sitter i men vill inte ha något sämre. Vad rekommenderas?
 7. Verkar vettigt! Det behöver inte vara en enhet men der skulle vara smidigt. Jag får kolla in Antelope. Jag har eventuellt möjlighet att köpa Yamaha DM2000 billigt! Skulle det funka tror du?
 8. Hej! Jag behöver tips på vad jag ska köpa för USB-ljudkort till PC. Vill ha 24 xlr inputs med bra mickpreamps (inte massa brus och skit!). Inga Adat-lösningar utan vill ha en enhet. Gärna om det finns gate, eq och kompressor på ingångarna men inte nödvändigt. Gärna att det finns mjukvara med mixer till ljudkortet. Shoot!
 9. Får inte lägga ut låten jag mixar tyvärr och referenslåt är nog snarare referenslåtar i så fall. Får kolla lite vad jag hittar så lägger jag ut sedan.
 10. Mors! Fattar att det mesta handlar om smak och tycke men skulle vilja veta hur ni ställer in vissa kanaler. Låten jag mixar är för en video som ska göras etc. Musiken är tung och ska återges med ett tungt basigt ljud samt med lite glitter i form av spaceljud eller liknande. Mixen ska inte vara allt för jämn och komprimerad utan följa naturligt musikens gång med lite 70-talskänsla utan att låta burkigt. Reverb lär läggas på mycket då det är inspelat i en liten lokal och vill ha en stor ljudbild. Till att börja med hur högt ställer ni mastervolymen ut om ni vill att det ska maxa på en inte helt jämn fil? I vilka frekvensområden skulle ni lägga bas och baskagge? (Givetvis beror det på grundljudet men som lägst för att låta bra i olika anläggningar utan att bas slår igenom eller ligger och brummar. Kort sagt hur skulle ni mixat som standard för att uppnå tyngd, rymd, lite retro men kraftfullt? Bas, Trummor (Ludwig stora trummor) , elgitarr ren och fuzz, något bakgrundsljud som inte är gjort ännu.
 11. Jag har en HIWATT 100 från 71(+ 4*12 Celestion Vintage) och den låter mycket högt och bra helt enkelt.Det är ett kraftpaket men inget för den som vill ha mycket dist i stärken, Däremot passar den till många stilar då den låter "clean" och passar utmärkt att köra effektpedaler innan. Vill man påverka soundet i den kan man välja olika slags rör. En stärk som inte tappar värde jag köpte den för 10 000kr för tio år sedan och jag kan säkert få mer än 10000kr för den. De gamla stärkarna är också lätta att laga och byta ut delar på vilket kan vara krångligare i nya digitala historier.
 12. Ok nej det är en stationär PC. Har precis innan haft ett focusrite liquid 56 inkopplat på datorn och det har funkat korrekt.
 13. Mors! Köpte ett begagnat Saffire focusrite pro 10 kort och installerade idag. Allt funkar som det ska förutom att det knäpper och knastrar om det är det trasigt eller vad kan det bero på? Har det något med samplerate buffer att göra?
 14. Vi har tagit oss igenom alla livegrunder och håller på att välja vilka versioner vi ska jobba vidare med. Vi spelade in mellan 5-16 versioner av varje låt (8 låtar + några jam) så har en del att gå igenom. Vidare ska gitarrpålägg, sång, percussion och eventuella bakgrundsljud spelas in. Förhoppningsvis är plattan inspelad innan man går i pension.
×
×
 • Create New...