Jump to content
Annons

Mathias Sääf

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Köp en DI box & koppla emellan gitarren & ljudkortet, dom flesta DI boxar brukar ha möjligheten att kunna padda ned volymen med 20 db
  2. Ruskigt bra och prisvärd mick! Låter bra på det mesta som jag testat men framförallt på baskagge, gitstärk & vokal. Framförallt tunna röster gör sig mycket bra i denna mick då den verkligen hjälper till att få fram lite botten i sången.
  3. Börjar alltid mina mixar i mono, ställer balans. Lägger till Eq & comp om det behövs. Lättare att få tydligare separation mellan instrument i mono, 2 git dubbar t.ex. But that`s just me. För övrigt så kan jag tipsa om att lyssna igenom den smått fantastiska plattan "Californication" med Red Hot Chilli Peppers som mer eller mindre är helt mixad i mono. Bevis finns här: http://www.soundonsound.com/sos/dec99/articles/jim.htm Intressant läsning :-)
  4. Cleartone 0.11-12 för akke. Ruskigt bra ljud & håller länge Martin strängar låter också bra men håller oftast 1-2 veckor för mig. Cleartone håller en månad minst, visserligen dyrare men ska det låta fint får det kosta :-)
  5. Waves REQ6 Sonalksis Compressor Softube Tsar-1 Reverb Logic Clip distortion Logic Tape Delay
  6. den viktigaste genvägen & kortkommandot är ALLTID: cmd+s (mac) ;-)
  7. Våga låta bli att använda hp filter på alla kanaler! Om det finns ett vettigt & hörbart skäl till det så ja visst, kör på. Annars, varför? By the way, varför hör man så sällan folk fråga om lp filter? Det är MINST lika nyttigt & användbart som hp filter ;-)
  8. Hej. Det är version 9.0 på img diskarna. Men har själv installerat dom på mavericks. När man installerat alla skivor, 9.0 så fungerar inte programmet precis som du säger men det är bara att uppdatera logic till 9.1.8 så funkar det fin fint :-)
  9. Tror det, lite osäker dock. Om du pratar om att tanka fult så brukar väl dom versionerna vara fixade så att serienr & sådant inte behövs eller krånglar om man försöker lägga till det. Men jag har faktiskt alla dvd skivorna inlästa som img filer i macen på en hårdisk så att du kan få dom den vägen också om du ej har cd läsare.
  10. Jag har Logic 9 på box med alla dvd`s till salu om intresse finns. Ge mig ett bud :-)
  11. Hej! Jag kan varmt rekommendera att du tittar in på "puremix.net". Där finns mängder av fantastiska videos & tutorials. Ett antal mixvideos på hela låtar där man även får tillgång till alla filer + olika tekniker, inspelning av div inst. Killen som mixar & visar heter Fab Dupont & är helt galet skön i att lära ut. Lärt mig mer via den sidan än vad jag har gjort av 2 år på folkhögskola med inriktning på produktion. Priserna ligger mellan 10 - 40 dollar/video Värt varenda öre!
  12. Hej. Mitt luktar likadant, dock ingenting som stör mig :-)
  13. SEX1 i mitt tycke låter bättre än många av deras dyrare mickar som jag prövat då de är på tok för vassa i toppen. Tycker det är en utmärkt sångmick till tjejer med lite tunnare röster framförallt. Brukar stå mellan den eller en M88 då. Men som vanligt, det där skiljer sig från röst till röst & instrument till instrument.
  14. Tyckte personligen Mavericks var grymt. Bästa osx som gjorts sedan Snow Leopard. I mitt fall hade jag gärna stannat kvar där om Avid fått tummen ur arslet & fixat drivrutinerna till mitt ljudkort M-audio Fast track C600 som var det enda som felade. Själva operativ systemet gjorde verkligen underverk med prestandan & datorn. Märks att dom verkligen gjort stora ändringar under huven. Kommer garanterat uppgradera tillbaka när jag får alla delar till studion att funka med det igen. Går inte att spela in utan ljudkort ;-)
×
×
  • Skapa ny...