Jump to content
Annons

Johanberg

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om Johanberg

  • Födelsedag 1980-02-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    South
  1. Johanberg

    NI Traktor S8

    Har jag en svacka i mitt sökande, eller finns det ingen tråd om S8:an? Kan man få en review av någon? Det har ju funnits ett tag. http://www.native-instruments.com/en/products/traktor/dj-controllers/traktor-kontrol-s8/
  2. Näe inte fultanka utan mer en trial eller liknande, men det kanske inte finns. Har du dom som IMG så är det ju lugnt! Vet du vilken version det är på img-filerna? Problemet som kan uppstå är att det inte går att installera dom på mavericks om dom är för gamla. Gissar att det är någon senare uppdatering som fixar det? Men det borde gå på nåt vis? När jag säkerställt att det funkar så ska du få en bud som du inte kommer kunna motstå 😉
  3. Släpper jag scrollhjulet så slutar den ju att flytta. Alltså det är när jag ska förflytta mig i sidleds på timelinen. Inte scroll upp och ner. Jag har alltid flyttat mig genom att trycka in mushjulet och dra. Men nu går det inte för det går kanske 5 gånger så snabbt som tidigare. Jag vet ifan hur man ska flytta sig i sidled annars? Man gör ju det några miljoner gånger per låt.
  4. Räcker det om man har serienumret? Och sen tankar hem det någonstans? Ingen cdläsare på nya mbp´n. Men det går ju isf skaffa en extern i värsta fall?
  5. Om någon skulle komma på hur man kan sänka "hastigheten" när man förflyttar sig i timelinen med hjälp av nedtryckt mushjul, så får ni jättegärna delge mig. Det är så sjukt irriterande att jag överväger att börja spela analog flöjt som enda instrument.
  6. Jag har väl i dag börjat acceptera förändringen. Men, trots att det är väldigt lite förändringar som påverkar mitt ordinarie workflow, så känner jag att jag haltar fram lite. Precis som om man inte kan programmet riktigt. Sen vetifan... känns som det är nya algoritmer kring ljudåtergivningen? Överlag tycker jag något känns annorlunda. Samt att av någon jävla anledning så får jag trycka ned ljudet mer i 10:an än vad jag behövde i 9:an.. om jag utgår t ex från en och samma samplade wav. Kan detta stämma verkligen? Samma kompressor givetvis.
  7. Collecting information about the future and the past.

  8. Jodå, har läst på och gått igenom tutorials. Jag skulle inte ge mig ut på ett forum och gnälla efter ett första getöga :-). Detta är inget ovanligt fenomen för mig när det gäller programvara. Efter man skapat sitt theme så är man hyfsat nöjd. Sen kan jag inte låta bli att nästan bli lite irriterad och imponerad av midi-fx, både arpen och chordtriggern är ju ganska fantastisk. MEN det gör mig lite omotiverad och gå på vidare pianolektioner 🙂. Vid nästa uppdatering av logic kanske man är en komplett musiker? Fick till en arp och chordtrigger i kombo som gjorde att även bastonerna 2 oktaver ner spelade jävligt vackert. Idag blir det studion mellan nu och sen kväll, så då borde man nått "ända fram".
  9. Okej, det är inte helt äckligt längre... men ganska mycket fortfarande. Jag har alltid använt mus-hjulet (nedtryckt) för att "sweepa"/förflytta mig i timelinen..( ja jag vet PC-mus). I Log X går den fort så in i helvete, går det justera någonstans tro? En-vägs-kommunikations-tråd :-D
  10. // jävligt dåligt googlande, så denna post är inte relevant över huvudtaget.
  11. Sitter och köttar på SA´s videor igen =). Men generellt sett så är det nog denna fokus på inspelning, och laborerande med Smart..nånting... ..och var fan är mitt tab-piano? Inte alltid man orkar dra fram klaviaturen. ..varför läggs det massa SEND-bussar automatiskt på vissa instrument. ..massa nya tweenings"platser" på varje instrument (Detta är väl smart-delen kanske, går den påverka, dvs vad jag kan skruva på "där under timelinen). Spontant som jag kom på nu, utan att tabba fram och tillbaka i min version av LogX
  12. Precis införskaffat en ny MBP. Nu har jag gått igenom SA´s filmer om Logic X (jag har använt log pro 9 i flera år) och det känns verkligen INTE som ett alternativ just nu. Kan man köpa Log9 fortfarande? Som funkar i Maverics?
  13. Det händer då & då.. lika rädd blir man varje gång :/. Jag blir liksom off på allt med musik, inte ens gitarren får en omgång. Men som andra nämnt, diciplin... sätt redan nu upp ett par tre fyra ämnen/områden, stor som små... te x mixning, compressions, top-beat eller delays. När du sen tappar motivationen nästa gång. Så har du redan bestämt att du ska plugga/utveckla dig specifikt på något av dina ämnen. Gå förbannat djupt... pilla frenetiskt med top-beats, snare hi hat osv. Hitta sköna unika groves.. 100% fokus på top-beats. Inget skapande, av hela arr. Håll dig till 4 bar only. Gör massor, försök förstå varför någon blir så mycket bättre än en annan, etc. etc. I annat fall, när du suger på kreativitet. Lär dig om, och marknadsför det du redan har. Bygg nätvärk, om så än bara digitalt. Final solution: ta helt avstånd från musik, framförallt den genren du producerar. Mina 2 jävla spänn.
×
×
  • Skapa ny...