Jump to content
Annons

Lundin88

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Lundin88

  • Födelsedag 1988-09-27

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Kan rekommendera http://studiosituations.com/ och http://www.homestudiocorner.com/category/podcast/.
  2. Det verkar ha löst sig med micken nu, var buffersizen som var tokigt inställd. Får dock en del brus fortfarande men rummet jag spelar in i lämnar mycket att önska 🙂 . Gällande gitarren får jag väl helt enkelt vrida ner volymen lite, hjälper inte direkt att man har mickar med hög output. Finns det annars nåt sätt att dämpa signalen efter att den kommit in i programmet? Är väldigt dålig på namn på plugins etc.
  3. Har senaste drivers, provade koppla direkt i USB port i datorn nu (satt i hub i kylplattan förut). Exakt samma resultat.
  4. Hej! Investerade idag i ett Presonus Audiobox Studio paket och efter att ha suttit i över 2 timmar och försökt få detta att fungera så vänder jag mig till er. Installation gick smärtfritt men när jag antingen använder elgitarr på line-in eller den medföljande mikrofonen så peakar det direkt på input (även fast jag har ställt nivån så lågt det bara går på kortet). Kopplar jag in micken på första porten låter det helt vedervärdigt och sprakar bara samt att det låter som att man sitter i en burk och spelar in. Lite mindre missljud på andra porten men det knastrar fortfarande hiskeligt mycket. Jag vänder mig inte av DAWen som medföljde utan jag har Cubase 5 installerat sen innan. Tips och idéer på hur jag löser detta mottages tacksamt för jag har inte lyckats hitta något vettigt på google. Tack på förhand!
  5. Hoppas jag lagt detta rätt nu. Skaffade för ett tag sedan en iRig mick till min iPhone. Har dock problem i alla inspelningsprogram (Vocalive,Garageband) med att metronomen läcker. Det är inte från lurarna då jag sitter med in-ear lurar. Finns det något sätt att åtgärda detta?
  6. Tackar och bockar för all hjälp,den sidan med ART:en var ju superb,skulle inte va nåt problem att bränna hur mycket pengar som helst där,enda nackdelen verkar vara att dom inte har postförskott längre. 🙂
  7. Ja men då saknar jag både stativ och puffskydd,och 2095kr exklusive frakt är mycket över min budget.Måste tänja riktigt för att ens ha råd med 1900kroners paketet.
  8. Helt okej mikrofon. Olämpligt val av mikpreamp. Köp en billig ART-preamp, eller Studio Projects-preamp. B1 och preampen VTB-1 finns i paketpris hos de flesta seriösa musikförsäljare. Och andra sidan så kostar endast B1+VTB-1 ca 2000kr där jag har kollat och då ingår inte kablage och stativ,är behringers pre ampar så dåliga?Jag har inte direkt jättehöga krav då det är mitt första inköp av studiomaterial.
  9. Har nu fått två erbjudanden men är inte säker på vad jag skall välja: Erbjudande 1: ADK A51 mic800 preamp, Popfilter(puffskydd) mikrofonkabel XLR-XLR mikrofonstativ frakt Pris: 1725:- Erbjudande 2: Studio projects B1 Mic800 preamp, Popfilter(puffskydd) mikrofonkabel XLR-XLR mikrofonstativ frakt Pris: 1900:- Vilket är mest prisvärt?
  10. Tjenare! Har nu nästa bestämt mig för att skaffa mig en mick + mickpreamp för uppmickning av främst elgitarr (distad) och skrik,growl men även sång och akustiskt gitarr,kanske även lite piano.Fick tipset av en kompis om micken Studio Projects b1 samt mickpreamparna BEHRINGER TUBEULTRAGAIN MIC100 och BEHRINGER MICROPHONE MIC800,är detta nåt att satsa på?Värt att tillägga är att jag är student och min ekonomi är ytterst begränsad,ta detta i beaktande om ni har andra förslag.Sitter för tillfället med integrerat ac 97 ljud.Gitarren som jag tänkt micka upp är en ibanez rg170dxbk som körs med marshall mg250 amp och zoom 606 effekt. MVH Lundin
  11. Hejsan! Provade för skojs skull idag att spela lite med min gitarr kopplad till datorn via en adapter rakt in i micingången på mitt ljudkort (integrerat AC97 ljud) och upptäckte då till min stora irritation att det uppstod en fördröjning imellan att jag spelade på gitarren till att ljudet kom ut i högtalarna på datorn.Nu skulle jag gäran vilja ha en lösning på hur detta går att få bort.Skulle vilja att att man hörde ljudet i högtalarna i nästan stunden direkt efter att man spelat på gitarren,jag vill alltså ha bort fördröjningen. MVH Lundin
×
×
  • Skapa ny...