Jump to content
Annons

Jayway

Medlem
  • Antal inlägg

    416
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    9

Community Answers

  1. Jayway's post in Cakewalk was marked as the answer   
    Hej, Cakewalk är ju kanske inte det vanligaste DAW/musikprogrammet, så det kan ju bl.a. vara därför du inte får svar.
    Men en annan grej: Du skrev i en av dina tidigare trådar att du inte fick något ljud. Du skrev även att du hade bytt ljudkort. Får du ljud i ljudkortet med andra program än Cakewalk, eller t.ex. om du spelar upp en ljudfil?
    Vilket ljudkort har du?
     
  2. Jayway's post in Uppgradera datorkomponenter - Värt det eller inte? was marked as the answer   
    Hej! Ja, kanske bättre att satsa på en ny dator med snabbare processor.
    Men, det låter ju ändå som att din dator dyker ganska snabbt… Jag håller med @Hasselsnoken om att det är idé att kolla på buffer size i dina ljudkortsinställningar. Jag kör själv ofta med buffer size på max när jag mixar stora projekt, men drar ner buffer size när jag ska spela in något instrument för att slippa störande fördröjning/latency.
    En annan bra grej för att spara prestanda är att frysa/freeze spår där det ligger tunga syntar eller effekter (t.ex. spår med en gitarrplugg/AmpSim). Jag kör inte Cubase, men funktionen verkar finnas där också. Ett spår som fryses mixas tillfälligt ner till ett audio track så att effekten/synten inte används i realtid vid uppspelning. Du kommer att höra samma sak som förut, men det tar betydligt mindre prestanda vid uppspelning. Du måste sedan ”unfreeze” ett spår om du vill ändra det, och det kan ju känna lite meckigt - men det är ett bra sätt att komma runt sina prestandabegränsningar.
×
×
  • Skapa ny...