Jump to content
Annons

Skallben

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Skallben

  1. word Coolt med folk som kan hela historien, jag skulle svarat ja det gör absolut skillnad.
  2. Det var liksom därför det blev fel ;-)
  3. Och det är OUTPUTEN i datorn som skickar ut ljud!
  4. Stereotremolo eller automatiserad pan
  5. Ja absolut och en stratasingelcoil har andra värden och separata magneter på varje pol etc men som kompromiss är det rätt ok. Och jag tror man kommer närmare än med ett förstärkarbyte eller en omrattning ;-)
  6. Här kan du höra skillnaden på splittad resp osplittad humbucker i halsläge. http://www.youtube.com/watch?v=WkA80dOFo_Q
  7. Troligen för att balansera ljudet, ju närmare stallet desto diskantigare ljud.
  8. Om man har fyra trådar från micken så är den splitbar har man två är den inte splitbar. Om du har fyra trådar så är det bara att lura ut vilka som går var, två går till ena spolen och två till den andra. Det finns gott om kopplingscheman på nätet för olika sätt att göra med olika omkopplare så att man kan växla mm.
  9. Eq skall du använda för att få varje inspelat instrument att låta så naturtroget som möjligt just för att kompensera för utrustning, mikrofonplacering etc i inspelningsskedet om det funkar akustiskt så skall det då funka inspelat. Sedan kan du naturligvis färga ljudet ytterligare med eq efter tycke och smak. Bra att det löste sig, fortfarande nyfiken på hur det låter...
  10. Ja det där är nog både sant och inte. När det gäller akustiska instrument så kan det uppstå i alla fall på grund av övertonsregistret, försök skriva för tätt för blockflöjt tex då kan man få motsvarande artefakter pg av övertonskrockar. När det gäller elektronisk återgivning så kan det, som du påpekar uppstå artefakter men dessa beror på "dålig" utrustning som inte återger källan korrekt. Ett tydligt exempel är en gitarrförstärkare som skall ha dessa "felaktigheter" för det är artefakterna som gör ljudet men det låter inte klokt om man spelar en synfoniorkester igenom den. Om det vore som du säger så skulle man ju aldrig kunna spela in tex en symfoniorkester. Problemet är nog inte den elektroniska återgivningen utan källljudets beskaffenhet eller brister i den uppspelningsutrustning du använder. Vore som sagt kul att höra ett exempel.
  11. Jaha men jag fick inga svar, jag försöker ju i alla fall förstå problemet 🤪
  12. Ja det är fortfarande lite obegripligt för mig, "redigering av olika ackordfärgningar" Är det så att du har spelat in två toner som ligger exempelvis ett halvt tonsteg ifrån varandra och det skall vara så rent harmoniskt (tex ett maj 7 ackord) men övertonsregistren i ljuden skapar oönskade dissonanser? I så fall så skulle jag i första hand byta ljud eller transponera det ena instrumentet eller bara tonen en oktav. Det finns en uppsjö av sätt att lägga ett ackord och man väljer det som låter bra i sammanhanget i bland vill man ha maj 7:an ihop med grundtonen för att framhäva dissonansen men vanligen inte då skiljer man dem åt. Dissonanser används ofta för att skapa spänningar och ofta funkar de för att man löser upp dem på rätt sätt. Kan du inte lägga upp en snutt så man fattar?
  13. Hur menar du starta, har du inte spelat in grejerna i Cubase och kör hårdvarusynten via midi?
  14. Eq i mixen skulle jag säga med andra ord i datorn, kanske ett lågpassfilter möjligen vid inspelning om det finns på mixern.
  15. Dissonans uppstår när instrument inte är riktigt stämda eller när man spelar dissonanta toner (felspel helt enkelt). Dissonans är också ett relativt begrepp, i dag är väldigt få intervall dissonanta medan man på medeltiden tyckte att terser var det fulaste som fanns. Stäm instrumenten och spela rätt så blir det nog bra.
  16. Troligen bara en lös kabel i telen eller i pedalen. Antagligen jorden eftersom varken boost eller reverb funkar. Om du har en multimeter kan du kolla om du har kontakt mellan sleeve (den innersta stora ringen på telen) och toppen respektive den mindre ringen. Switchen skall byta mellan kontakt/inte kontakt. Annars kan du bara öppna telen och pedalen och titta om det finns någon lös kabel eller kortslutning.
  17. Du skall använda de balanserade utgångarna, tip på respektive 6,3a skall kopplas till tip respektive ring på 3,5an. Ringarna på 6,3orna skall kopplas ihop till sleeve på 3,5an (den breda ringen). Annars stoppar du in sladden till högtalarna i hörlursutgången på framsidan och kör bara
  18. Absolut, den låter säkert ok och de praktiska fördelarna är det inget snack om förutom att en akustisk gitarr inte behöver vara mer svårspelad än en variax om den är rätt justerad. Som jag sa det är inte alltid man är ute efter ljudet av en akustisk gitarr utan kanske något som fyller motsvarande funktion eller låter snarlikt.
  19. Fast jag påstår att variax kvalar in i låtsasfacket om än bland de bättre. Ett akustiskt instrument är alltid bäst om man vill ha ett akustiskt instrument men det kanske inte är det man är ute efter fast man tror det.
  20. Det finns en massa grejor som påstår att de gör det men jag vill påstå att det aldrig går att göra bra. Köp en ackustisk gitarr för pengarna i stället.
  21. Koppla signalsidan på både vänster och höger som signal och jord, om man drar ut teleproppen lite tappar man jorden och den ena signalen hamnar som jord. Det som blir kvar är skillnaden mellan höger och vänster. Gammalt surroundfusk faktiskt man kunde ljuga ihop en bakkanal på så sätt.
  22. Fasfel är det nog ja, kolla om du har kortslutning någonstans.
×
×
  • Skapa ny...