Jump to content
Annons

dppett

Medlem
  • Antal inlägg

    69
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. tack så mycket för hjälpen ! skall börja exprimentera!
  2. Det känns som att låtexemplen där går så fort, de känns gå fortare än vad de gör. Har ritar in precis samma som du gjort i bilderna ovan, bas och melodi. Men får det inte att låta som att det går fortare. Jag får för mig att det just är den här galloperade basen som sätter fart på det hela. Men det kanske är trummor under, man inte riktigt hör..utan känner(?)
  3. Tackar ödmjukast för hjälpen. Jag ska försöka klura ut något. Du har hjälpt mig bra på vägen 🙂
  4. Jävlar! Underbart! Tusen tack!!!! Visst är det något liknande i denna ? Hör du någon skillnad? Du verkar uppenbarligen kunna detta 🙂
  5. Det där säger mig inte så mycket... Jag är ingen hejare att tyda det där. Jag är inte direkt någon musiker utan klickar mig gärna fram i "pianorullen" i hopp om att någonting skulle fungera. Hur skulle det se ut i pianorullen? Ursäkta.. Tack så mycket för hjälpen!
  6. EXAKT!!!!! Galopp liknande basen! Tack, fick äntligen någon som förstår och äntligen fick jag någon slags benämning, galoppbas :-) Hur är den gjord?
  7. Behöver hjälp med att klura ut hur man gör dessa basar. https://soundcloud.com/alesso/alesso-vs-onerepublic-if-i-lose-myself http://www.youtube.com/watch?v=8QBcAVPfbeM Dessa rullande basgångar, är inte ute efter det specifika ljudet utan mer hur noterna är satta för att få ett sådant "swung" i det! Någon som har en aning?
  8. Tackar. Har svårt att få in det här... Försöker skapa en sidechain buss. Har en kick som trigger. Skickar kicken till Bus 1 med No Output. Då skapas en Aux kanal som jag också sätter No output på . Sätter en compressor på en bas som jag vill ska pumpa. I sidechainfältet trycker jag i Bus 1 och basen börjar pumpa. Är detta rätt? Måste jag ha en compressor på varje induvidiell kanal eller kan jag inte skicka flera ljud till samma compressor för pumpeffekten? För sätter jag här en compressor på Auxkanalen istället ser jag compressorn jobba men hör inte effekten?
  9. Tusen tack för er hjälp allesammans!!! Nu jäklar blir det stereo :-D Ändrade till Pre Fader så busrutan blev grön och vips får jag till bredden jag är ute efter. Drog dock inte ned kanalen, kanske behövs det inte(?). Lite OT nu med. Vad är det egentligen som händer när jag byter från Post till Pre Fader? Och när vill man använda respektive Post och Pre? Har också tänkt på hur man använder sendar korrekt. Man kan ju även lägga en kanal till en bus genom att trycka i valfri bus nere vid utgångarna. Där vid det står stereooutput. När väljer man och senda så som jag har gjort nu och när klickar man bara i valfri bus där nere? Hoppas ni förstod det där... Tackar återigen!
  10. Här kommer en bild Bluesboy 🙂 http://www26.zippyshare.com/v/35273616/file.html Det känns mest praktiskt att kunna skicka alla kanaler jag vill ha stereospridning på till samma ställe. Vet inte hur mycket kraft ett enkelt sample delay tar. Men ändå. Nu är det ett problem och jag är tvungen att lösa det. Det håller mig sömnlös om nätterna... 😮
  11. Tack Claes. Är nybörjare med detta och uppskattar din hjälp men behöver lite mer exakt förklaring, är ny med det här 🙁 Hur ställer jag in 100 % wet på delay:et? Det är ett sampledelay som sitter på en AUX kanal. Finner ingen parameter för Dry/wet i Sample Delay. Har dragit upp Delay Right till 693 sam. I detta fall försöker jag sända en hihat och en klapp till samma effekt. Dessa kanaler är nedragna till -10 db. Auxkanalen ligger på 0. På hihat och klappkanalen är senden till Auxkanalen uppdragen till +6. Får dock inte samma spridning...
  12. Det är ju det jag har gjort. Har en buss med ett sample delay som insert på själva bussen. Jag försöker sända kanaler dit men de får inte samma spridning..hjälp
  13. Tack, det känner jag till. Men jag skickar den fullt ös. 6+!
×
×
  • Skapa ny...