Jump to content
Annons

patfred

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av patfred

  1. Eller lägg in kicken på en takt (alltså 4 samples) sen trycker du kringla + r och väljer "beat" skriv sen in hur många takter du vill ha kicken på. Färdigt!
  2. Ja och sen kan han ju börja med att sänka nivåerna på båda spåren, jag brukar köra -10db på kicken och sen utgå från den. Tycker du volymen blir för låg så höj volymen på datorn istället. Är den fortfarande för låg så fixar du det när du mastrar. OBS justera inte utnivåerna med masterregeln bara, den bör alltid stå på 0..
  3. Alternativt är att gå in på automation-settings sätta på "ask" och sen göra din automationen så som du vill ha den, sen kopierar du din "loop" eller vad du nu har och när den frågar om du vill kopiera automationen trycker du bara nej...
  4. Förstår precis vad du menar och har Ingen jättebra lösning men den enda jag vet är att zooma in så mkt det går exakt där man vill att automationen ska sluta och sen göra ett så rakt "stup" som möjligt. Har faktiskt också funderat på om det finns nån annan lösning men aldrig förmått mig att fråga så är det mån som vet så berätta gärna 🙂
  5. Prova att hålla in musknappen på dom tomma rutorna under den rutan där du ser den vanliga eq:n så kan du välja och ta bort pluggar..
  6. Ja här finns inget mp3 iaf 🙂 svårt att veta vad du menar utan den :/
  7. Ehh kan ha fel nu men det är väl bara att lägga dom vart som och sen leta upp mappen när du väljer "load sound" i massive?
  8. Vet inte riktigt vad du har för kunskap i programmering och vet inte riktigt hur spelaren är uppbyggd heller men du kan förmodligen skala bort en väldans massa divar som genereras i php-koden.
  9. Det är ju bara att förminska width på spelaren, den är satt till 100% nu. Ehh kanske ska fråga om du kan nån css och sånt?
  10. Stämmer vadå? Att dom skulle vara bäst i test? Fö så vill jag inte rekommendera dig att handla någonting från billebro, googla lite så förstår du varför..
  11. Oj då purken? Sorry men glömde typ av tråden.. Men tack ska ni ha iaf..
  12. Om du kollar lite närmre på denna "plugg" så ser du att det inte är någon plugg utan en batteriindikator-knapp!
  13. Har ett litet men ack så störigt problem. Har precis införskaffat mig en extern skärm till min macbook pro och allt funkar hyfsat men det är en sak jag stör mig på. Varje gång jag öppnar en synth eller ja egentligen vad som helst, så öppnas den på macbookens skärm så jag får sitta och dra över alla saker till den externa. Hur får jag sakerna att öppnas direkt på den externa? Jag vet att man kan köra skärmdubblering i inställningarna men jag vill helst kunna ha två "separata" skärmar så finns det nåt annat alternativ?
  14. Tack det va lite sånt jag behövde höra 🙂
  15. Ingen som har något litet tips? 🙁
  16. Ja nu har jag kollat så länge att jag är mer förvirrad än någonsin. Min budget ligger på MAX 4000 och jag kan mycket väl tänka mig att köpa begagnat. Jag producerar mestadels elektronisk musik med mycket bas. Mitt rum är obehandlat ca 3x4 meter med snedtak bakåt. Har ett par sennheiser hd650 lurar som komplement. Jag vet att folk kommer säga åt mig att själv åka och lyssna på ett gäng monitorer och sen bestämma mig men vet inte riktigt vad jag ska lyssna efter, jag vill givetvis ha ett par så ärliga monitorer som möjligt men det som gör mig förvirrad är vilken storlek jag "bör" ha på dom, är ett par 8" för stort för mitt rum? Är ett par adam a3x (som är några jag funderat på) för snåla i basen? Är krk rp8 för feta för mitt rum? Är esi near 08 för kackiga? yada yada yada. Jag vet som sagt inte vad jag ska lyssna efter och även om jag vet, hur vet jag hur dom funkar i mitt obehandlade rum? Jag sysslar mest med detta på amatörnivå fö. Och just det, det är ett par aktiva monitorer jag är ute efter.
  17. Jo det kan man.. Du trycker bara på den lilla pilen i vänsterhörnet på det spår du vill automatisera sen är det bara att rita.. (va ett tag sen jag använde cubase nu så minns inte riktigt om det är en pil eller ett plustecken, kanske inget av det 😮)
  18. Ja det vet jag ju såklart inte, har försökt att tapa tempot men det blir inte så bra, får kolla på programmet du sa. Tack så länge
  19. Jag blir galen! Har letat tutorials som en tok men hittar inget bra så nu vänder jag mig hit. Hur i hela friden beatmatchar jag en acapella i cubase? Jag vill göra en remix på adele´s "hometown glory" och den ska gå i 127 bpm men jag får det verkligen inte att stämma.. Har försökt mig på remixer tidigare men alltid lagt ner när jag märkt att det är stört omöjligt att få acapellan att stämma överens med "min låt" Snälla någon som orkar förklara detta en gång för alla eller åtminstone länka till en bra tutorial?
  20. Sitter på jobbet nu så kan inte kolla men säger tack redan nu ☺️
  21. Fan jag är så nära men ändå så långt bort 🙁
  22. Det droppande ljudet som förekommer ett par ggr i denna låten, bla vid 1:30 Har skruvat som en tok men kommer inte i närheten utav det, nån som kan ge mig nån riktlinje om hur jag ska lyckas? Eller kanske någon som orkar göra en sylenth patch och ladda upp? 😲
×
×
  • Skapa ny...