Jump to content
Annons

DiMoose

Medlem
  • Antal inlägg

    88
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    http://www.youtube.com/watch?v=wOZYVlyNTs0&fmt=6
  • Intressen
    Komponera musik i största allmänhet!
  1. Fast tack vare att Amigan hade slavprocessorer för alla sina funktioner (Agnus (blitter+copper), Gary, Paula (Ljudchippet), Denise) så hade man rastertid över att mjukvaruköra synthes, fanns flera olika proprietära trackers för detta, men den vanligaste och öppna var AHX (Abyss High eXperience samt HivelyTracker). Huruvida någon AHX tracker är midikompatibel vet jag dock ej. Körde själv en Amiga500 med DSS8+sampler+midi ihop med en Korg M1'a. Stabilare rigg, speciellt sync-mässigt kan man nog leta långt efter idag! Själv tycker AHX låter många gånger bättre än SID/ST/Nintendo o.s.v. ...men smaken är ju som baken! :-) Dessutom finns ju HivelyTracker portat idag till bl.a. Windows och OSX! :-) (http://www.hivelytra...co.uk/downl.php) Happy tracking! :-)
  2. Och återigen så har SandyBridge chipseten EJ native stöd för PCI. Utan PCI slotarna körs via en PCIe brygga! Detta kan få förödande resultat när vi pratar ljudkortssupport beroende på hur hög belastning bussmässigt ljudkortet och SandyBridge baserade datorer kommer aldrig att uppvisa bra prestanda på PCI porten! Även om det finns fler fysiska PCI-slotar, sitter dessa ändå på samma PCIe brygga! Skall du köra SandyBridge baserat, så rekommenderas PCIe, USB eller Firewire baserade ljudkort. Detta innebär dock ej att ditt Delta 1010-LT inte kommer att fungera bra, då det förmodligen inte är så tungt på bussarna, utan mer för upplysning om att Intel vill döda PCI stödet helt och hållet för att helt gå över till PCIe! Är själv kvar på min C2Duo baserade burk just p.g.a. detta, då jag behöver 3st PCI portar som fungerar väl med mina 3 kaskadkopplade SonicCore kort. X58chipsetet (första generationen i3/i5/i7) har native stöd för PCI, så funderar på att införskaffa en beggad sådan av en liten 14-is g4m3r som måste ha det senaste! :-)
  3. Har byggt ihop ett antal datorer till bekantskapen nu baserat på H80 och I7-2600k. Är riktigt impad av denna lilla pjäs! Knäpptyst på low läget, och överklockar man inte, så blir CPU'n knappt ljummen! Har dock kört andra chassin, bl.a. ett par Cooler Master Silencio 550! Klockrent chassi! Förstår inte varför rackchassina skall vara så konservativa idag! Efter att ha provat runt litegrann, så håller jag inte med Corsair dock ang. fläktarnas blåsriktning. Corsair hävdar att man skall blåsa inåt chassit. Visst, jag kan köpa detta argument om man har ett chassi med performerat tak/fläktar i taket, men i Silencions fall blir resultaten bättre om bägge fläktar blåser utåt. Visst någon grad varmare CPU, men mycket kallare övriga komponenter! Vad som jag också lade märke till var att hela burken upplevs som tystare med, vilket jag heller inte verkar vara ensam om om man söker runt på div. forum. Hoppas du hittar något sätt att fästa radiatorn på, rekommenderar verkligen H80'n!
  4. Ingenting som garanterar det dock, då det suttit Seagate diskar i både Hitachi och Samsung chassin. Har dessutom fått mängder med IBM servrar med ommärkta diskar med påklistrade IBM badges där det syntes igenom att det var Seagate diskar med(på den tiden IBM ägde disk tillverkningen innan denna såldes till Hitachi)!
  5. Har även jag bara haft "tur" med Thomann hittils, men som någon ovanstående talare säger, de flesta svenska butiker kan matcha eller komma väldigt nära så att det inte lönar sig att köpa ifrån utlandet. Visst, det kommer alltid dyka upp en o annan deal, så då är det väl en risk man får ta.
  6. Senast jag hörde mig för med mitt dåvarande försäkringsbolag var att även mina synthar ingick i lösöret. Har ju faktiskt bytt försäkringsbolag sedan dess, så man kanske skulle ta o höra med dem igen så man inte helt plötsligt står där med byxorna nere! 😕
  7. Hej! Tänkte bara tipsa om att Elgiganten säljer WD 2TB USB2 diskar nu för 599:- inkl. moms & frakt! Länk till WD 2TB Utmärkta som backuper! 😄 P.S. ...och nej, jag jobbar inte för Elgiganten på något sätt! Bara en bra deal helt enkelt! 😛
  8. Ang. prestandabiten så är det ju främst minnenyttjande som påverkas som D200 redan nämnt. Sen har ju faktiskt många VST pluggar tendenser att krascha (min erfarenhet iaf.) om man kör många av dem, p.g.a. att de försöker använda sig av/göra anspråk på samma minnesarea i RAM'et, vilket sällan är en bra idé! Det har ju blivit klart mycket stabilare med åren, men olika pluggar funkar olika bra!
  9. Coolt! Hur bra ser man parametrar o dyl. Kör ej Reason så har ingen aning om hur Thor ser ut. Skulle vara spännande o trycka in dessa parametrar i liknande synthar för att lära sig hur man programmerar trumljud ur synthar!
  10. Själv måste jag hålla med om att iMovie känns riktigt svårjobbat, samt för mig känns totalt oigenomtänkt (precis som jag känner med iTunes med)! Har ändå jobbat rätt mycket med att redigera film på datorer (i snart 20års tid) med alla möjliga program, men iMovies arbetsätt ger jag inte mycket för! Apple som ju faktiskt är duktiga på GUI'n o processtänk i övrigt, så förstår jag inte hur iMovie och iTunes är, eller åtminstone för mig som riktiga bastarder GUI mässigt jämfört med de mesta andra! Annars rent tekniskt så är imovie riktigt bra, ett av få gratis/billigare videoredigeringsprogram som faktiskt klarar 60FPS filmer default!
  11. Vadå, Amigan som recorder e ju kanon! 2xStereo i 8bit 14kHz! ;-) Kanon jue! Men med LED fixen, så låter den faktiskt riktigt bra, med ett distinkt o säreget dirty ljud, och är riktigt användbar som sampler, om du nu har ett MIDI interface till den. TR-707'an är ett utav få instrument som outputar både Midiklocka och DinSync samtidigt och kan dessutom trigga 101'an. :-)
  12. Du skriver "Spelar jag på klaviaturen ser jag MIDI in- signal i transportfönstret, men inget händer och på det valda spåret jag spelar synthen på syns inga tecken på att ljud produceras alls.". Så enligt det du skriver så tolkar jag att Cubase är problemet och inte ditt klaviatur! Cubase får ju korrekt midisignal in, och således borde problemet ligga i Cubase och dess funktionalitet att vidare befodra inkommande midisignal till en utgående midisignal till VSTs/externa synthar! Har själv sett detta hända i Cubase 4 och 5, men har oftast lösts med en omstart. Prova avinstallera/installera om Cubase.
  13. Har du annat ljudkort i din burk, t.ex. inbyggt på moderkortet? Om du har det är det med största sannolikhet valt som primärt ljudkort, vilket gör att det inte kommer ut något ljud ur ditt UA-25 EX. Det verkar enligt div. övriga forum att du får göra den hårda vägen, d.v.s. hoppa in i registret med regedit, och söka efter entries som har med ua-25 ex, roland. Kolla vart roland lägger sina install grejjer, typ C:\Program Files\Roland, och sök även efter det i registret och ta bort. Kan vara bra pilligt och tidskrävande, men oftast brukar uninstall/install checks var hyffst okomplicerade p.g.a. lata utvecklare! http://forum.cakewalk.com/tm.aspx?m=1964622
  14. Fast Nintendo vettefan, de e ju modmusik! Så snarare C64/Amiga/ST. http://www.plopbox.net :-)
  15. Dina diskar är riktigt snabba, speciellt IO mässigt. Och hög IO kapacitet medför enkelt att diskarna kan hoppa mellan dina olika spår (egentligen filfragment) snabbare, och därmed är suveräna inom multitrack användning. Dock som jag nämnde förut, motarbetar små diskar detta, då de har en förmåga att bli fragmenterade mycket snabbare. Nu lite överdrivet, men ponera att du typ skulle använda dina diskar till ett projekt i taget. Då kan du typ köra 100 stereospår utan problem och när du är klar med detta, och har releasat låten och blivit miljonär o köpt alla 15 bilarna, och gift o skiljt dig med fotomodeller 7 ggr o.s.v. Då kan du tömma raptorerna och kopiera över allt projekt material till långsammare disk för arkivering, och sedan nyttja fräscha raptorer igen! :-)
×
×
  • Skapa ny...