Jump to content
Annons

MartinÖjes

Medlem
  • Antal inlägg

    452
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då MartinÖjes senast vann var 1 november 2011

MartinÖjes hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

41 Utmärkt

2 följare

Om MartinÖjes

  • Födelsedag 1978-04-10

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala

Min musik online

Socialt

  • Skype
    dreamhackadmin

Senaste profilbesökare

9 000 profilvisningar
  1. Ja, mina Genelec står ganska högt. Men de har medföljande "pods" i gummimaterial som dels dämpar vibrationer och dels tillåter att monitorerna vinklas i höjdled. Alltså är båda "nedvinklade" mot sweetspot. Jag har i princip ingen erfarenhet av hur det låter i andras kontrollrum, jag kan bara konstatera att jag tycker jag har ett fantastiskt ljud i min lilla låtskrivarstudio och jag är väldigt nöjd.
  2. Tack Björn! ☺️ hehe... 😎 ja... det var ju just det... Ett litet experiment: http://soundcloud.com/martinojes/tystnad
  3. Känslan som uppstår när du har kanonljud i studion men alltför lite erfarenhet av mixning.. =)

  4. Observera att skärmarna ännu inte är monterade på monitorarmarna, eftersom det bakre staget som ska hålla i det hela inte heller är på plats. Det har ingen betydelse för bordets stabilitet (det hela står som gjutet ändå), men nu trängs skärmarna lite längst bak på bordskanten vilket inte är meningen. Skärmarna ska ju hänga fritt bakom så det även blir plats för mina kontrollytor.
  5. Istället för att bygga en utdragslåda under bordet för pianot som planerat, så bestämde jag mig för att fästa pianot direkt i expanderbeslagen (utdragsskenorna). Det blev en lösning där jag skruvade fast vanliga vinkeljärn från bygghandeln (som jag råkade ha hemma) i skenorna och fäste dessa under pianot, så att pianot liksom vilar på vinkeljärnen. Enkelt, funktionellt och snabbt riggat.
  6. Hej igen! Jag tog en kort paus, på sisådär ett halvår. Men nu är jag igång igen.. 😉 Idag har jag äntligen satt upp dom där golvlisterna. Förankrat Helmholtzlådan. Skruvat upp ett par tunna dämpande paneler på frontväggen bakom monitorerna. Lyssnat, låter kanon. Jag skruvade ihop bordsskivan och rackskåpen med möbelvinklar, för jag har inte orkat färdigställa de bakre stagen (än). Återkommer med bild.
  7. Svart hambo tycker jag var riktigt skön, skulle gärna höra en färdig låt. Olala tilltalar mig inte alls. / Martin
  8. Jag tror att om man har svår beslutsångest (som jag), så är DAW egentligen en nackdel, för inget blir nånsin klart. Det går ju alltid att fixa lite till. Jag är ju fullständig novis på inspelning och mixning och då kanske det inte är nån nackdel att jag har spelat in samma låt minst 4 gånger, det låter bättre varje gång. Sen kommer jag aldrig i mål med mixen; det låter rätt schysst när jag lämnar datorn, och helt fördjävligt varje gång jag återvänder... 😕
  9. Björn: Jag upptäckte att jag redan hade ritat in en stödbräda bakom, i 90° vinkel. Men det kanske behövs lite förstärkning av kanterna också, vi får se. Naymari: jag har inte använt dem så mycket än, men jag tycker de verkar helt ok. Och jag har inte utnyttjat alla möjligheter än. Men första intrycket är att de har ett otydligt interface. Det är definitivt inte solklart eller intuitivt hur man rattar dem med kontrollerna på frontpanalen. Det finns ett windowsprogram för att jobba med inställningarna som jag ska kolla upp sen. Och så måste jag nog plocka fram manualen också..! 🤪
  10. Tack Björn! Nu måste jag ut i garaget och såga lite. Framför allt staget som bordsskivan ska vila på i bakkant. För just nu går bordet inte att använda, det vilar i själva verket på en rejäl stapel av gamla SoS och Studio 😉 Det ingår en liten utmaning: skivan som ska utgöra staget ska ansluta mot och fästas i rackens innerväggar i varje ände. Det blir alltså inga räta vinklar.. Jag behöver nog snedsåga eller fräsa ned kanterna så det blir så stor yta som möjligt som ligger an mot racket. Och sen kanske det går att chipsa eller plugga snett, eller helt enkelt skråskruva fast mot racken..?! En nödlösning (eller komplement) skulle kunna vara att bända upp möbelvinklar till lagom storlek och montera på baksidan. Några förslag?
  11. Du har ju en splitter ny kyl! Kräng den dyrt på Blocket och köp en tyst.. Se sen bara till att inte flytta förrän det är dags att byta kyl igen om 10 år, så kommer du nog undan. http://shopping.kelkoo.se/ssc-146401-absorbtionstyp.html
  12. Ser ut som det blir riktigt fräscht! / Martin
  13. Verkligen. Hellre 150. Eller varför inte låta det vara lite användarvänligt så man kan välja själv?
×
×
  • Skapa ny...